واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۳ب.ظ)
در راستاي تحول نظام سلامت؛ تشريح برنامه جامع ارتقاء نظام مراقبت و درمان اچآي وي در کشور موج - رئيس اداره کنترل ايدز و بيماريهاي آميزشي به مناسبت روز جهاني ايدز برنامه جامع ارتقاء نظام مراقبت و درمان اچآيوي در کشور را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس صداقت در تشريح اين برنامه گفت: در مدل جديدي که طراحي شده، ارائه خدمات مراقبت و درمان اچآيوي از محدوده مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري خارج شده، سازمانها و نهادهاي ديگري در ارائه اين خدمات مشارکت خواهند کرد.
وي در خصوص ساختارهاي ارائه دهنده خدمت در اين برنامه گفت: مراکز و پايگاههاي مشاوره بيماريهاي رفتاري تحت نظارت وزارت بهداشت و يا سازمان زندانها که در حال حاضر مشغول به کارند، کماکان به فعاليت خود ادامه خواهند داد و کساني را که براي آزمايش اچ آي وي يا خدمات مراقبت و درمان اچ آي وي به آنها مراجعه ميکنند، پوشش ميدهند.
وي افزود: علاوه بر مراکز و پايگاههاي مشاوره بيماريهاي رفتاري، واحدهاي جديدي با محوريت و نظارت مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري، قادر به ارائه خدمات تشخيص، مراقبت و درمان اچ آي وي يا مشارکت در آن خواهند بود.
رئيس اداره کنترل ايدز و بيماريهاي آميزشي، مطب پزشکان خصوصي، مراکز درمان سوء مصرف مواد، مراکز پزشک خانواده، مراکز بهداشتي درماني، مراکز درماني بهداشتي تأمين اجتماعي و مراکز کارگري، مراکز درمان سل، بيمارستانها و مراکز گذري، مراکز ويژه زنان و مردان آسيب پذير، نوانخانهها و سمنهاي کودکان خياباني را از جمله مراکز ارائه دهنده خدمات در برنامه جامع ارتقاء نظام مراقبت و درمان اچ آي وي در کشور معرفي کرد.
صداقت توانمند سازي مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري را از ديگر سر فصلهاي اين برنامه عنوان کرد و گفت: چون مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري، از اين پس به عنوان مراکز هماهنگ کننده و ناظر گسترش خدمات اچ آي وي عمل خواهند کرد، نقشي کليدي در زمينه گسترش خدمات اچ آي وي خواهند داشت و براي ايفاي اين نقش کليدي، آنها بايد توانمند شوند.
وي تصريح کرد: کليه مسئولين مراکز بهداشت شهرستانها، کارشناسان سل و ايدز و پزشکان و کارکنان مراکز مشاوره شهرستانهاي هدف، در يک يا چند کارگاه در برنامه ارتقاء خدمات و دستورالعملهاي آن آموزش داده خواهند شد.
رئيس اداره کنترل ايدز و بيماريهاي آميزشي افزايش ميزان اتصال به خدمات را نيز از جمله عناوين اين برنامه معرفي کرد و گفت: در اين مدل پيش بيني شده که تا حد امکان مراکزي که اولين بار آزمايش اچ آي وي را ارائه ميدهند، بتوانند بقيه خدمات از جمله درمان ضدتروويروسي را نيز ارائه دهند و براي اين منظور توانمند شوند.
وي خاطر نشان کرد: نحوه تعامل بين اين مراکز با مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري در دستورالعملهاي مربوطه تعيين خواهد شد.
صداقت تاکيد کرد: در مواردي که مرکز ارائه دهنده آزمايش اچآيوي، قادر به ارائه خدمات مراقبت و درمان نيست يا بيمار مايل است اين خدمات را از مرکز ديگري دريافت کند، ضمن اينکه کليه اطلاعات تماس بيمار اخذ ميشود و وي ارجاع ميگردد، تلاش ميشود با مکانيسم پيگيري فعال از اتصال به خدمات اطمينان حاصل شود.
رئيس اداره کنترل ايدز و بيماريهاي آميزشي خاطر نشان کرد: دستورالعمل اجرايي نحوه استفاده از خدمات مراکز گذري،، مراکز ويژه زنان و مردان آسيب پذير و نوانخانهها در قالب "تشخيص، مراقبت و درمان مبتلايان به اچ آي وي توسط مراکز گذري، مراکز ويژه زنان و مردان آسيب پذير و نوانخانهها" با در نظر گرفتن موارد فوق، طبق زمان بندي پيش بيني شده در برنامه عملياتي تهيه، پايلوت، بازبيني و سپس اجراي گسترده آن آغاز خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]