واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
وزير بهداشت: بيمه ها هميشه صندوق بودهاند نه صنعت موج - وزير بهداشت با بيان اينکه تعرفه مراکز درماني خيريه پس از بررسي در شوراي عالي بيمه به تصويب هيات وزيران رسيده است، افزود: به زودي و در چند روز آينده تعرفه اين مراکز ابلاغ خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در ديدار با جمعي از خيرين حوزه سلامت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، تأکيد کرد: ممکن است برخي از افراد از عنوان خيريه به منظور دور زدن قانون و الزامات سوء استفاده کنند که لازم است توسط خيرين نظارت شود تا آسيبي به اين خيرين و امور خيريه وارد نشود.
وي بر لزوم تعريف مراکز درماني خيريه تأکيد کرد و گفت: اين مراکز بايد وقف نامه و يا مرام نامه داشته باشند و انجمن و مجمع خيرين، نظارتهاي لازم را انجام دهند و در صورت مشاهده تخلف، ابتدا تذکر دهند و سپس مراکز متخلف را از ليست خود خارج کنند.
هاشمي افزود: اگر مراکزي که شرايط خيريه را ندارند از ليست خارج شوند به مراکز خصوصي تبديل خواهند شد و حوزه نظارت وزارت بهداشت با آن به عنوان يک مرکز خصوصي برخورد ميکند.
وزير بهداشت با بيان اينکه معاونت درمان وزارت بهداشت با محاسبه تعرفه خصوصي براي مراکز خيريه مخالف بوده است، گفت: مخالفت معاونت درمان هم به نوعي درست است چرا که سطح خدماتي که در مراکز درماني خيريه ارائه ميشود، با هم تفاوت دارد به عنوان نمونه در شهر مشهد مقدس تفاوت بسياري بين مرکز خيريه جواد الائمه با بعضي از مراکزي که تابلو خيريه دارند، وجود دارد.
هاشمي گفت: اگر فردي با نيت سودجويي، تابلو خيريه را بر مرکز درماني در شهرهاي مختلف نصب کند به راحتي نميتوان با آن برخورد کرد، بنابراين بايد شرايط نظارت از نظر مالي و اخلاقي وجود داشته باشد.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه منابع مورد نياز وزارت بهداشت در اختيار اين وزارتخانه نيست، خاطر نشان کرد: بيمه ها بخش عمده اي از مشتريان وزارت بهداشت و همچنين مراکز درماني خيريه هستند و بيمه ها هميشه به دليل اينکه صندوق بودهاند و به عنوان صنعت نبودهاند به بسياري از تعهدات خود عمل نميکنند و استدلال ميکنند که اگر پول در صندوق وجود داشته باشد بدهي خود را پرداخت ميکنند در غير اين صورت اعلام ميکنند که نميتوانند بدهي خود را پرداخت کنند.
هاشمي افزود: هر از چند گاهي هم که فردي ميآيد و قصد حل مشکلات بيمه ها با وزارت بهداشت را دارد او را سياسي جلوه ميدهند و توسط يکي دو حزب، کارگران زحمت کش را تحريک ميکنند و به آنها مي گويند که حق و حقوق شما کارگران تضييع خواهد شد.
وزير بهداشت گفت: از ابتداي انقلاب تا کنون منابعي که بايد در بخش درمان سازمان تأمين اجتماعي هزينه ميشد صرف بخشهاي ديگر نيز شده است اما حرف اصلي ما اين است که سهم نه بيست و هفتم را در يک صندوق واريز کنند تا در بخشهاي ديگر هزينه نشود.
وزير بهداشت با بيان اينکه اگر بيمه تأمين اجتماعي سهم نه بيست و هفتم حق بيمه را در حوزه درمان هزينه کند، مشکلي به وجود نخواهد آمد و ميتواند منابع را به روز پرداخت کند، افزود: طبق آماري که دکتر نوربخش از دريافتي سازمان تأمين اجتماعي از ابتداي امسال ارائه ميدادند، تا يک ماه پيش اين سازمان 22 هزار ميليارد تومان دريافتي داشته که يک سوم اين مقدار، حدود 7 هزار و 300 ميليارد تومان ميشود اما منابعي که به بيمارستانهاي وزارت بهداشت، داروخانه ها و شايد بيمارستانهاي تأمين اجتماعي پرداخت کردهاند، به 3 هزار ميليارد تومان نميرسد.
هاشمي ادامه داد: از آمارها نتيجه ميگيريم که حدود 4 هزار ميليارد تومان در بخش ديگري غير از حوزه درمان هزينه شده در حالي که حدود 2 هزار و 500 ميليارد به وزارت بهداشت و شايد حدود يک هزار ميليارد نيز به مراکز خصوصي و همچنين خيريه ها بدهکار هستند و با در نظر گرفتن 3 هزار ميليارد ريال پرداختي از ابتداي سال تا کنون، هنوز مقداري باقي ميماند بنابراين تأمين اجتماعي از نظر منابع، هيچ کمبودي ندارد.
