واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور:
آمار بیسواد و کم سوادان کشور از مرز ۲۰ میلیون نفر گذشت
شناسهٔ خبر: 2987893 - دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶
استانها > قزوین
قزوین- رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: آمار ۲۰ میلیونی بیسواد وکم سواد کشور زیبنده نظام نیست و برای باسود شدن آنها باید اقدامی ضربتی و جهادی انجام داد. به گزارش خبرنگار مهر، علی باقرزاده عصر دوشنبه در نشست شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی که در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: بر اساس مقررات کشور هر کسی که خواندن و نوشتن نداند بیسواد است و اگر دوره ابتدایی را تمام نکرده و ترک تحصیل کند کم سواد تلقی می شود. باقرزاده بیان کرد:برای تعیین تعداد دقیق بیسوادان ۸۰ کشور جهان از روش سرشماری استفاده می کنند و براساس آخرین سرشماری سال ۹۰ تعداد بیسوادان کشور در رده سنی بالای شش سال ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر است. معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از افراد زیر ۵۰ سال کشور هم بیسوادند که این افراد هفت درصد جمعیت کشور را شامل می شوند.
باقرزاده یادآورشد:۱۱ میلیون نفر ازجمعیت کشور هم کم سواد هستند که این افراد غیر محصل محسوب می شوند و ۱۶ درصد جمعیت کشورند. شکل گیری تمدن و انقلاب با مردم باسواد وی گفت: تمدن ها با علم و دانش پایدار هستند و همه انقلاب ها بر اساس دانش شکل می گیرد و در عصر حاضر سواد کمک می کند تا انسان بر مشکلات پیروز شده و زندگی بهتری داشته باشد. باقرزاده اظهارداشت: امروزه انسانها باید در توسعه جوامع محلی و آبادانی ملی کشور مشارکت داشته باشند و در اسناد یونسکو دیگر این نقش فراتر رفته و باید افراد در توسعه جهانی هم سهیم شوند و به شهروندانی پاسخگو، مسئول و نقش آفرین تبدیل شوند که این امر در سایه دانش و سواد ممکن می شود. رئیس سازمان نضهت سوادآموزی کشور تصریح کرد: امروزه سواد را عامل ارزش افزوده هم می دانند و سوادآموزی از موضوعات اولویت دار دنیاست که مردم باید به توانمندسازی برسند و تحت پوشش آموزش های عمومی و همگانی قرار گیرند. سوادآموزی موجب کاهش فقر می شود معاون وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: مهمترین مزیت های سواد آموزی آن است که موجب کاهش فقر، استقلال افراد و افزایش سلامت فرد و جامعه می شود و ظرفیت افراد برای پذیرش مسئولیت را نیز بالا می برد.
باقرزاده گفت: بیسوادی مانع توسعه است لذا دولت با حمایت های بی نظیر خود ابزارهای تشویقی را برای استقبال کم سوادان و بیسوادان از طرح های نهضت پیاده کرده تا شاهد ریشه کنی بیسوادی در جامعه اسلامی باشیم. وی بیان کرد: با تعیین پاداش برای سوادآموزان و آموزش رایگان، بستر سواد آموزی فراهم شده و پرداخت ۱۳۴ هزار تومان جایزه در تعلیم خارج از خانه و ۶۷۰ هزار تومان برای کسانی که بدون تحمیل هزینه به دولت باسواد شده اند بهترین تشویق برای ریشه کنی بیسوادی است. باقرزاده تصریح کرد: اراده قاطع دولت ریشه کنی بیسوادی است و باید از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی برای باسواد کردن مردم استفاده کنیم تا این پدیده از جامعه رخت بربندد. وی اظهارامیدواری کرد با حمایت استانداری و برنامه ریزی مناسب آمار ۱۵ درصدی بیسوادی در استان کاهش یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]