واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس: شبکه های اجتماعی به گرد پای کتاب هم نمی رسند مدیر کل کتابخانه های های عمومی فارس می گوید: در حدود چهار دهه اخیر تنها یک مکان که بتوان نام آن را کتابخانه گذاشت توسط دستگاه های متولی شیراز به اداره کل کتابخانه ها تحویل داده شده است که آن هم کتابخانه رییسی است و بقیه قرائت خانه و حومه هستند نه کتابخانه!
۱۳۹۴ دوشنبه ۹ آذر ساعت 08:27
به گزارش خبرنگار پانا از فارس، سید محمدامین جعفری که در نشست تخصصی کتاب و کتابخوانی در سرای قلم چهاردهمین نمایشگاه کتاب فارس سخن می گفت آمارهای سرانه مطالعه را نگران کننده دانست اما این را هم گفت که متاسفانه حتی این آمار هم دقیق و متقن نیستند و دغدغه کم کتاب خواندن باعث نشده است با ریشه یابی و آسیب شناسی دقیق سراغ بنیان این معضل برویم.
وی با بیان اینکه مقابله با این چالش بزرگ اجتماعی نیازمند همت جمعی و عزم جدی همه مردم و مدیران است گفت: باید با سیاستگذاری های سریع و صحیح برای رشد میزان مطالعه تدابیر جدی اندیشیده شود و از آن طرف هیچ دستگاهی در این خصوص توپ را در زمین دیگری نیندازد و همه با همه به میدان بیایند.
جعفری معتقد در تاریخ ایران کتاب خود یکی از بزرگترین رسانه ها بود اما امروز در دنیای مدرن رسانه های دیگر به رقابت با آن برخاسته اند. این شاعر و نویسنده با این حال می گوید: اثرگذاری مطالعه مکتوبات کاغذی در افزایش آگاهی و انگیزه خواندن به هیچ وجه قابل مقایسه با رسانه های مجازی نیست و این رسانه ها در این مسیر به گرد پای کتاب هم نمی رسند.
مدیرکل کتایخانه های عمومی فارس گفت: در اداراه کل تلاش شده است این فضا و شبکه های اجتماعی به خدمت کتاب درآیند و برای تبلیغ رسانه ماندگار کتاب بسیج شوند. گرچه ناگزیریم این رسانه های را در کنار کتاب بپذیریم اما آن ها را طوری در اختیار مردم قرار دهیم که زمان های گم و مرده آن ها به نفع کتابخوانی تمام شود؛ بر این اساس تولید کتابهای شنیداری با سرعت قابل توجهی در حال پیگیری است تا علاوه بر یاری رساندن به روشندلان کتابخوان، زمان های گم و مرده پشت ترافیک و سفرهای درون و برون شهری به نفع کتاب تمام شود.
جعفری به مشکلات سخت افزاری کتابخانه ای در استان فارس و شیراز نیز اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه شیراز از این نظر یکی از ضعیف ترین کلان شهرهای کشور است و حتی کتابخانه های موجود در آن هم استاندارد نیستند.
وی تاکید کرد: در حدود چهار دهه اخیر آنچه توسط شهرداری و سایر دستگاه های متولی شیراز به اداره کل کتابخانه های عمومی فارس تحویل داده شده است قرائت خانه و حومه بوده است نه کتابخانه و فقط کتابخانه رئیسی را می توان کتابخانه نامید.
او ابراز امیدواری کرد این دغدغه در مدیران ایجاد شود که ساخت فضاهای کتابخانه ای فقط یک رفع تکلیف قانونی نباشد و کتابخانه هایی مناسب و استاندارد در اختیار مردم قرار گیرد.
جعفری البته این راه هم گفت که کتابداران فارس با تمام قدرت و وجود تلاش کرده اند مشکلات زیرساختی را جبران کنند تا آنجا که این روزها در حال شکل گیری یک انقلاب در کتابخانه های عمومی هستیم.
رونق جدی بخش کودک، برگزاری کارگاه ها و نشست های تخصصی نقد و سریع خوانی، تربیت مادران قصه گو، تولید کتاب های شنیداری، حضور جدی در فضای مجازی و تشکیل کمیپین مطالعه و ترغیب خیران برای کتابخانه سازی و فعالیت در حوزه کتاب را از نشانه های این انقلاب در حوزه کتابخانه های فارس توصیف کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]