وزير بهداشت افزود: از ابتداي اجراي طرح تحول نظام سلامت تا بحال طبق توافقاتي که با سازمان تأمين اجتماعي کردهايم، هزينههاي ما افزايش پيدا نکرده در صورتي که ما تنها با 60 درصد از اعتبارات مورد نياز را هزينه کردهايم، اما برخي از افراد عنوان ميکنند که منابع طرح تحول نظام سلامت به جيب پزشکان رفته و هزينه ها اضافه شده و بيمه ها توانايي پرداخت ندارند و مخالفين دولت نيز به اين روند، دامن ميزنند.
وي با انتقاد از برخي افراد که موضوع بيمه ها را اختلافي شخصي بين وزير رفاه و يا وزارت بهداشت ميدانند، تأکيد کرد: دوره ما تمام است و ما رفتني هستيم اما سلامت مردم در چندين سال گذشته آسيب ديده و مقام معظم رهبري نيز تکليف کردهاند که منابع بايد از مسير بيمه و با محوريت وزارت بهداشت، تجميع شوند.
هاشمي در خصوص کسري بودجه بيمه سلامت، تأکيد کرد: در طرح تحول نظام سلامت که مصوبه دولت است پيشنهاد شده بود که 4 يا 5 دهک اول به صورت رايگان بيمه شوند در حالي که 11 ميليون نفر بيمه شدند که البته افتخاري براي دولت و نظام است اما بايد هزينههاي آن نيز پرداخت شود.
وزير بهداشت اظهار داشت: پيشنهاد وزارت بهداشت اين بود که ارزش دفترچههاي بيمه سلامت براي خدمات بستري مانند مشکلات اورژانسي باشد اما ارزش اين دفترچه ها معادل دفترچههاي بيمه تأمين اجتماعي که کارمندان و کارگران حق بيمه آن را پرداخت ميکنند، در بخشهاي بستري و سرپايي در نظر گرفته شده است.
هاشمي به پيشنهاد سرانه 16 هزار تومان براي 5 دهک اول در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: اگر بنا باشد پوشش کامل براي 11 ميليون نفر باشد، اين ميزان سرانه بايد 32 هزار تومان محاسبه شود البته براي 5 ميليون نفر، 550 ميليارد تومان در نظر گرفته شده بود که فقط 70 ميليارد تومان آن پرداخت شده و کسري بودجه سازمان بيمه سلامت به دليل عدم اجراي مصوبه دولت بوده است و چنين اشتباهي را به حساب ما ميگذارند.
وزير بهداشت خطاب به خيرين گفت: عده اي چشمشان را به روي مشکلات و گرفتاريهاي مردم بستهاند در حالي که اگر مردم در حوزه سلامت، مشکلي نداشتند شما در اين بخش مشارکت نميکرديد و به بخشهاي ديگر ميپرداختيد اما واقعيت اين است که با خدماتي که در شأن مردم ايران باشد فاصله بسيار زيادي داريم.
هاشمي ضمن تأکيد بر تجديد نظر در اعتبار بخشي ها، اظهار داشت: اوايل کار ما در وزارت بهداشت بيش از 800 سنجه به منظور اعتبار بخشي وجود داشت که در حال حاضر به 3 هزار سنجه رسيده و اعلام کردهايم که اين تعداد بايد به 5000 سنجه برسد.
وزير بهداشت، اصل اعتبار بخشي را مورد تأييد همگان دانست و گفت: اگر اعتبار بخشي وجود نداشته باشد سره از ناسره تشخيص داده نميشود و سلامتي مردم به خطر ميافتد بنابراين اعتبار بخشي بايد عملکردي شود و به زودي تغييرات مثبتي در اين حوزه صورت خواهد گرفت.
هاشمي گفت: ما از خيرين انتظار داريم که تعدادشان از نظر کمي و کيفي افزايش يابد چرا که اين مزيت وجود دارد که اين فطرت پاک خدايي، زنده نگه داشته ميشود و آيت الله بهجت هميشه ميگفتند رقم صدقه اهميتي ندارد بلکه دفعات صدقه مهم است.
وزير بهداشت گفت: در آينده قصد احداث تعداد قابل توجهي پايگاه بهداشت، مراکز خدمات جامع سرطان و مراکز کاهش آسيبهاي اجتماعي داريم که خيرين حوزه سلامت ميتوانند در اين حوزه ها به وزارت بهداشت کمک کنند.
هاشمي از در نظر گرفتن منابع قابل توجهي به منظور گسترش مراکز کاهش آسيبهاي اجتماعي از سوي وزارت بهداشت در تهران خبر داد و گفت: يکي از مشکلات شهر تهران وجود 15 هزار کارتن خواب در اين شهر است و علاوه بر آن معتادان و زنان بي سرپرست و خياباني نيز وجود دارند که نياز شديدي به کمک دارند و وزارت بهداشت با کمک خيرين حوزه سلامت، ميتوانند در بخش بهداشت به افراد خدمات رساني بيشتري کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]