واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۷ق.ظ)
پيشنهاد استفاده از کارشناسان بينالمللي براي ارتقاي ايمني راهها در ايران موج - نماينده وزارت راه و شهرسازي در دومين کنفرانس جهاني ايمني راهها گفت: در اين کنفرانس دورهاي ۵ ساله (۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰) تحت عنوان «زمان براي اقدام» نامگذاري و بر اجراي اقدامات لازم مديريتي در حوزه ايمني راهها تأکيد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، هرمز ذاکري با اشاره به برگزاري دومين کنفرانس جهاني ايمني راهها در برزيل گفت: پس از نامگذاري دهه ۲۰۲۰-۲۰۱۱ به عنوان دهه اقدام براي ايمني راهها در نشست مسکو ۲۰۱۰، دومين نشست با عنوان «زمان براي اقدام» با حضور نمايندگان کشورهاي عضو سازمان ملل، مراکز علمي – تحقيقاتي و سازمانهاي غيرانتفاعي آبان امسال مصادف با ۱۸ و ۱۹ نوامبر ۲۰۱۵ در پايتخت برزيل برگزار شد.
معاون دفتر ايمني حملونقل و دبيرخانه کميسيون ايمني راههاي کشور با اشاره به اهميت کنفرانس برزيل که با حضور وزراي حملونقل و بهداشت کشورهاي عضو سازمان ملل برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس اهداف اين کنفرانس، دوره ۵ ساله ۲۰۱۶-۲۰۲۰ تحت عنوان «زمان براي اقدام» نامگذاري شد و ضروري است اقدامات لازم مديريتي در حوزه ايمني انجام شود.
وي با بيان اينکه سالانه بيش از ۱.۲۵ ميليون نفر در جهان در تصادفات رانندگي جان خود را از دست ميدهند که بيش از ۹۰ درصد اين تلفات در کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعه يافته است، اظهار کرد: بر اين اساس هزينه تصادفات رانندگي در جهان بيش از ۱۸۵۰ ميليارد دلار در سال برآورد ميشود. همچنين ايران با کمتر از يک درصد جمعيت جهان حدود ۱.۳۶ درصد تلفات تصادفات رانندگي را دارا است.
ذاکري ادامه داد: نکتهاي که بارها در بخشهاي مختلف کنفرانس وزراي کشورهاي عضو سازمان ملل مورد اشاره قرار گرفت، نقش مديريت عالي ايمني با مداخله دولت و نهادهاي قانونگذار و همکاري و مشارکت اعضاي مؤثر و مسوول ايمني و تصادفات در کنترل و کاهش تصادفات رانندگي است که نقش و وظيفه يک نهاد راهبر در اين مديريت بسيار حياتي است.
نماينده وزارت راه و شهرسازي در کنفرانس برزيل گفت: دولت بايد به وظيفه خود در ايجاد و فراهم آوردن شرايط زيربنائي و ارائه خدمات ايمن و پايدار در حملونقل عمل کند. در نشستي که با حضور نماينده وزارت بهداشت با مدير کل منطقه مديترانه سازمان جهاني بهداشت برگزار شد نقش کميسيون ايمني راههاي کشور و تهيه سند راهبرد ملي ايمني راهها مورد توجه نماينده سازمان جهاني بهداشت قرار گرفت.
به گفته معاون دفتر ايمني حملونقل و دبيرخانه کميسيون ايمني راههاي کشور در بيانيه پاياني اين کنفرانس بر همکاريهاي بينالمللي و ملي براي تحقق بخشيدن به اهداف دهه ايمني راهها با هدف کنترل و تثبيت و سپس کاهش تلفات تصادفات رانندگي در جهان، قابل پيشبيني و پيشگيري بودن بخش قابل توجهي از تلفات تصادفات رانندگي، توجه به مشارکت اجتماعي در ارتقاي ايمني بيشتر، اهميت و تأثير ايمني در دستيابي به اهداف توسعه بينالمللي حملونقل و نقش مؤثر حملونقل در توسعه پايدار و مسووليت دولتها در فراهم آوردن شرايط زيربنايي و خدمات دستيابي به ايمني راهها تأکيد شد.
