واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۲۱ب.ظ)
اجراي طرح غني سازي نانهاي سنتي با ويتامين D در کشور موج - متخصص تغذيه باليني انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور با اشاره به اجراي طرح غني سازي نانهاي سنتي با ويتامين D در کشور گفت: قرار است اين طرح در يکي از شهرستان ها به صورت پايلوت اجرا شود.
به گزارش خبرگزاري موج، بيرنگ نيستاني افزود: تاکنون شهرستان مورد نظر تعيين نشده و قرار است کميته کشوري غني سازي آرد در اين زمينه تصميم گيري کند.
وي اظهار کرد: انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي درحال مطالعه اثربخشي غني سازي آرد با ويتامين D به سفارش سازمان غذا و دارو است.
نيستاني با اشاره به کمبود شديد ويتامين D در مردم گفت: رويکرد فعلي براي جبران ويتامين D غني سازي آرد است، لذا با اضافه کردن ويتامين D به آرد به مقدار کم در دراز مدت ميتوان اثرات مطلوب آن را مشاهده کرد.
ويتامين D يکي از ويتامينهاي لازم براي بدن و از ويتامينهاي محلول در چربي است، که به رشد و استحکام استخوانها از طريق کنترل تعادل کلسيم و فسفر کمک ميکند. اين ويتامين با ايجاد افزايش جذب فسفر و کلسيم از روده ها و کاهش دفع از کليه به متابوليسم استخوان ها کمک ميکند و همچنين از طريق ترجمه ژنهاي هسته سلول به رشد سلول کمک ميکند. وي با بيان اينکه ويتامين D بر خلاف ساير ويتامين ها منابع غذايي متعددي ندارد، اظهار کرد: تعداد مواد غذايي که حاوي ويتامين D هستند بسيار کم است و عمدتاً محدود به ماهيان چرب و اندکي نيز در زرده تخم مرغ بافت ميشود.
نيستاني با اشاره به اينکه منبع اصلي ويتامين D تابش نور آفتاب است، افزود: ايرانيان به اندازه کافي از ويتامين D که از تابش نور خورشيد است برخوردار نيستند.
وي توضيح داد: در جهان براي مواجه با مشکل و رفع کمبود ريز مغذي ها و همچنين ويتامين D دو راهکار اصلي وجود دارد که يکي مکمل ياري و ديگري غني سازي آرد است که ميتواند اين کمبود را جبران کند.
متخصص تغذيه باليني انستيتو تحقيقات تغذيه اي وصنايع غذايي کشور در باره قرصهاي مکمل (مکمل ياري) گفت: مکمل ياري از نظر پوشش جمعيتي کشورعملا مسير نيست و حتي اگر دولت نيز متولي اين امر باشد طرح مکمل ياري امکان پذير نخواهد بود؛ چرا که بسياري از افراد دوست ندارند که هميشه ويتامين D مصرف کنند.
نيستاني با بيان اينکه نان يکي از حاملهاي خوب براي غني سازي ويتامين D است، اظهار کرد: رويکرد فعلي براي جبران ويتامين D در کشور غني سازي آرد است.
وي درباره فرايند غني سازي آرد با ويتامين D در کشورهاي مختلف جهان گفت: تجربه جهاني براي غني سازي آرد با ويتامين D در يکي دو کشور محدود است و اخيراً آلمان در اين زمينه اقداماتي را انجام داده است.
نيستاني همچنين ياد آور شد: براي اين منظور کميته کشوري غني سازي آرد نان با مشارکت دفتر بهبود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور يک سال پيش طرح غني سازي آرد را با کارخانههاي توليد کننده مواد غني کننده ها آرد شروع کرديم.
وي ادامه داد: در اين طرح قرار است کارخانههاي توليد کنندههاي مواد غني سازي آرد اين ماده با آرد اصلي نان مخلوط و مقدار ويتامين D را اندازه بگيرم که در واقع يکي از مشکلات اصلي اندازه ويتامين در آرد است که اين تکنيک بسيار سختي دارد و محققان دراين زمينه بايد تحقيقات زيادي را انجام دهند.
وي ادامه داد: البته در يکي از آزمايشهاي سعي کرديم مقدار ماده غني شده ويتامين D را در نان افزايش داده تا بتوانيم در بازده زماني يکي و دو ماهه اثر آن را ببينيم؛ اگر مقدار ويتامين D آرد را کم کنيم زمان زيادي لازم دارد و بار مالي زيادي را تحميل خواهد کرد و عملي نخواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]