واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اینستاگرام از کجا و چگونه به وجود آمد؟
اینستاگرام در اکتبر سال ۲۰۱۰ میلادی بوسیله کوین سیستروم و مایک کریگر خلق و راهاندازی شد.
به گزارش دريچه فناوري گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان؛ کوین سیستروم ( Kevin Systrom) در ۳۰ دسامبر۱۹۸۳ میلادی در نیویورک متولد شد. او یک کارآفرین و مهندس نرمافزار آمریکایی است که در حقیقت یکی از اصلیترین موسسان شبکه اجتماعی اینستاگرام محسوب می شود.
کوین سیستروم و مایک کریگر یکدیگر را در دانشگاه استنفورد ملاقات کردند. آنها در سال ۲۰۰۶ در رشته مدیریت علوم و مهندسی از این دانشگاه فارغالتحصیل شدند. کوین سیستروم یک اپلیکیشن اشتراکگذاری عکس مبتنی بر مکان را توسعه داد و وقتی متوجه شد که به یک نفر دیگر به عنوان موسس برای راهاندازی شرکتش نیاز دارد، به استنفورد برگشت و سراغ مایک کریگر را گرفت. شاید به همین دلیل هم هست که سیستروم میگوید: من با این افرادی که میگویند رفتن به دانشگاه و هزینه کردن در آن فایدهای ندارد، کاملا مخالفم.
اینستاگرام (instagram) چیست
اینستاگرم یا اینستاگرام شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس و ویدئو است که این امکان را به کاربران خود میدهد که عکسها و ویدئوهای خود را در دیگر شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، توئیتر، تامبلر و فلیکر به اشتراک بگذارند. یک ویژگی متمایز اینستاگرام محدود کردن عکسها به فرم مربع شبیه به عکس دوربینهای اینستماتیک کداک یا پولاروید(برخلاف نسبت تصویر ۳:۴ که عموماً برای دوربین عکاسی موبایلها استفاده میشود)است. کاربران همچنین میتوانند از فیلترهای دیجیتال برای عکسهایشان استفاده کنند. حداکثر زمان برای ویدئوهای اینستاگرام ۱۵ ثانیه است.
ابتدا اینستاگرام فقط برای کاربران شرکت اپل در دسترس بود و آنها میتوانستند عکسهایی را که با موبایل خود میگیرند در این شبکه به اشتراک بگذارند. اینستاگرام رفتهرفته با استقبال گرم کاربران مواجه شد اما پای اینستاگرام هنوز به سیستمعامل اندروید باز نشده بود و سیستمعامل اندروید هم سهم قابل ملاحظهای از بازار تلفن همراه را به خود اختصاص داده بود، در نتیجه این اپلیکیشن را برای سیستمعامل اندروید منتشر کردند. به محض قرار گرفتن آن در فروشگاه اندرویدی، در طی هفت روز ۱۰ میلیون بار این برنامه دانلود شد. این روند رو به رشد تا امروز ادامه داشته و در حال حاضر تا دسامبر ۲۰۱۴ بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در این شبکه اجتماعی فعالیت دارند.
چگونگی کار با اینستاگرام
این اپلیکیشن تنها به اشتراکگذاری عکس تمرکز دارد و بیشتر کاربران که عضو سایر شبکههای اجتماعی هم هستند برای انتشار عکسهای خود از این برنامه استفاده میکنند. آنها سایر شبکههای اجتماعی خود را به این برنامه لینک کرده و از طریق این شبکه عکسها و فیلمهای خود را در شبکههای اجتماعی دیگر نیز به اشتراک میگذارند.
برای استفاده از اینستاگرام باید از طریق اسمارتفون در این سرویس عضو شوید. پس از عضویت عکسی به عنوان تصویر پروفایلتان انتخاب کنید و یک بیوگرافی کوتاه در مورد خودتان بنویسید. پروفایل شما بهطور پیشفرض در حالت عمومی قرار خواهد گرفت و شما در منوی تنظیمات میتوانید آن را خصوصی کنید. در نوارابزار پایین برنامه، دکمه وسط به شروع عکاسی یا فیلمبرداری اختصاص داده شده است و با لمس این دکمه شما میتوانید عکاسی یا فیلمبرداری خود را شروع کنید. یا اینکه از حافظه گوشی خود عکسی را انتخاب کنید. بعد از این مرحله، وارد مرحله افکتگذاری روی تصویر میشوید.
در این قسمت به صورت پیشفرض افکتهایی برای شما قرار داده شده که بهوسیله آنها فیلتر مورد نظر برای عکس خود را انتخاب میکنید. بعد از افکتگذاری وارد صفحه بعدی میشوید و در این صفحه توضیحاتی در مورد عکس خود مینویسید. قبل از انتشار عکس شما میتوانید سایر شبکههای اجتماعی را که در آنها عضویت دارید انتخاب کنید تا با انتشار عکس شما در اینستاگرام همزمان در سایر شبکههای اجتماعی نیز عکستان منتشر شود. شما میتوانید دوستان فیسبوکی و کسانی که تلفن تماس شان را در دفترچه تلفن خود دارید جستوجو کنید و آنها را به اصطلاح Follow یا دنبال کنید تا تصاویر ارسالی آنها را در صفحه اصلی خود ببینید.
وضعیت اینستاگرام در ایران
اینستاگرام کمی با تاخیر وارد ایران شد. کم بودن دستگاههای آیفون در ایران علت اصلی این تاخیر عنوان شده است. اما رفتهرفته با زیاد شدن آیفونها و همچنین انتشار این برنامه در سیستمعامل اندروید، این برنامه در ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرد. البته هنوز آمار دقیقی از تعداد ایرانیان عضو این شبکه وجود ندارد. بدون شک فیلتر نبودن این شبکه و دسترسی آسان و بیدردسر آن در ایران را میتوان مهمترین دلایل استقبال ایرانیها از این شبکه اجتماعی دانست، اما باید یادآوری کرد که طرح فیلترینگ هوشمند روی آن اجرا می شود با این حال فیلترینگ شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و… استقبال مردمی از اینستاگرام را دوچندان کرد. البته میتوان نقص اینترنتهای ارائهشده روی تلفنهای همراه را هم به عنوان دلیلی برای کمتر بودن میزان مشارکت ایرانیها نسبت به کشورهای توسعهیافته دیگر در این شبکه اجتماعی عنوان کرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
محصولات مرده مایکروسافت کدامند؟
معرفی مدیران شرقی دنیای فناوری و دلایل موفقیت آنها
مراقب باشید شبکه های اجتماعی منجر به دزدی از منزلتان نشود
چرا کارمندان فیسبوک ناچارند از اندروید استفاده کنند؟
با فیلتر شدن تلگرام چه اتفاقی می افتد؟
ادغام اینستاگرام و تلگرام در اپلیکیشن ابرک!
۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]