واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در حاشیه نشست تغییرات آب و هوا؛
سخنان ابتکار در پاریس درباره تحریم ها
کنفرانس پاریس از روز ۹ آذر ماه آغاز به کار میکند؛ پس از نزدیک به دو دهه هشدار، اعتراض، مذاکره و تلاشهای اولیه برای رسیدن به توافقی بینالمللی که هدف از آن مقابله با تولید گازهای گلخانهایست.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، رهبران کموبیش ۱۵۰ کشور جهان، در پاریس گرد هم آمدهاند تا برای رسیدن به نخستین توافق جهانی مقابله با تغییرات اقلیمی گفتوگو کنند؛ در حالیکه سازمانهای بینالمللی و کنشگران مکررا از آنها خواستهاند تا برای نجات تنها زیستگاه موجود بشر، اختلافات را کنار بگذارند. همزمان با حضور رهبران آمریکا، چین، روسیه، هند، برزیل سران اروپایی، نمایندگان قدرتهای بزرگ و کوچک سیاسی و اقتصادی، مردم در شهرهای جهان در کارزارهای "سیاره دیگری در کار نیست" شرکت کردند.
دانشمندان و محققان هشدار دادهاند اگر در نزدیکترین زمان ممکن گامی اساسی برای کنترل گازهای گلخانهای برداشته نشود، تاثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی، از جمله خشکسالی، فقر، کمبود آب و غذا بر آتش جنگها و نبردها خواهد افزود. به گفته بانک جهانی گرمایش زمین میتواند بیش از صد میلیون نفر از ساکنان کره زمین را طی تنها ۱۵ سال آینده به فقر بکشاند. تحقیقاتی دیگر نشان میدهد که با وضعیت موجود، جنوب ایران و مناطق پیرامون خلیج فارس از ۵۵ سال دیگر غیر قابل سکونت خواهد شد. در خود ایران مسائل ناشی از تغییرات اقلیمی به پیشبینیها محدود نیست. در آغاز آذر ماه کمیته مخاطرات طبیعی انجمن مخاطرهشناسی ایران، گفته بود طی دو دهه گذشته ۲۴ میلیون شهروند در کشور جابهجا شدهاند که برخی رسانهها، تغییرات اقلیمی یا خشکسالی را از عوامل اصلی این جابهجاییها عنوان کردهاند. معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور گفته است که در صورت برداشته شدن تحریمهای بینالمللی، ایران قادر است که آلودگی گازهای گلخانهای را "بهشدت" کاهش دهد. او در گفتوگویی با بخش انگلیسی بیبیسی گفت که ایران قصد دارد سوخت پاک وارد کشور کند. ابتکار که برای شرکت در اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا در پاریس حضور دارد گفت که از زمان توافق هستهای میان ایران و کشورهای 1+5 در ماه ژوئیه بسیاری از کشورهای اروپایی برای سرمایهگذاری در بخش سوخت تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی ابراز علاقهمندی کردهاند. به گزارش رادیو فردا، سازمان ملل متحد از سال ۱۹۹۵ در تلاش بوده تا توافقی فراگیر میان رهبران جهان شکل گیرد. تاکنون این تلاشها فرجامی نداشته است. از گردهمایی پاریس به عنوان مهمترین نشست سران جهان در تاریخ معاصر برای رسیدن به توافقی احتمالی یاد شده است. خبرگزاری رویترز میگوید در آستانه نشست پاریس کشورهای مختلف جهان صحنه حضور گستردهترین راهپیماییهای مربوط به تغییرات اقلیمی در تاریخ بود. یکشنبه هشتم و دوشنبه نهم آذر ماه، مردمی از برزیل و آمریکا تا بریتانیا، هلند، ژاپن یا استرالیا به خیابانها آمدهاند تا از رهبران خود بخواهند اختلافات را کنار گذاشته و عزم خود را برای رسیدن به توافقی مناسب جزم کنند. کارزاری که مردم جهان تحت عنوان آن گرد هم آمدهاند "No Planet B" نام دارد. در خود فرانسه، مقامها به دلیل حملات مرگبار پاریس که به کشته شدن ۱۳۰ نفر انجامید و تهدیدات امنیتی موجود، از شهروندان خواسته بودند از تجمعات بزرگ دوری کنند. مردم نیز در جریان اعتراضی نمادین، کفشهای خود را در میدان "لا رپوبلیک" قرار دادند؛ صدها جفت کفش که کفش پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، نیز در میان آنها بود. چین و آمریکا مهمترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای هستند. رسیدن به توافقی در مورد کنترل این گازها میان باراک اوباما و شی جینپینگ، میتواند تاثیری حیاتی بر توافق نهایی بگذارد. توافق نهایی در نهایت همه کشورها، از کشورهای ثروتمند تا کشورهای در حال توسعه را موظف خواهد کرد تا تهمیدات لازم برای مقابله با تغییرات آبوهوایی را در پی گیرند. این امیدواری وجود دارد که کنفرانس پاریس سرنوشت نشست پیشین در کپنهاگ را پیدا نکرده و نهایتا به فرجامی برسد. هدف اولیه کاهش حرارت کلی کره زمین به اندازه تنها دو درجه سانتیگراد بیشتر از عصر پیشاصنعتیست. 106
۰۹/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]