واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۴ (۲۰:۹ب.ظ)
روز جهاني معلول يادآور مسووليت اجتماعي در برابر معلولان است موج - وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: روز جهاني معلول مسووليت جامعه را براي فراهم کردن زمينه هاي مشارکت کامل معلولان در همه عرصه ها و زدودن تبعيض ها يادآوري مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي ربيعي در پيامي به مناسبت 12 آذر روز جهاني معلول افزود: سعادت هر جامعه اي بر آن است تا زندگي اخلاقي تر و انساني تر داشته باشند .
وي يادآور شد: رضايت خداوند و تحقق اخلاق و انسانيت بر آن است که جامعه عادلانه باشد. عدالت حکم مي کند شهروندان معلول جامعه بزرگ داشته شوند و زمينه توانمندي آنها فراهم شود.
به گفته وزير رفاه اجتماعي،عدالت حکم مي کند شهروندان معلول جامعه بزرگ داشته شوند و زمينه توانمندي ايشان فراهم شود.
وي در ادامه اين پيام گفت: معلوليت پي آمد فرايندهاي طبيعي و اجتماعي است و البته سهم رفتار انساني و اجتماعي در پيدايش معلوليت بسيار است. جامعه وظيفه دارد سهم خويش را در پيشگيري از معلوليت و توانمندسازي معلولان براي داشتن زندگي شايسته ايفا کند.
ربيعي با اشاره به اين که دوازدهم آذر، روز جهاني معلولان، روز يادآوري سهم جامعه و هر شهروند در مقابل مسأله معلوليت است،افزود: معلولان انسان هايي توانمند هستند که همواره قدرت خويش را براي موفقيت و مشارکت اجتماعي و زندگي شايسته ثابت کرده اند.
وي تاکيد کرد: معلولان چالش هاي فراواني براي مشارکت و شمول در خيلي از حوزه هاي جامعه و دسترسي برابر به حمل و نقل، شغل، آموزش و مشارکت سياسي اجتماعي احساس مي کنند.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي خاطرنشان کرد: دوازدهم آذر، گرامي داشتن معلولان و يادآور شدن مسووليت اجتماعي شهروندان و حاکميت سياسي در مقابل آنان است.
به گفته ربيعي، روز جهاني معلولان همسو با آرمان هايي است که بر توسعه همه جانبه جوامع تأکيد کرده و خواستار مشارکت جهاني براي ساختن جهاني بهتر است.
وي اضافه کرد: جامعه ايران به فراخور ويژگي هاي خاص اقتصادي، اجتماعي و جمعيت شناختي خود با مسأله معلوليت مواجه است. نظام جمهوري اسلامي بر مدار تلاش براي عدالت محوري و برابري حقوق انسان ها بنا شده و از اين رو توجه به توزيع عادلانه امکانات و فرصت هاي اجتماعي در آن جايگاهي رفيع دارد.
وزير تعاون،کار و رفاه اجتماعي بيان داشت: شايسته است در چنين نظامي معلولان فرصت هايي فراوان براي بروز توانمندي هاي خويش بيابند و شرايط زندگي شايسته نيز براي شان فراهم شود.
ربيعي يادآور شد: اصلاح قوانين و مقررات، نهادسازي براي تسهيل مشارکت اجتماعي معلولان، موفقيت و رشد اقتصادي براي فراوان شدن فرصت هاي اشتغال، و افزايش شناخت هاي جامعه نسبت به مقوله معلوليت از اهداف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي براي ارتقاي کيفيت زندگي معلولان است.
وي تصريح کرد: رسيدن به چنين اهدافي بدون مشارکت فعال مردم، سازمان هاي مردم نهاد، خيرين و اقشار مختلف ناممکن است. ربيعي افزود: ساختن جامعه اي انساني تر و اخلاقي تر نيازمند سرمايه اجتماعي گسترده اي است که در سايه مشارکت جمعي توليد و تقويت مي شود.
به گفته وزير رفاه ،دوازدهم آذرماه يادماني براي همه ايرانيان است تا همه ما به يادآوريم که همه افراد جامعه را بايد مهربانانه ببينيم و دست آنهايي را که ناتوانايي هايي دارند را بگيريم و شرايط را براي زندگي بهتر همگان بهتر کنيم. يادماني در جهت ساختن دنيايي بهتر.
ربيعي بيان داشت:اينجانب اين يادمان توانمندي و شايستگي معلولان و پاس داشتن مسووليت و مشارکت شهروندان در بهبود وضعيت معلولان را به همه جامعه و بالاخص جامعه معلولان تبريک مي گويم.
از هر يک هزار نفر حدود 13 نفر در کشور يک نوع معلوليت دارند و به عبارتي 1.35 درصد از جمعيت کشور حداقل با يک نوع معلوليت مواجه اند.
مطابق سرشماري عمومي نفوس و مسکن 1390از مجموع جمعيت کشور يک ميليون و 17 هزار و 659 نفر داراي حداقل يکي از انواع معلوليتها را دارند.
تعداد 9.73 درصد از معلولان نابينا، 9.79 درصد ناشنوا،13.45 درصد اختلال در گفتار و صدا،2.52 درصد قطع دست،12.57 درصد نقص دست،4.65 درصد قطع پا،25.86 درصد نقص پا،13.55 درصد داراي نقص تنه و32.82 درصد مبتلا به اختلال ذهني بوده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]