تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترين [مرتبه] ايمان آن است كه بدانى هركجا باشى خدا با تو است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804704571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دشمنان شبکه‌های اجتماعی، برنده عدم فیلتر تلگرام در انتخابات مجلس؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دشمنان شبکه‌های اجتماعی، برنده عدم فیلتر تلگرام در انتخابات مجلس؟!
به نظر می‌رسد در انتخابات آینده مجلس تنها با انتشار شایعه و خبرهای معمول ایام انتخابات مجلس نظیر شایعات انصراف برخی کاندیداها که معمولا توسط برخی رقبای محلی در واپسین ساعات باقی مانده به رای گیری در ادوار پیشین منتشر می‌شد، خلاصه نمی‌شود و احتمالاً جنگ تبلیغاتی اشکال جدیدتری نظیر همین بمباران جوک درباره یک کاندیدا یا یک طیف را نیز به بگیرد.
کد خبر: ۵۵۱۵۶۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹ - 03 December 2015


در فاصله کمتر از نود روز تا دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، شواهد نشان می‌دهد ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و به طور ویژه تلگرام که به عنوان توان بالقوه جریان‌های اصلاح‌طلب و حامی دولت در نظر گرفته شده، ممکن است در جهت عکس عمل کند و در ایام حساس انتخابات ریاست جمهوری، جریان‌های سیاسی مدافع عدم مسدود شدن این شبکه‌ها، از این ناحیه به طور جدی دچار ثلمه شوند.

به گزارش «تابناک»؛ کشمکش بر سر مسدودسازی نرم افزارهای ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی جدید نظیر تلگرام، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در طول دولت یازدهم بوده که از صدر تا ذیل دولت و سایر قوا و همچنین طیف وسیعی از چهره‌های سیاسی را درگیر نموده اما تا بدین جا به دلایل متعدد از جمله فشار سنگین افکارعمومی و فراگیری بی‌نظیر بهره برداری عمومی از این اپلیکیشن‌ها، این شبکه‌ها فیلتر نشده و دسترسی عمومی به آنها محدود یا مسدود نشده است.

در این میان سوای مباحث فنی و تخصصی که نسبت به این ظرفیت‌های نرم افزاری ارتباط عمومی وجود دارد، نگاه سیاسی در موافقت و مخالفت سیاسیون در ادامه حیات این شبکه‌های اجتماعی در بستر بدون فیلتر اینترنت ایران بسیار پررنگ بوده و جریان‌های سیاسی نگاهی جدی به بهره برداری وسیع از این ظرفیت تازه اطلاع رسانی و تعاملی در رویدادهای مختلف سیاسی داشته‌اند و نخستین رویداد پیش رو، انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

با توجه به دسترسی وسیع و سهل الوصول بودن انتقال پیام از این طریق، بسیاری از سیاسیون علاوه بر بهره برداری تبلیغاتی محلی در جریان انتخابات مجلس، در پی جریان سازی از طریق این شبکه‌ها و امکانات قابل توجه این شبکه‌ها برای ارسال و دریافت سریع، متن، تصویر، صوت و ویدیو و همچنین تعامل بدون واسطه با طیف وسیعی از مردم هستند. با راه‌اندازی کانال و همچنین افزایش تعداد اعضای گروه‌های تلگرام از 200 کاربر به 1000 نفر، نگاه سیاسیون نیز نسبت به این رسانه رایگان رو به فزونی گذاشته است.


دشمنان شبکه‌های اجتماعی، برنده عدم فیلتر «تلگرام» در انتخابات مجلس؟!



در این شرایط اصلاح‌طلبان و برخی گروه‌های دیگر که در زمره حامیان و جریان‌های نزدیک به دولت یازده قابل طبقه بندی هستند، این تصور را دارند که این ظرفیت برگ برنده ایشان در انتخابات مجلس است و تصور می‌کنند برخی جریان‌های دیگر که اساساً به مخالفت شدید با شبکه‌های اجتماعی تشاهر دارند و معمولاً به عنوان مخالفان سرسخت دولت نیز شناخته می‌شوند، صرفاً به واسطه عدم توان بهره برداری از این ظرفیت مجازی در بستر سیاسی، با آن به مخالفت پرداخته‌اند و در این فضا حضوری ندارند.

با این حال نشانه‌های روشنی وجود دارد که جریان‌های سیاسی که چهره‌های شناخته شده‌ منتسب به ایشان، مخالف سرسخت تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی مشابه هستند، حضور بسیار سازمانده‌ای شده‌ای در این شبکه‌ها دارند و همزمان با مخالفت‌ها، میدان را برای رقیب خالی نگذاشته‌اند. بررسی‌های «تابناک» نشان می‌دهد ابعاد این سازماندهی، احتمالاً به مراتب موثرتر از جریان‌سازی گروه‌های سیاسی موافق تلگرام خواهد بود.

حضور این گروه که بعضاً با عنوان دشمنان شبکه‌های اجتماعی مورد خطاب قرار می‌گیرند، علاوه بر حضور علنی، در قالب‌های غیرمرسوم نیز مشهود است و برخی از این جریان‌ها با راه‌اندازی کانال‌هایی با موضوعات متنوع از سبک زندگی گرفته تا جوک و لطیفه و افزایش اعضای این کانال‌ها در بستری امن، در حال افزایش طیف مخاطبانشان برای بهره برداری در موقعیت‌های حساس نظیر انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.

بررسی‌های «تابناک» نشان داد به طور مشخص یکی از گروه‌های جوک، در جریان وقایع مجلس در موضوع هسته‌ای اقدام به انتشار نامحسوس جوک‌هایی درباره نوع مدیریت مجلس و در ادامه نیز همین گروه جوک منشا اصلی تولید روزانه صدها جوک در ماجرای جوانی است که عکس‌های خصوصی اش منتشر شده بود و این موضوع را به پلیس فتا مرتبط کرده بود. این تجربه نشان داد می‌توان از ظرفیت تلگرام به خوبی برای جریان سازی حتی در بی‌ارزش‌ترین مسائل نیز بهره برداری کرد و بنابراین انتخابات مجلس می‌تواند یک وضعیت متفاوت را رقم زند.

به نظر می‌رسد در انتخابات آینده مجلس تنها با انتشار شایعه و خبرهای معمول ایام انتخابات مجلس نظیر شایعات انصراف برخی کاندیداها که معمولا توسط برخی رقبای محلی در واپسین ساعات باقی مانده به رای گیری در ادوار پیشین منتشر می‌شد، خلاصه نمی‌شود و احتمالاً جنگ تبلیغاتی اشکال جدیدتری نظیر همین بمباران جوک درباره یک کاندیدا یا یک طیف را نیز به بگیرد.

در واقع با وجود آنکه برخی شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک و توئیتر برخلاف انتخابات ریاست جمهوری دهم مسدود هستند و این تصور وجود دارد که وسیع ترین بهره برداری از شبکه‌های اجتماعی در دهمین دوره انتخابات بوده، این احتمال وجود دارد که پررنگ‌ترین و بی‌سابقه ترین بهره برداری از شبکه‌های اجتماعی در انتخابات مجلس ثبت شود و تاثیر چشمگیری در آرای مردم داشته باشد.


















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن