واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وقتي تبليغات به جوانها بيدار باش ميدهد
نوجوان 11ساله نيمه شب دنبال گوشي بود تا سراغ پيامكهايش برود بيدار بود تا به خاطر ارزاني پيامك در نيمه شب، تا صبح خواب را بر خود حرام كند و... پدر و مادر آن نوجوان مانده بودند كه چه بايد بكنند با فرزندشان؟ راستي چه بايد بكنند وقتي تبليغات به آن ها بيدار باش مي دهد؟ چه بايد بكنند وقتي كه ابزار مدرن، باز عوارض ناهنجار خود را توليد مي كند. مگر نبايد نظارتي دقيق و عالمانه در كار باشد.
باشگاه جواني برنا/ احسان حمزهاي - كم نخوانده ايم در خبرها كه چت كردن، چه تاثيرات مخربي روي جوانان داشته است و واژه هاي دنياي مجازي به رفتار در دنياي حقيقي بدل شده است و گاه فردي را از آن سوي دنيا به اين سو كشانده و يا از اين سو به آن سو و پايان كار هم چيزي نبوده است جز پشيماني... جز آبروي بربادرفته و زندگي بر آب رفته و بيداري بر خواب رفته و آرامشي كه بي تاب رفته است...كم نخوانده ايم خبرهايي كه يك پيامك، به پيام ها منتهي شده است و آخر كار، اول بدبختي بوده است.
از بلوتوث هاي شيطاني، از پيامك هاي ابليسي و... كم خبر نخوانده ايم و از آخر و عاقبت كار هم. اما انگار تا خودمان تجربه نكنيم دشواري ها را مزمزه نكنيم، تلخي ها را، و تا به عبرت ديگران بدل نشويم، عبرت نمي گيريم.
اين كلمات زماني در ذهنم پررنگ شدند كه ديدم نوجوان 11ساله يك خانواده مذهبي هم نيمه شب به دنبال گوشي بود تا به سراغ پيامك و بلوتوث برود، حال آنكه او دانش آموز بود و بايد آن ساعت، يكي دوساعت هم از خوابش گذشته باشد اما بيدار بود تا به پيامك هايش برسد كه طبق تبليغات از نيمه شب به بعد، ارزان تر است!
پدر و مادر آن نوجوان مانده بودند كه چه بايد بكنند با فرزندشان؟ راستي چه بايد بكنند وقتي تبليغات به آن ها بيدار باش مي دهد؟ چه بايد بكنند وقتي كه ابزار مدرن، باز عوارض ناهنجار خود را توليد مي كند. مگر نبايد نظارتي دقيق و عالمانه در كار باشد.
همين يكي دوروز پيش بود كه مدير يك دبيرستان دخترانه گلايه داشت كه تبليغات برخي شركت ها، سلامت دانش آموزان را تهديد مي كند و وقت استراحت آن ها را به بطالت پر مي كند تا وقت درس، آن ها را با توان اندك و انرژي كاسته شده سركلاس مينشاند تا نه از درس چيزي بفهمند و نه از بيداري. او روايتگر چرت زدن برخي دانش آموزان سركلاس بود كه نشانه شب بيداري آن ها بود.
اين مدير يكي از دبيرستان هاي دخترانه مي گفت وقتي وضعيت را به خانواده ها مي گويم مي بينم آن ها هم از دست بچه ها به امان آمده اند. از شب بيداري هايشان كه پر از خواب است. از خواب هاي بامدادي شان كه قدم به قدم به خماري نزديك تر مي شود.
اين مدير معتقد است هم بايد استفاده صحيح از ابزار نوپديد چون رايانه و تلفن همراه و ... در جامعه نهادينه شود و هم بايد تبليغات مديريت شده باشد نه اين كه بنگاه هاي اقتصادي با تبليغات فقط به دنبال كسب درآمد باشند.
او هشدار مي داد اخلاق و فرهنگ نسل جوان در خطر است و اگر جدي گرفته نشود امكان تبديل فرصت به تهديد خواهد بود و امكان تبديل يك جوان كه مي تواند سرمايه فرداي كشور باشد به يك مجرم دور از ذهن نيست؛ چه ذهنيت سازي هاي مديريت نشده مي تواند به مشكل تبديل شود.
و البته آرزوي ما اين است كه خبرهاي خوش از دنياي فناوري و جهان مجازي بشنويم و بخوانيم كه ايرانيان در استفاده صحيح از فناوري و كاوش علمي در اينترنت مقام اول را داشته باشند...
***
در باشگاه جواني برنا ثبتنام كنيد: [email protected]
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//89 - 89 - 55//www.BornaNews.ir
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]