واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پایگاه آمریکایی بررسی کرد؛
آیا واشنگتن میتواند سیاستش درقبال تهران را از منافع تلآویو جدا کند؟
«طی دوسال گذشته، اسراییل نقش بزرگی در سیاستهای ایرانی آمریکا ایفا کرد. واقعیت این است که در کنگره بسیاری ایران را از لنز اسراییل نگاه میکنند.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، پایگاه خبری نشنال اینترست (national interest) در یادداشتی به بررسی پیشینه جهتگیری سیاستهای دولت آمریکا در قبال ایران با توجه به منافع رژیم صهیونیستی و احتمال جداسازی رویکرد واشنگتن درقبال تهران از نظرات تلآویو پرداخت و متذکر شد که این اتفاق تنها زمانی رخ میدهد که مشکل دیگری برای اسراییل به جای ایران ظهور کند. در ابتدای این یادداشت با گریزی به سیاستهای اتخاذ شده توسط آلمان در قبال ایران، به نقل از یک مقام ارشد آلمانی آمده است که در زمان رهبری آنگلا مرکل سیاستهای آلمان در برابر ایران، تابعی از روابطشان با اسراییل شده و حتی تحریم کردن ایران یا همکاری دیپلماتیک با آن به واکنش اسراییل وابسته شده است. این مقام آلمانی این فرآیند را "اسراییلی کردن ایران" نام گذاشته که به معنی تغییر سیاستهای یک کشور در قبال ایران به تبعیت از روابط با اسراییل میباشد. نشنال اینترست با بیان اینکه هنوز هیچ مقام آمریکایی جهت گیری سیاستهای کشورش در برابر ایران را این چنین توصیف نکرده، نوشت: «اما طی دوسال گذشته، علیالخصوص تابستان گذشته مشاهده کردهایم که اسراییل نقش بسیار بزرگی را نسبت به گذشته در سیاستهای ایرانی آمریکا ایفا کرد. واقعیت این است که در کنگره بسیاری هستند که ایران را از لنز اسراییل نگاه میکنند. این مسئله مشکل بزرگی برای رئیس جمهور اوباما و دولت بعدی او ایجاد میکند.»
این پایگاه خبری دلیل خود برای ایجاد شدن مشکل برای دولت آمریکا را اینگونه بیان میکند: «نه به دلیل اینکه واشنگتن تغییر محسوسی در موضعگیری ایران در قبال اسراییل را نمیخواهد یا اینکه تداوم دشمنی ایران با اسراییل را مانعی برای توافق هستهای نمیبیند بلکه معکوس کردن فرآیند اسراییلیزه کردن ایران به چیزی فراتر از تغییر در سیاستهای ایران در قبال این رژیم دارد.» در ادامه نشنال اینترست با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر قدس در جهت منافعش همواره بر روی تصمیمگیریهای دولت ایالات متحده در برابر ایران تاثیر گذاشته، به ذکر نمونههایی در گذشته پرداخت و نوشت: «در اوایل تاسیس انقلاب اسلامی، ایران به عنوان یک مشکل برای اسراییل در واشنگتن دیده نمیشد بلکه اسراییل تلاشهای دیپلماتیک زیادی برای مجاب کردن دولت ریگان در جهت برقراری ارتباط با ایران انجام داد که ماجرای مکفارلین یکی از طرحهایی است که این رژیم به واشنگتن میداده است.» این پایگاه آمریکایی با تاکید بر اینکه در آن زمان اسراییل به شدت از توانایی نظامی دولتهای عربی در منطقه نگران بود و ایران را به عنوان متحدی بالقوه (هرچند غیر رسمی) و متوازن کننده قدرت در خاورمیانه میدید؛ افزود: «لابی آیپک نیز در آن زمان به سرکوب کردن فلسطینیان و دشمنی اعراب مشغول بود. با حصول توافق اسلو، رویکرد اسراییل در قبال ایران نیز شروع به تغییر کردن گذاشت. نخست وزیر وقت اسراییل به دنبال نشان دادن تهدیدی دیگر در منطقه علیه اسراییل بود که "ایران در حال ظهور" بهتر از "فلسطینیان تضعیف شده" بود.»
نشنال اینترست با بیان اینکه ایجاد روابط حسنه میان ایران و آمریکا در زمان سقوط شوروی و شکست عراق در جنگ خلیج فارس میتوانست به ضرر رژیم صهیونیستی تمام شود؛ تصریح کرد: «کمپین بزرگی علیه ایران و تشیع برای نشان دادن آنها بعنوان بزرگترین تهدید و مشکل در خاورمیانه شروع شد. این حرکت چرخش 180 درجهای در رویکرد اسراییل بود که تا چندی پیش از آن واشنگتن را به فروش سلاح به ایران ترغیب میکرد. در ابتدا این اقدام اسراییل با بدبینی مواجه شد به گونهای که روزنامههایی چون واشنگتن پست و نیویورک تایمز نوشتند چگونه ایران یک شبه به تهدیدی برای منطقه تبدیل شد و چرا اسراییل این همه مدت برای بیان آن صبر کرده بود.» این پایگاه خبری در ادامه با اشاره به اینکه دولت کلینتون هم این مسئله را بزرگنمایی و اغراق از سوی رژیم غاصب صهیونیستی میدانست؛ خاطر نشان کرد: «برای آیپک نیز این تغییر رویکرد اسراییل بسیار مهم بود زیرا با حصول فرایند صلح و کنار رفتن فلسطینیان بعنوان خطر حی و حاضر، موجودیت این لابی زیر سوال میرفت. شای فلدمن یکی از اساتید دانشگاه در تلآویو معتقد است آیپک مسئله ایران را به شدت بزرگ کرد زیرا اسراییل برای برگرداندن واشنگتن علیه تهران به کمک نیاز داشت. اکنون نیز توافق هستهای با اینکه به شکست آیپک منجر شد و به نفع آن تمام شد زیرا منابع مالی بسیاری بدست آورد.» نشنال اینترست در پایان با اذعان به اینکه ایران از سال 1995 میلادی (1374 شمسی) برنامههای آیپک را با شکست مواجه کرده است؛ تاکید کرد: «تلاش سخت اوباما برای به تصویب رساندن توافق هستهای علیرغم کمپین آیپک علیه آن، پیام مهمی برای رئیس جمهور بعدی آمریکا دارد و آن اینکه حتی اگر در جدال شاخ به شاخ با آیپک نیز پیروز شود باید سرمایه سیاسی بسیاری خرج کند که برای اولویتهای دیگرش چیزی باقی نخواهد گذاشت. دست برداشتن از ایران در این زمان تنها موقعی رخ میدهد که تهدید جدیدی علیه اسراییل ظهور کند؛ که میتواند جنبش تحریم این رژیم باشد.»
507
۱۱/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]