ذاکري تأکيد بر اهميت نقش صنايع خودروساز براي ارتقاي فعاليتهاي خود در بهبود سطح ايمني بالقوه خودروها را از ديگر موارد مطرح شده در کنفرانس ايمني برزيل خواند و گفت: لحاظ مساله ايمني و تصادفات به عنوان يک مسأله مشارکت اجتماعي و همگاني، توجه به اهميت و نقش فعاليتهاي مرتبط با اجراي قوانين ترافيکي که با اقدامات و نظارت هوشمند کنترل ميشود و نقش اقدامات کارزارهاي آگاهسازي در کاهش تلفات و جراحات تصادفات رانندگي، تأکيد بر تعهد دولت ها و جامعه به ايمني راهها با گراميداشت روز قربانيان حوادث رانندگي در سال و همچنين هفته ايمني راههاي سازمان ملل و توجه ويژه به پيشرفت کشورها در ارائه خدمات درماني فوريتهاي پزشکي به مجروحان حوادث ترافيکي، تأکيد بر اهميت تقويت ظرفيت ها و مشارکت هاي بينالمللي و تأکيد مجدد بر تعهد دولتها در دهه اقدام براي ايمني راهها و اجراي کامل و زمانبندي شده برنامه جهاني در دهه اقدام براي ايمني راهها را از موارد ديگر بيانيه کنفرانس برزيل اعلام کرد.
وي با بيان اينکه در حاشيه کنفرانس جهاني ايمني راهها در برزيل با وزير حملونقل اين کشور نيز ديداري دو جانبه انجام شد گفت: با هماهنگي و تلاش صورت گرفته توسط سفارت ايران در برزيل، جلسهاي با وزير حملونقل برزيل تدارک ديده شد و ضمن ارائه توضيحاتي درباره وضعيت حملونقل دو کشور، پيشنهادهايي درباره همکاري طرفين و استفاده از پتانسيل کشور برزيل براي همکاري و مشارکت با بخش حملونقل ايران مطرح شد.
نماينده وزارت راه و شهرسازي در کنفرانس ايمني برزيل به جلسه خود و نماينده وزارت بهداشت ايران با مدير بخش مديترانه سازمان جهاني بهداشت نيز اشاره کرد و گفت: در اين جلسه همکاري سازمان جهاني بهداشت با حوزه مديريت ايمني ايران و همکاري مشترک و استفاده از پتانسيل آن سازمان در اجراي طرحهاي ايمني در ايران مورد بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: در اين جلسه موضوع استفاده از توان کارشناسان مطرح بينالمللي در حوزه برنامه اجرايي ارتقاي ايمني راهها در ايران به نماينده سازمان جهاني بهداشت پيشنهاد شد و مورد استقبال او قرار گرفت. يکي از نکات قابل توجه نهادهاي بينالمللي در حال همکاري با ايران که مورد اشاره نماينده سازمان جهاني بهداشت نيز قرار گرفت، فعاليت مستمر و حضور کليه دستگاههاي مسوول در حوزه ايمني در کميسيون ايمني راههاي کشور است.
معاون دفتر ايمني حملونقل و دبيرخانه کميسيون ايمني راههاي کشور افزود: در نشستها و پنلهاي تخصصي حضور مديران ارشد از کشورهاي شرکتکننده اعم از توسعهيافته و در حال توسعه و همچنين کشورهاي کمتر توسعهيافته پررنگ بود و نشان از اهميت موضوع و پيگيري برنامههاي دهه ايمني در کشورها دارد.
مراسم افتتاحيه نشست با سخنراني رئيس جمهور برزيل و دبير کل سازمان جهاني بهداشت (WHO) و وزراي بيش از ۲۰ کشور در حوزه حملونقل و بهداشت برگزار شد.
در سند دهه اقدام براي ايمني راهها از کشوها خواسته شده است اقدامات خود را بر ۵ پايه مديريت ايمني، راه ايمنتر، خودروي ايمنتر، انسان ايمنتر، امدادرساني پس از حادثه بنا نهند و نسبت به ارائه گزارش در مجامع بينالمللي اقدام کنند.
علاوه بر نماينده وزارت راه و شهرسازي، حدادي نماينده وزارت بهداشت نيز به نمايندگي از دولت جمهوري اسلامي ايران در اين همايش حضور داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]