واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۴ (۱۹:۳۵ب.ظ)
براي افزايش صادرات نفت؛ ايران قرارداد نفتي خود را با مشتريان قديمي تمديد مي کند موج - ايران در تلاش است تا پيش از برداشته شدن تحريم هاي غرب عليه اين کشور، صادرات نفت خام خود را افزايش دهد، از اين رو افزون بر تمديد قرارداد با مشتريان کنوني در حال مذاکره با مشتريان جديد است.
به گزارش خبرگزاري موج، ايران در حال تدارک تدابيري است تا صادرات نفت خام خود را پيش از لغو تحريم هاي غرب عليه برنامه هسته اي اين کشور افزايش دهد؛ به همين منظور اين کشور قراردادهايي را با بزرگترين خريدار خود چين براي سال ۲۰۱۶ امضا کرده است.
تهران همچنين در حال مذاکره با خريداران احتمالي محموله هاي نفتي ايران در دوران پساتحريم است.
ايران که زماني دومين صادرکننده عمده نفت خام در سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) بود، بسيار مشتاق است تا سهم از دست رفته خود را در بازارهاي جهاني دوباره احيا کند.
بيژن زنگنه به محض ورود به هتل اينترکنتينتال وين، در جمع خبرنگاران گفت: افزايش توليد نفت خام و بازگشت به بازارهاي جهاني پس از لغو تحريم ها، حق قانوني ايران است و هيچ کس نمي تواند اين کشور را از حق قانوني خود منع کند.
وزير نفت گفت: ايران مي تواند بلافاصله پس از لغو تحريم ها حداقل روزانه ۵۰۰ هزار بشکه به توليد نفت خام خود بيفزايد و پس از آن ظرف مدت کوتاهي روزانه ۵۰۰ هزار بشکه ديگر نيز به اين توليد مي افزاييم به طوري که اين مقدار در مجموع به يک ميليون بشکه مي رسد و اين بدان معنا است که توليد نفت خام ايران در مجموع به رقم سه ميليون و ٨٠٠ هزار تا سه ميليون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز مي رسد.
توليد و صادرات نفت خام ايران در پي تحريم هاي يک جانبه آمريکا و اتحاديه اروپا به نصف کاهش يافته است، تهران اعلام کرده است که به محض برداشته شدن تحريم ها توليد و صادرات خود را نيم ميليون بشکه در روز افزايش خواهد داد.
شرکت سينوپک، بزرگترين شرکت پالايشي در آسيا، و شرکت دولتي ژوهاي ژنرانگ چين قرار است در مجموع به طور ميانگين روزانه ۵۰۵ هزار بشکه نفت خام از ابتداي سال ۲۰۱۶ از ايران خريداري کنند. اين مقدار برابر با خريد کنوني اين شرکت از ايران و نيز حدود نيمي از صادرات کنوني نفت خام ايران است.
چين در طول ۱۰ ماه گذشته روزانه ۵۳۶ هزار و ۵۰۰ بشکه نفت خام از ايران خريده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱.۹ درصد کاهش نشان مي دهد.
ايران هفته گذشته ۵۰ طرح عظيم نفت و گازي را در چارچوب مدل جديد قراردادهاي نفتي اين کشور معرفي کرد و از شرکت هاي بين المللي دعوت کرد تا در اين طرح ها سرمايه گذاري و مشارکت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]