واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۳۳ب.ظ)
نشست علمي «تاريخچه اربعين و نقش آن در احياي نهضت امام حسين(ع)» برگزار شد موج - در آستانه فرا رسيدن 20 صفر و اربعين اباعبدالله الحسين(ع)، نشست علمي «تاريخچه اربعين و نقش آن در احياي نهضت امام حسين(ع)» به همت بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از مشهد، اين نشست با همكاري پژوهشكده حج و زيارت در محل تالار شيخ طبرسي بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي برگزار شد.
مدير عامل بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي، در ابتداي اين مراسم به اهميت برگزاري چنين نشست هايي اشاره و عنوان کرد: برگزاري نشست هاي علمي و تخصصي پيرامون موضوعاتي ناب و مرتبط با ائمه اطهار(ع) از لحاظ فرهنگي، سياسي و معنوي بسيار مهم و تاثير گذار بوده و مورد توجه و اقبال جامعه است.
حجت الاسلام و المسلمين مهدي شريعتي تبار ادامه داد: براي دستيابي به اين مهم بايد محققان، پژوهشگران و پژوهشکده ها آثار فاخر و شايسته اي توليد کنند، زيرا کتاب هاي توليد شده در اين رابطه کافي نيست.
وي بيان کرد: شايسته است فضلا، انديشمندان و مبلغان کرسي هاي نظريه پردازي و نيز گروه هاي علمي و تحقيقاتي، در نشست هاي علمي و جلسات و گفتمان هاي محققانه با تامل و تفکر موضوعات و مسائلي که مهم و تاثيرگذار است را مطرح کرده تا مطالب شفاف تر و تاثيرگذارتر عنوان شود.
زيارت يک مکتب است
شريعتي تبار به بيان «گذري بر زيارت ماثوره امام حسين(ع)»، پرداخت و ابراز کرد: روز اربعين و زيارت امام حسين(ع) از ديدگاه اهل بيت عصمت و طهارت(ع) از جايگاه خاصي برخوردار است؛ تا آنجا که امام صادق(ع) زيارت نامهاي را مخصوص اين روز به شيعيان آموزش دادهاند که حاوي معارف بلند شيعي است. همچنين در ارزش و اهميت زيارت روز اربعين همين بس که امام حسن عسکري(ع) از آن به عنوان يکي از پنج علامت مؤمن ياد کردهاند.
مدير عامل بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي، با بيان اينکه زيارت يک فرهنگ، مدرسه و مکتب است افزود: زيارت اربعين امام حسين(ع) از اختصاصات اين امام بزرگوار بوده و خصايص حسينيه است و زيارت هاي ماثوره مجرد لفظ و عبارت و صرف عواطف نيست، بلکه يک مجموعه معارف است.
وي اظهار کرد: حقيقت زيارت اربعين تکريم، عرض ارادت، اظهار کرامت، انس گرفتن با روح مطهر سيد الشهدا(ع) و ارتباط با اهداف قيام امام حسين(ع) است و اين زيارت ماثوره مجموعه معارفي است که اصول فقه و مسائل معرفتي، اخلاقي، تربيتي، سياسي، اجتماعي، رفتاري، سلوک و تجديد عهد و پيمان با روح و شخصيت سيد الشهدا(ع) است.
شريعتي تبار تصريح کرد: سلام آغازگر اين زيارت است و پيامش اين است که حسين جان از ناحيه من در سلم و سلامت هستي و من با رفتار و اعمالم به راه دين، شخصيت، خون و قيام شما آسيب نمي رسانم.
وي با بيان اينکه اين زيارت فلسفه قيام کربلا را مشخص مي کند، افزود: امام حسين(ع) هر چه داشتند عالمانه و آگاهانه در طبق اخلاص گذاشتند و با اختيار و اراده و علم و آگاهي هستي، جان و اهل بيتشان را تقديم کردند.
اخلاص رمز مانگاري کربلا
شريعتي تبار همچنين به پيام زيارت اربعين حسيني و رمز مانايي و ماندگاري قيام کربلا اشاره کرد و افزود: انسان بايد سرمايه اي که خداوند متعال در اختيار او قرار داده است را در راه خدا خرج کند. در اين زيارت نامه آمده است: خدايا امام حسين(ع) خون طيب و طاهر خود را در راه تو داده است و رمز جاودانگي نهضت کربلا هم همين اخلاص است.
وي اظهار کرد: خيرخواهي و نصيحت كامل، دعوت به سوي خدا، رهايي از جهالت و ضلالت و نجات بشريت به اندازه اي اهميت داشته که امام حسين(ع) همه داشته هاي خود را در اين راه فدا مي کنند.
مدير عامل بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي زيارت اربعين را بيانگر ابعاد گوناگون معارف عاشورا براي اهل تقوا و ايمان دانست و يادآور شد: انقلاب عاشورا و پديده بزرگ الهي در سرزمين كربلا براي هميشه، خورشيد روشناييبخش منتظران ظهور قائم آل محمد(عج) است؛ بصيرتي كه با كلام و خون سيدالشهدا(ع) تاكنون پديد آمده است و در آينده پديدار خواهد شد که در متن زيارت اربعين پيشبيني شده است.
يادآور مي شود؛ در اين نشست که با حضور جمعي از فضلا، پژوهشگران و محققان برگزار شد، دکتر عليرضا واسعي، رئيس مرکز پژوهش هاي علوم اسلامي و انساني دفتر تبليغات اسلامي مشهد و حجت الاسلام و المسلمين سيد هادي يوسفي غروي، استاد فقه و اصول، نيز به ايراد سخن پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]