واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
با این فعالیت آرامش دهنده اعصاب آشنا شوید
روز نو : تاکنون به این مساله فکر کردید که پیاده روی چه منافعی می تواند بر سلامت بدنی شما داشته باشد؟ محققان علوم ورزشی و سلامت مردم را تشویق به انجام فعالیت پیاده روی می کنند به سه دلیل: چربی سوزی، تمدد اعصاب و کاهش بروز خستگی های جسمی و روحی.
زمانی که شما یک پیاده روی با سرعت معمولی دارید، ضربان قلبتان به 70 تا 100 ضربه در دقیقه می رسد. این امر باعث می شود تا سرعت جریان خون در بدن شما بیشتر شود. به علاوه این که خون بیشتری به سمت عضلات پاها و دست های شما حرکت می کند. به تدریج عضلات در اثر انقباض و انبساط گرم تر می شوند، به طوری که بر اساس یافته های تحقیقات علمی مشخص شده که در اثر این گرما حدود 5 کیلوکالری انرژی در طی هر دقیقه سوخته می شود. حال فرض کنید سی دقیقه پیاده روی داشته باشید در آن صورت به راحتی توانسته اید 150 کیلوکالری انرژی بسوزاید. این اولین منفعت پیاده روی است. به همین دلیل است که توصیه می شود هفته ای 3 تا 5 بار هر بار به مدت حداقل 30 دقیقه پیاده روی کنید. چون به این وسیله می توانید در هفته حداقل 450 تا 750 کیلوکالری انرژی بسوزانید.
نقش پیاده روی در تمدد اعصاب
ممکن است این مساله برای شما پیش آمده باشد که در زمان ناراحتی و یا عصبانیت دوست داشته باشید یک پیاده روی ملایم در یک پارک یا فضای طبیعی داشته باشید تا احساس آرامش کنید. اما آیا می دانید، علت این آرامش چیست؟ پزشکان معتقدند که اگر شما به مدت 20 تا 45 دقیقه یک پیاده روی ملایم اما مستمر داشته باشید، در مغز ماده شیمیایی طبیعی به نام ایندورفین آزاد می شود که این ماده در ایجاد حس آرامش و تنظیم هورمون های استرس زایی مانند کورتیزول ، انسولین نقش بسیار موثری خواهد داشت. به این ترتیب حتی تا مدتی بعد از پیاده روی نیز به دلیل وجود این ماده در بدنتان احساس خوبی خواهد داشت و از فشارهای روحی در بدنتان خبری نخواهد بود.
آیا پیاده روی باعث خستگی می شود؟
برخی ممکن است از خستگی بعد از مدتی پیاده روی شکایت نمایند. واقعیت امر آن است که خستگی بعد از انجام پیاده روی ناشی از عدم توجه به پیاده روی با سرعت مناسب می باشد. اگر شما در طول پیاده روی مرتب سرعت خود را زیاد و بلافاصله کم کنید یا این که پیاده روی بسیار آرامی مانند قدم زدن داشته باشید به راحتی در اواسط پیاده روی احساس خستگی خواهید کرد. علت این امر آن است که ضربان قلب با کند و تند کردن سرعت راه رفتن تغییر آنی می کند و همین امر نوسان سرعت جریان خون را به همراه خواهد داشت که نهایتا باعث می شود تا خونرسانی به تمامی عضلات درگیر در فعالیت پیاده روی به طور موثر صورت نگیرد و شما بعد ازمدتی احساس خستگی نمایید. اما در صورتی که با یک سرعت یکنواخت پیاده روی نمایید به هیچ عنوان خسته نخواهید شد.
پیشنهاد پزشکان در مورد انجام پیاده روی
پزشکان توصیه می کنند برای آن که شما بتوانید بهترین بهره را از پیاده روی ببرید، سعی کنید هر روز به مدت 30 تا 45 دقیقه یک پیاده روی با سرعت معمولی را در یک محیط غیر شیبدار انجام دهید. البته برای آن که پیاده روی بتواند باعث شادابی بدنتان شود، بهتر است آن را صبح ها و در صورتی که می خواهید تمدد کننده اعصابتان باشد، آن را عصرها انجام دهید.
البته فراموش نکنید که پیاده روی در محیط های با آلودگی هوا مناسب نیست و در صورتی که امکان پیاده روی در محیط های سالم و پارک ها را ندارید، می توانید از دستگاه های شبیه ساز پیاده روی (مانند تردمیل) هم برای انجام پیاده روی سالم در باشگاه های ورزشی یا خانه سود ببرید.
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]