واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دبير شوراي عالي اطلاعرساني: توسعه فرهنگي با استفاده از فضاي ديجيتالي در دهكده جهاني محقق ميشود
گروه وبلاگ و IT: دبير شوراي عالي اطلاعرساني در همايش «پيامرساني ديني و اينترنت» با بيان اينكه در دنياي امروز وظيفه اصلي كاربران مسلمان توسعه فرهنگي از طريق فضاي ديجيتالي است، بر در دسترس بودن فرهنگ ديني در دهكده جهاني تأكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، حميد شهرياري، دبير شوراي عالي اطلاعرساني، در سخنراني خود در همايش پيامرساني ديني و اينترنت دنياي ارتباطات را داراي سه انقلاب اصلي اول، دوم و سوم دانست.
شهرياري انقلاب اول ارتباطات را با ابداع صنعت حمل و نقل، قطار، ماشين و هواپيما، ارتباط فرهنگي (دسترسي محدود به فرهنگهاي مجاور) عنوان كرد و بر مواجهه با فرهنگ غرب در همين انقلاب تأكيد كرد.
وي انقلاب دوم ارتباطات را اختراع رسانههاي صوتي و تصويري، راديو، سينما و تلويزيون براي عموم ارتباط فرهنگي با دسترسي محدود به فرهنگهاي دور دست بيان كرد و يكي از اتفاقات اين حوزه را ايجاد فاصله ميان افراد خانواده و جذب نگاهها از همديگر به تلويزيون عنوان كرد.
شهرياري سومين انقلاب را ابداع اينترنت و سرورهاي ريشهاي معرفي كرد كه در آن ايجاد پست الكترونيك، نشر الكترونيك، اتاقهاي گفتو گو نوشتاري، شبكههاي گسترده اينترنت و مكالمههاي صوتي و تصويري محقق شدند.
تكثر و همافزائي دانش از طريق اينترنت مانند (wiki) يكي ديگر از امكاناتي است كه توسط دبير شوراي اطلاعرساني در اين همايش مورد بررسي و تشريح قرار گرفت. با ارائه اين اطلاعات به صورت جمعي از تمام نقاط دنيا يكسري اطلاعات درباره يك موضوع خاص گردآوري خواهد شد.
وسعت تأثير فرهنگي انقلابهاي فرهنگي نكته ديگري بود كه در اين همايش توسط حميد شهرياري مطرح شد. اين مسئله منجر به كمرنگي مرزهاي بينالمللي (ترسيم جديد جغرافيائي جهاني) و تأثيرگذاري بر آداب و رسوم، علوم و تحقيقات، خط و زبان، خبر و رسانه، بازي و سرگرمي، نظام محتواي آموزشي، خوراك و پوشاك و نظام حقوقي شدهاست.
وي در ادامه افزود: تغيير شكل بحران و آسيبهاي خانوادگي با به وجود آمدن و استفاده از فضاي اينترنت در خانواده و رابطه ميان والدين و فرزندان از ديگر آسيبهاي فضاي مجازي بودهاست.
شهرياري تصريح كرد: رويآوري و حركت از تنوع فرهنگي به وحدت ميان فرهنگي تحت تأثير انقلابهاي فرهنگي بوده كه از مواجهه ميان فرهنگها نشأت گرفتهاست. در اين مواجهه فرهنگهايي كه از اصالت بيشتري برخوردار باشند تأثيرات كمتري ميپذيرند، البته در اين ميان نقش رسانهها را نبايد ناديده گرفت.
دبير شوراي عالي اطلاعرساني براي مثال تأكيد كرد: عدم وجود توانايي در كنترل كافي فرزندان توسط والدين در مورد رابطههاي اينترنتي از ديگر مسائلي بوده كه خانوادهها را تهديد ميكند و يكي از ابزارهاي جرمخيز اينترنت و پست الكترونيك هستند.
وي سپس از ديگر ويژگيهاي منفي امكانات ديجيتالي به ابزارهاي ديجيتالي كه منجر به اشاعه فضاهاي بيعفتي در دنياي غرب و پس از آن در دنياي شرق كردهاند، اشاره كرد.
گفتني است همايش پيامرساني ديني و اينترنت از ساعت 9 صبح امروز در سالن شهيد قندي مخابرات واقع در خيابان شريعتي بالاتر از چهارراه قصر در حال برگزاري است.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]