واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آخرین وضعیت پرونده "بیمه توسعه" و غرامت حادثه "منا" از زبان رییس بیمه مرکزی
فوت شدگانی که پرونده آنها در بیمه ایران تکمیل شده، 50 درصد به صورت علی الحساب غرامت دریافت کردند/ تعهد دیه براساس بیمه نامه فروخته شده در ایران 50 میلیون تومان بوده و این دیه مربوط به دولت سعودی است/ خسارات پرونده بیمه توسعه 1000 میلیارد تومان است که حدود 200 میلیارد تومان از سوی بیمه ایران به مردم پرداخت شده است.
آفتاب : رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد: سهم بیمههای عمر در ایران 11 درصد است که این سهم از میزان سهم بیمههای آتشسوزی و بیمههای مسوولیت بیشتر است.
محمدابراهیم امین امروز (دوشنبه) در یک نشست خبری، اظهار داشت: پیشبینی میشود با کاهش تورم روند افزایشی سهم بیمه عمر ادامه یابد.
غرامت و دیه جانباختگان منا
رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه سعودیها باید دیه جانباختگان منا را پرداخت کنند، گفت: تعهد دیه براساس بیمه نامه فروخته شده در ایران 50 میلیون تومان بوده و این دیه مربوط به کسی است که مرتکب جنایت شده است، بنابراین دیه را باید از دولت سعودی بگیریم.
درباره وضعیت پرداخت دیه به جانباختگان حادثه منا افزود: سازمان حج و زیارت بیمه نامه را برای حجاج خریداری کرده بود، براین اساس فوت شدگانی که پرونده آنها در بیمه ایران تکمیل شده، 50 درصد به صورت علی الحساب غرامت دریافت کردند.
آخرین وضعیت پرونده بیمه توسعه
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به انتقال حقوق و پرداختهای بیمه توسعه در رشتههای ثالث و عمر به بیمه ایران گفت: تاکنون 200 میلیارد تومان در اختیار بیمه ایران قرار گرفته و از حدود 20 هزار پروندهای که در این خصوص ایجاد شده بیمه ایران با همکاری بازپرس ویژه این پرونده و فشار قوه قضاییه 650 میلیارد تومان از املاک سهامدار اصلی بیمه توسعه به بیمه ایران منتقل شده است و در حدود 400 میلیارد تومان املاک تاکنون در دست بیمه ایران قرار گرفته و امید است تا با این مقدار سرمایه پروندههای قضایی آن برطرف شود.
امین برآورد خسارات پرونده بیمه توسعه را براساس اطلاعات این شرکت و حکم نهایی این دادگاه 1000 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حدود 200 میلیارد تومان بدهی خسارت این شرکت به مردم از سوی شرکت بیمه ایران پرداخت شده و امیدواریم تا مشکل مردم هرچند با تاخیر و نهایی شدن نقل و انتقالات سرمایه شرکت بیمه توسعه برطرف شود و 400 میلیارد تومان الباقی از برآورد هزار میلیارد تومانی آن تا نهایی شدن پرونده قضایی در سال 95- 96 انجام پذیرد.
رئیس بیمه مرکزی همچنین با اشاره به ظرفیتهای بیمه مرکزی و بیمه ایران درخصوص عملکرد بیمه مرکزی در اشاره به کوتاهی صورت گرفته از طرف شرکت بیمه توسعه گفت: تمام تلاش بیمه مرکزی آن است تا با محکمتر کردن کمربندهای نظارتی توسط مقررات و قانون از وقوع چنین خساراتی در آینده پیشگیری شود و مطمئناً کوتاهی کارکنان حوزه بیمه با نظارت و برخورد بازرسی کل کشور و نهادهای قانونی برطرف خواهد شد.
قانون توانگری مالی
وی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به انتقادات صورت گرفته نسبت به قانون توانگری مالی تشریح کرد: توانگری مالی بر مبنای ریسک است و انواع متفاوتی دارد. یکی از این ریسکها، ریسک عملیاتی است که به مدیریت شرکتهای بیمه مربوط میشود. ضریب اهمیت این ریسکها و احتساب توانگری مالی بدون سوابق اطلاعاتی شرکتهای بیمه ممکن نیست از این رو بیمه مرکزی طرح پروندهسازی مدیران کلیدی را برای احتساب مناسب توانگری مالی در دست دارند.
پروندهسازی مدیران کیفی
امین درخصوص پروندهسازی مدیران کیفی افزود: به طور مثال سعی داریم با اختصاص دادن هر پرونده و فایل به یک مدیر بیمه، سوابق مدیریتی و اعمال مقررات را گزارش و ثبت کنیم تا با احتساب آگهی مالی و نظارت بیشتر به بهبود صنعت بیمه کمک کنیم.
سرمایهگذاری و همکاری خارجی
رئیس بیمه مرکزی همچنین با اظهار اینکه تاکنون هیچ سرمایهگذار خارجی برای خرید سهام شرکتهای بیمه در ایران درخواست نداده است، گفت: بازار بیمه ایران برای تامین سرمایه هیچ نیازی به سرمایهگذاری خارجی ندارد و خوشبختانه مایل نیست تامین سرمایهای که میتواند از سوی بازارهای مالی داخلی همچون بورس به دست آورد را از خارج تامین کند.
امین در ادامه افزود: با این حال بازار بیمه ایران در بحث دانش و تکنولوژی روز، آموزش حرفهای و رتبهبندی شرکتهای بیمه نیازمند همکاریهای خارجی به طور مثال در بحث تکنولوژی است. هماکنون 16 شرکت از نرمافزاری برای اجرای فعالیتهای بیمهایشان استفاده میکنند، اما بازار بیمه ایران نیازمند نرمافزار بیمهای متعبری است که تمام فعالیتهای شرکت بیمه را اعم از صدور، خسارات، مالی و اتکایی دربر گیرد و بدون دخالت دادههای موجود طبقهبندی و کنترل صورت خواهد گرفت که این البته نیازمند دسترسی بازار بیمه ایران به ارائهدهندگان نرمافزارهای بیمهای معتبر برای نصب و حمایت است.
وی همچنین درباره آموزش حرفهای گفت: تاکنون تجربه و مدارک تحصیلی مدیران کلیدی در بازار بیمه ایران کفایت میکرد، اما مدارک تحصیلی نیز نشاندهنده مهارتها نیست و صنعت بیمه در ایران برای بهبود و پیشرفت نیازمند همکاریهای موسسات خارجی درخصوص آموزشهای حرفهای است. همچنین برای آنچه مردم و بیمهشدگان از اعتبار شرکتهای بیمه باخبر شوند صنعت بیمه ایران نیازمند رتبهبندی در میان شرکتهای بیمهای داخلی است که این امر به دلیل آنکه رتبهبندی شرکتهای بزرگ آمریکاییاند و تاکنون ارتباطی با صنعت داخلی نداشتهاند امید است در دوران پساتحریم این مهم عملی شود.
رئیس بیمه مرکزی همچنین از تمایل این سازمان در خرید مالکیت سهام شرکتهای ایرانی و مدیریت آنها از سوی سرمایهگذاران خارجی با وجود عدم تقاضا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]