واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دولت یازدهم و دیپلماسی محیطزیست؛ ایران برای اجلاس جهانی آبوهوا چه پیشنهادی دارد؟
معصومه ابتکار در گفتوگویی تاکید کرده است که در صورت "برداشته شدن تحریمهای بینالمللی" علیه کشورمان، ایران میتواند "آلودگی گازهای گلخانهای" را بهشدت کاهش دهد. وی گفته است که "ایران قصد دارد سوخت پاک وارد کشور کند."
آفتاب : سرویس اجتماعی- معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیسجمهور که برای شرکت در اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا در پاریس حضور دارد گفته است که از زمان توافق هستهای، بسیاری از کشورهای اروپایی برای سرمایهگذاری در بخش سوخت تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی ابراز علاقهمندی کردهاند.
به گزارش آفتاب، معصومه ابتکار در گفتوگویی تاکید کرده است که در صورت "برداشته شدن تحریمهای بینالمللی" علیه کشورمان، ایران
میتواند "آلودگی گازهای گلخانهای" را بهشدت کاهش دهد. وی گفته است که "ایران قصد دارد سوخت پاک وارد کشور کند."
پیشنهاد ایران
معصومه ابتکار همچنین در حاشیه نخستین روز از اجلاس بینالمللی آب و هوا با بیان اینکه این اجلاس از جنبه بینالمللی واقعهای بسیار مهم است، گفت: اجلاس پاریس فرصت مهمی است برای حضور سران کشورها در موضوع تغییرات آب و هوایی برای شکل گرفتن یک تفاهم جدید که بتواند جلوی عواقب و عوارض تغییر اقلیم را بگیرد و مانع خسارتهای بیشتر به کشورها و جوامع مختلف شود. پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس آب و هوا در پاریس این است که سازمان ملل آثار و تبعات جنگها و درگیریهای مسلحانه را بر تغییرات اقلیمی و محیط زیست لحاظ کند.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین در تلگرام خود نوشته است: پیش از شروع اجلاس سران تغییرات آب و هوایی در پاریس، به عنوان نماینده و معاون رییسجمهوری ایران اعلام کردم: سازمان ملل باید اثرات مخرب جنگها بر محیط زیست را محاسبه کند. در ایران براساس هماهنگی دستگاههای مختلف و تصمیم دولت، چهار درصد کاهش انتشار گازهای گلخانهای در برنامه قرار گرفته و به این اجلاس اعلام شده است که در صورت رفع کامل تحریمها و همکاریهای بینالمللی این رقم به 12 درصد افزایش خواهد یافت.
ابتکار در ادامه با یادآوری اینکه "کشورهای صنعتی و توسعه یافته امروز یک مسئولیت تاریخی دارند"، مینویسد: آنها در سال های گذشته به مسئولیت های خود عمل نکرده اند و همین طور خسارت هایی که وارد شده را جبران نکرده اند. هرچند مسئولیت مقابله با تغییرات اقلیمی، مسئولیت مشترکی در میان کشورهاست اما متفاوت است. زیرا کشورها به میزان سهمی که در ایجاد این شرایط دارند مسئولیت متفاوتی در قبال سایر کشورها دارند. در نشست پاریس به این مسئولیت ها پرداخته خواهد شد.
به گزارش آفتاب، همزمان در تهران در آستانه اجلاس سران برای تغییرات آب و هوایی و نظر به اینکه ایران از جمله کشورهایی است که دچار بیشترین عوارض گرمایش زمین شده معاون اول رییسجمهور دیروز وظایف دستگاههای اجرایی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای را ابلاغ کرد. این ابلاغیه که شامل وظایف کلیه دستگاههای مرتبط است طی ماههای اخیر با پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست و همکاری و هماهنگی های لازم در دولت تهیه شده است.(اینجا)
کنفرانس آب و هوایی پاریس (کُپ21 COP21) امروز دوشنبه با یک دقیقه سکوت به یاد قربانیان حملات تروریستی 13 نوامبر (22 ابان) پاریس و با حضور 150 نفر از سران کشورهای مختلف جهان فعالیت خود را آغاز کرد. این کنفرانس به منظور دستیابی به توافقی جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که منجر به آلودگی هوا و گرم شدن کره زمین می شود و با هدف اصلی محدود کردن افزایش دمای جهانی به 2 درجه، برگزار می شود. همچنین هزاران نفر در سراسر جهان با تجمع خود، خواهان انجام اقدامات بیشتر برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی شدهاند.قرار است در پایان این اجلاس، توافقنامه جدیدی امضا شود.
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]