واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۲۰ب.ظ)
رئيس جمهور قزاقستان مطرح کرد: برنامه «آينده جديد» در قزاقستان موج- پس از حادثه تروريستي پاريس نقطهاي جديد از تاريخ در روابط کشورها و اتحاد آنها شروع خواهد شد به صورتي که اکثر رفتارهاي سياسي و اقتصادي ميان کشورها را با تغيير مواجه خواهد کرد؛ چون همه به اين نتيجه رسيدهاند که بايد متحد عليه تروريسم اقدام کنند.
به گزارش موج، بنابراين اين طرح نبايد صرفا در حد کلام و سخنراني باقي بماند، رئيس جمهور قزاقستان اين سخنان را از تريبون سازمان ملل مطرح کرد و گفت: هرچند در نگاه اول اين طرح کاملا غير اجرايي و دستنيافتني به نظر ميرسد اما درصورت اجرايي شدن ميتواند مساله تروريسم را در جهان خاتمه دهد.
نورسلطان نظربايف گفت: کشورها بهتر است با تصويب اساسنامهاي آمادگي خود در مبارزه به تروريسم را اعلام کنند و شبکه اي جهاني را براي مقابله با دشمنان صلح جهاني که نه اعتقادات مذهبي آنها و نه اعمال آنها مورد تاييد هيچ مذهبي نيست يکپارچه شوند.
نورسلطان نظربايف در ادامه افزود: يکي از عوامل تشکيل چنين گروههايي که تاکنون زياد به آن توجه نشده مسائل اقتصادي است چون مشکلات اقتصادي ميتواند در زمينه تشکيل چنين گروههايي تاثيرگذار باشد که بايد براي جلوگيري از شکل گيري گروههاي اينچنيني از نظر اقتصادي برنامهريزي کنيم.
رئيس جمهور قزاقستان در اين زمينه تاکيد کرد: جهان نياز به قوانين جديدي براي زندگي بشريت داشته و بايد درباره مقابله با تروريست تدابير جديدي درنظر بگيريم که شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد مي توان باشد؛بنابراين بهتر است اين شورا موثر تر از شوراي قبلي فعاليت کرده و با رويکرد بهبود شرايط اقتصادي زمينه توسعه اجتماعي کشورها را نيز مدنظر داشته باشد.
وي با اشاره به پيشرفتهاي ايجاد شده در قزاقستان تصريح کرد: قزاقستان با ارادهاي که در اين زمينه داشت با درنظر گرفتن همه مدلهاي اصلاحات عمل کرد و هم اکنون پيشنهاد ميکند اين طرح را در سراسر جهان اجرا کنيم.
وي افزود: قزاقستان عليرغم نزديکي با کانون بحراني که در افغانستان شکل گرفته در منطقه از نظر سياسي يکي از کشورهاي ثبات است، که خود بيانگر سياستهاي صحيح براي مبارزه با تروريسم و افراطگرايي بوده است.
نظربايف در ادامه گفت:قزاقستان کشوري با آينده درخشان است چون بسياري از سياستهاي مقابله با افراطگرايي را به صورت يکجانبه اجرايي کرده و نتيجه بسيار مناسبي هم به دست آورده است به عنوان مثال در زمينه سلاحهاي هستهاي داوطلبانه اين نوع صلاح را کنار گذاشت. بنابراين پيشنهاد ميکند در خاورميانه که اکنون بحرانهاي متعددي ايجاد شده اين گونه سياستها مدنظر قرار گيرد تا بحرانهاي مهاجران، افراطگرايي و جنگ به پايان رسيده و زمينه همکاريهاي مسالمت آميز فراهم شود.
وي افزود: قزاقستان از نظر اقتصاد نيز براي تحليل گران و کارشناسان مانند کتاب کمک درسي است چون اين کشور از بحرانهاي سخت سالهاي 2008-2009 با حد اقل ضرر عبور کرد. در حالي که عليرغم بزرگي و سختي بحران کنوني قزاقستان طرح ضد بحراني را توسعه و پياده سازي کرد.
به گفته رئيس جمهور اين کشور: قزاقستان نمي خواهد نشانههاي مشکلات اقتصادي را قطع کنند بنابراين به اجراي طرحي به نام «100 قدم به آينده» شهر آستانا را به طوري مي سازد که مشکلاتي از نظر تروريستي آن را تهديد نکند.
وي گفت: به کارشناسان جهان پيشنهاد ميدهيم از اين طرح استفاده کنند چون برخي از کارشناسان همانند گرمان گرف، وزير پيشين توسعه اقتصادي روسيه در اين باره معتقدند بدون ترديد اين طرح ميتواند قزاقستان را به کشوري پيشرفته تبديل کند.
نورسلطان نظربايف تاکيد کرد: با اجراي طرح «آينده جديد» زندگي را براي شهروندان خود بهبود بخشيديم به صورتي که نه تنها اعتماد و امنيت را برايشان ايجاد کرديم بلکه مفهومي تازه از امنيت هستهاي، انرژي و آب و محصولات را به جهان اطراف خود معرفي کرديم.
به گفته وي، امروزه قزاقستان در بين کشورهاي مستقل مشترک المنافع کشور از نظر رشد، رقابت و شرايط براي تجارت جلو است. و شهر آستانا در رتبه بندي جهاني هرسال سطح بالاتري مي گيرد.
حکومت قزاقستان که حتي چنين نتايجي را به دست آورده است، باز هم کوشش مي کند به بالاتري برود. هدف قزاقستان تا سال 2050 جزو 30 کشور پيشرفته وارد شود. با توجه به رشد و توسعه قزاقستان و رياست دورانديشي رئيس جمهور، قزاقستان بدون شک هدف و آرمان هاي خود را به دست خواهد آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]