واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۳ب.ظ)
يک فعال صنعت آب و فاضلاب عنوان کرد: بازيافت پساب صنعتي، اجتناب ناپذير است/ در آينده بر سر پساب کشمکش در خواهد گرفت موج - يک فعال صنعت آب و فاضلاب با اشاره به کمبود آب در کشور، بازيافت پساب صنعتي را گزينه اي مقرون به صرفه براي تامين آب مورد نياز صنايع و راهي که ارزش افزوده براي کشور نيز ايجاد مي کند، ارزيابي کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سيد محمد محسني، فعال بخش خصوصي صنعت آب و فاضلاب، گفت: امروز بحران آب تبديل به معضلي بزرگ براي صنايع کشور شده است و يک راه مقرون به صرفه براي تامين آب مورد نياز صنعت، تصفيه و بازيافت پساب صنعتي است.
وي افزود: معمولا بخشي از آب در تصفيه خانه ها نيز به هدر مي روند اما با به کارگيري فناوري هاي نوين موفق به بازگرداندن صد درصد پساب شده ايم؛ در عين حال خوشبختانه تصفيه آب از نظر مقررات بين المللي زيرمجموعه مواد غذايي قرار مي گيرد و در نتيجه از آسيب تحريم ها به دور بود.
محسني با بيان اينکه متاسفانه بسياري از نيروگاه ها، مجتمع هاي پتروشيمي و صنايع از آبهاي زيرزميني استفاده مي کنند، خاطرنشان کرد: اگر بازيافت پساب جدي گرفته نشود، حتي به فرض بارش هاي سنگين، کشور به بيابان تبديل خواهد شد چراکه برداشت هاي بي رويه از سفره هاي زيرزميني سبب تضعيف آنها و در نهايت فرونشست زمين مي شود.
وي بر لزوم فعاليت بيشتر سازمان حفاظت محيط زيست و اجبار صنايع به تصفيه و استفاده از پساب تاکيد کرد و ادامه داد: در يک تخمين اوليه مي توان گفت کمتر از 20 کارخانه و مجتمع صنعتي کشور از اين روش استفاده مي کنند و تداوم اين مساله، ضايعات جبران ناپذيري به همراه خواهد داشت.
اين فعال صنعت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اينکه صنايعي که مايل به بازچرخاني آب باشند، حجم و آناليز پساب خود را به ما اعلام مي کنند، افزود: در مرحله بعد و پس از بررسي هاي اوليه قيمت به آنها اعلام مي شود که بسيار پايين تر از قيمت مشابه خارجي است.
محسني خدمات پس از فروش را ويژگي برجسته اين فرايند در ايران عنوان و تصريح کرد: به دنبال حضوري پررنگ تر در بازارهاي منطقه اي نيز هستيم و راهبرد ما دست يابي به بازيافت صد درصدي پساب است.
وي با اشاره به ارزش روزافزون پساب، اظهار کرد: شايد اغراق نباشد اگر بگوييم در آينده کشمکش هاي بيشتري بر سر به دست آوردن پساب ايجاد خواهد شد.
اين فعال صنعت آب و فاضلاب کشور در پايان با اشاره به نقش پساب در توليد ارزش افزوده براي کشور نيز گفت: در بازيافت پساب مواد مختلفي نيز به دست مي آيند که امکان استفاده در محصولات ديگر مانند کود شيميايي و در نتيجه ايجاد ارزش افزوده براي کشور را دارند.
مديران صنعتي باور ندارند بازيافت پساب صنعتي در کشور امکانپذير است
علي خاک شور، دبير اولين سمپوزيوم سيستم هاي تصفيه آب و بازيافت پساب هاي صنعتي که امروز (يکشنبه) در محل هتل المپيک تهران آغاز به کرد نيز گفت: در اين سمپوزيوم 8 کشور خارجي نيز حضور دارند و تلاش مي شود آخرين دستاوردها در حوزه بازيافت پساب هاي صنعتي به بحث و بررسي گذاشته شود.
وي افزود: بسياري از مديران صنعتي در کشور ما هنوز باور ندارند که امکان نصب و راه اندازي سيستم هاي تصفيه پساب صنعتي در داخل کشور و به دست متخصصان داخلي وجود دارد و چنين برنامه اي اين هدف را نيز دنبال مي کند که اعلام کنيم فناوري بومي شده تصفيه پساب در ايران وجود دارد.
خاک شور گريزي هم به برخي پروژه هاي بازيافت پساب صنعتي در کشور زد و ادامه داد: 90 درصد از سيستم بازيافت پساب صنعتي فولاد مبارکه اصفهان نصب شده است به علاوه طرحي بزرگ نيز براي بازيافت 100 هزار مترمکعب پساب صنعتي در شبانه روز و در حاشيه خليج فارس در دست اقدام است که با سرمايه اي 77 ميليون يورو، پس از تصفيه پساب، به مجتمع هاي صنعتي منطقه ويژه پارس جنوبي فروخته خواهد شد.
وي با بيان اينکه هزينه اين پروژه بر اساس دبي آب مشخص مي شود، تصريح کرد: کمبود آب و هزينه بالاي تامين آن، بهترين مشوق صنايع براي روي آوردن به بازيافت پساب هاي صنعتي است؛ ضمن آنکه بازگشت سرمايه در اين پروژه خيلي زود محقق خواهد شد.
نخستين سمپوزيوم سيستم هاي تصفيه آب و بازيافت پساب هاي صنعتي از امروز (يکشنبه) به مدت 2 روز در محل هتل المپيک تهران در حال برگزاري است.
در اين برنامه که شرکت هايي از آمريکا، آلمان، ژاپن، هندوستان، سوئيس، اسپانيا، ايتاليا و اتريش حضور دارند، آخرين فناوري ها در حوزه بازيافت پساب صنعتي و سيستم هاي تصفيه آب مورد بررسي قرار مي گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]