واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آذر ۱۳۹۴ (۲۰:۵۱ب.ظ)
تصميم جديدي گرفته نشد / دبيرکل ليبايي و سقف توليد اوپک تمديد شدند موج - صدوشصت و هشتمين جلسه اوپک درحالي به پايان رسيد که همچون جلسات گذشته اين سازمان بين المللي هم دبيرکل ليبيايي آن حکمش تمديد شد و هم سقف توليد اعضاي اوپک بدون تغييري براي هفت ماه ديگر تثبيت شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اجلاس جمعه اوپک در وين با وجود اينکه پيش بيني مي شد يکي از سخت ترين اجلاس هاي چند ساله اخير باشد اما با کمترين تصميماتي به پايان رسيد.
برخلاف انتظارها رويارويي ميان وزيران نفت ايران و عربستان جلودار دو تفکر افزايش و پايين نگه داشتن قيمت ها، رخ نداد و باز اوپک سقف توليد 30ميليون بشکه در روز را که قبلا هم برقرار بود به تصويب رساند.
پايان بدون تصميم جديدي
بيژن زنگنه، وزير نفت کشورمان نيز پس از ترک نشست که پشت درهاي بسته برگزار شد، گفت: تصميم جديدي گرفته نشد.
اما منابع خبري بلومبرگ و رويترز گزارش داده اند که عربستان و کشورهاي دنباله روي اش يک پيشنهاد در نشست غيرعلني امروز اوپک ارايه دادند مبني بر اينکه باوجود بازگشت ايران به بازارهاي جهاني و همچنين اضافه شدن اندونزي به عضو اصلي اوپک، سطح قيمت ها با روزانه يک و نيم ميليون بشکه افزايش به 31 و نيم ميليون بشکه در روز برسد که ظاهرا ديگر کشورها از قبيل ايران، ونزوئلا، اکوادور، عراق و الجزاير با آن مخالفت کردند.
اين درحاليست که از چند روز گذشته زنگنه طي نامه اي به همه اعضاي اوپک اعلام کرده بود، پس از لغو تحريم ها ايران يک ميليون بشکه و در دونوبت به توليد و عرضه نفت خود در بازارها اقدام مي کند تا سهم از دست رفته ايران در اوپک به کشورمان بازگردانده شود.
ايران پيشنهاد داد: سهميه بندي اوپک بازگردد
بيژن زنگنه در حاشيه برگزاري نشست ۱۶۸ اوپک در وين در جمع خبرنگاران درباره اين که اگر اوپک با کاهش توليد موافقت کنند آيا ايران حاضر است ٥٠٠ هزار بشکه دوم خود را که وارد بازار نکند؟ گفت: توليد نفت ايران با لغو تحريم ها تحت هر شرايطي افزايش مي يابد.
وزير نفت با تاکيد بر اينکه بازگشت ايران به بازار نفت حق ظبيعي و مسلم اين کشور است، تصريح کرد: بازار براي تعادل و ثبات قيمت ها بايد عرضه نفت توسط کشورها کاهش يابد، اظهار داشت: ايران در نشست امروز به ديدگاه ها و عقايد ديگر اعضا گوش مي دهد و با اعضا تبادل نظر مي کند و شرايط را براي توافق بررسي مي کند به نظر مي رسد که بايد در اين نشست تنها تبادل نظر داشته باشيم و از درک کشورهاي عضو از شرايط بازارهاي جهاني نفت خام آگاه باشيم.
اين عضو کابينه دولت با يادآوري اينکه جمهوري اسلامي ايران نامه اي براي دبيرخانه اوپک ارسال کرده و در آن پايبندي به سقف توليد کنوني روزانه ٣٠ ميليون بشکه اوپک را خواستار شده است، بيان کرد: هم اکنون در اوپک نظام سهميه بندي وجود ندارد.
به گفته زنگنه، اوپک سرانجام بايد نظام سهميه بندي را احيا کند، اين دستاورد تاريخي اوپک است که هر يک از اعضا سهيمه توليد داشته باشند.
وي با بيان اينکه اوپک بدون داشتن سهميه توليد نمي تواند بر پايبندي اعضا نظارت داشته باشد، تاکيد کرد: اين بدان معناست که هر يک از کشورهاي عضو بايد بر مبناي سهميه خود نفت توليد کند.
تثبيت دبيرکل ليبيايي براي هفت ماه ديگر
اما تصميم قابل پيش بيني ديگري که امروز اعضاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت گرفتند مربوط مي شود عبداله سالم البدري ليبايي که تاکنون دبيرکل اوپک بود. براساس تصميم جديد وي براي مدت هفت ماه ديگر به عنوان سرپرست دبيرخانه اوپک به کار خود ادامه مي دهد.
البدري از سال ٢٠٠٧ تا کنون دبيرکل اين سازمان بوده است و نزديک دو سال است که عربستان، نيجريه، عراق و ايران نامزدهاي خود را براي احراز پست دبيرکلي سازمان اوپک معرفي کرده اند اما به دليل آن که انتخاب دبيرکل بايد با اجماع اعضا صورت گيرد تا کنون اين سازمان نتوانسته است دبيرکل جديد خود را بشناسد و دبيرکلي سالم البدري بارها تمديد شده است.
براساس اين گزارش دبيرکل اوپک در جايگاه مدير اجرايي دبيرخانه، امور اجرايي اين سازمان را بر عهده دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]