واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
روسیه روابط علمی را با ترکیه قطع کرد
روسیه در چارچوب اجرای دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور برای بررسی برنامه های کاهش روابط با ترکیه و گنجاندن آنها در برنامه های تحریم علیه آنکارا، روابط علمی بین دو کشور را قطع کرد.
خبرگزاری ایرنا: روسیه در چارچوب اجرای دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور برای بررسی برنامه های کاهش روابط با ترکیه و گنجاندن آنها در برنامه های تحریم علیه آنکارا، روابط علمی بین دو کشور را قطع کرد.
این تصمیم که امروز سه شنبه، در بیانیه مرکز علمی «روسیه - ترکیه» موسوم به «رودمینو » اعلام شد، یکی از مهمترین بخش های روابط غیر اقتصادی و مردمی دو کشور شامل بخش های مختلفی از جمله همکاری های دانشگاهی، انتشار کتاب، آموزش زبان ترکی استانبولی، انجام تحقیقات مشترک و فناوری های نوین را از بین می برد.
مجموعه تحریم های سخت روسیه علیه ترکیه در واکنش به خودداری این کشور از عذرخواهی برای هدف قرار دادن بمب افکن روسی سوخو 24 صورت می گیرد که سه شنبه گذشته در خاک سوریه سقوط کرد.
روسیه تاکنون افزون بر لغو دو نشست نهایی شده وزیران امور خارجه و سران برای رساندن روابط اقتصادی دو کشور از 30 میلیارد دلار کنونی به سالانه 100 میلیارد دلار تا سال 2025، روابط نظامی و گردشگری را نیز بصورت کامل با ترکیه قطع کرده است.
توقف تدریجی واردات محصولات کشاورزی و غذایی، بویژه گوشت و بازگرداندن محموله های رسیده، از تاثیرگذارترین تحریم هاست، زیرا بخش خصوصی ترکیه سالانه میلیاردها دلار به روسیه صادرات دارد.
همچنین زیان مستقیم سالانه ترکیه از قطع ورود گردشگران روسی که تا سه میلیون نفر برآورد می شود، تا هشت میلیارد دلار در سال اعلام شده و مسکو برای افزایش فشار بیشتر، نظام سفر بدون روادید دوجانبه را لغو کرده است.
روسیه همچنین برنامه های دو کشور برای برگزاری مراسم «2016 سال مشترک روس- ترک» را لغو کرده است.
«دمیتری مدویدف» نخست وزیر روسیه نیز دوشنبه شب با تاکید بر بررسی اعمال تحریم های گسترده بر ترکیه، اعلام کرد: اقدام های انجام گرفته فقط نخستین گام است. در حال رصد اوضاع برای واکنش مناسب هستیم و تحریم های بیشتر شامل فهرست کالاهای دیگر و افراد ممنوع الورود خواهد بود.
مسکو تحریم های سختی را علیه آنکارا وضع کرد که تاکنون در تاریخ روسیه پس از فروپاشی شوروی سابق در سال 1991 علیه یک کشور دیگر حتی در برابر اوکراین و گرجستان که با آنان تنش نظامی داشت، بی سابقه بوده است.
«رجب طیب اردوغان» و «احمد داووداوغلو» رئیسان جمهوری و نخست وزیری ترکیه تاکنون درخواست روسیه را برای عذرخواهی از این کشور برای ساقط کردن بمب افکن روسی رد کرده اند.
بر اثر این اقدام ترکیه، هواپیمای در حال بمباران مواضع نفتی داعش بر فراز سوریه سرنگون شد، اما دو خلبان آن موفق به خروج از هواپیما شدند که یکی از آنان قبل از فرود توسط تروریست ها به رگبار بسته شد و جان باخت و دیگری توسط یگان های کماندویی ورزیده روسیه و سوریه از منطقه خارج شد.
روسیه اعلام کرده براساس اطلاعات قابل ارائه و مستند از نقشه پروازی بمب افکن روسی و همچنین نقشه های ماهواره ای، ادعاهای ترکیه مبنی بر تجاوز هواپیما به خاک این کشور نادرست است.
بر اساس اطلاعات مستند، هفت کشور اردوگاه ضد سوری و رژیم صهیونیستی از پنج سال پیش با هدف سرنگونی حکومت «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، برنامه جذب و اعزام تروریست های افراطی را از سراسر جهان به سوریه و همچنین سازماندهی و تقویت گروه های تروریستی از جمله جبهه النصره و داعش آغاز کردند.
بر اساس گزارش سازمان امنیت فدرال روسیه، اکنون 30 هزار تروریست خارجی از 100 کشور در صفوف تروریست ها در عراق و سوریه می جنگند.
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]