واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا تغییرات استانداران رنگ و بوی انتخاباتی میدهد؟
دولت تدبیر و امید در طول دو سال گذشته هفت استاندار خود را عزل کرده که 5 مورد آن در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم کشور بوده است.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کمتر از100 روز دیگر تا برگزاری دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری باقی مانده و وزارت کشور به عنوان تنها متولی برگزاری انتخابات در حال فراهمسازی مقدمات این امر است و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اولین انتخابات و آزمون دولت تدبیر و امید را به بهترین شکل ممکن برگزار کند.
وزیر کشور در طول ماههای گذشته با تشکیل ستاد انتخاباتی و برگزاری جلسات متعدد، مباحث آسیبشناسی انتخابات را مورد بررسی قرار داده و با هماهنگیهای لازم با دستگاههای نظارتی و اجرایی درصدد رفع موانع احتمالی و همچنین هموارسازی بسترهای مورد نیاز در جهت برگزاری این امر ملی برآمده اما در میان همهی اقدامات صورت گرفته عزل و نصبهای مقامات سیاسی بویژه استانداران بیشتر به چشم خورده آمده و برخی محافل سیاسی را به این صرافت انداخته که آیا تغییرات صورت گرفته میتواند رنگ و بوی انتخاباتی داشته باشد؟
در هفتهای که گذشت محمدرضا خباز و فریدون همتی بر کرسیهای استانداریهای سمنان و قزوین تکیه زدند و عبدالرضا رحمانیفضلی به این وعده خود که پیشتر گفته بود "حتی اگر در شب انتخابات هم به این نتیجه برسم که فرماندار یا استانداری توانا نیست او را عوض میکنم" جامه عمل پوشاند.
*تغییرات اخیر در راستای ارزیابی از عملکرد سکانداران صورت گرفت
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور درخصوص تغییر استانداران در روزهای اخیر با بیان اینکه دست ما نباید درجابهجایی مدیران بسته باشد، میگوید: وزارت کشور و استانداران مسئولیتهای متعددی دارند که یکی از آنها برگزاری انتخابات است اما مولفه انتخابات به تنهایی نمیتواند نقش مهم و موثری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اخیر در راستای ارزیابی از عملکرد سکانداران صورت گرفته، خاطرنشان میکند: البته اگر فرصت کنیم در مواردی که لزوم تغییر وجود داشته باشد حتی در فرمانداران و بخشداران این کار را انجام خواهیم داد اما بهتر است تلاش کنیم در سه ماه آینده تغییری صورت نگیرد.
حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور نیز در اینباره میگوید: وزارت کشور کار ارزیابی عملکرد استانداران را از ماهها پیش آغاز کرده و هر تغییری نیز بر همین مبنا خواهد بود. هرچند اعلام کردهایم اصل بر عدم تغییر است.
*تغییرات ارتباطی به انتخابات پیشرو ندارد
محمد حسین مقیمی معاون و قائم مقام وزیر کشور نیز با انتقاد از کسانی که تغییر مدیران را سیاسی جلوه میدهند، اظهار داشت: تغییرات مدیریتی و از جمله استانداران امری بدیهی است و ارتباطی به انتخابات پیشرو ندارد بلکه این تغییرات با هدف تقویت مدیریت اجرایی کشور انجام میشود. وی با بیان اینکه ستادهای اجرایی انتخابات با فرمانداران، بخشداران و هیاتهای اجرایی است، ادامه میدهد: تغییرات اخیر با هدف تقویت امور اجرایی و بخشهای مدیریتی در استانها انجام گرفته است.
* استانداران باید از همه ظرفیتها برای تحقق سیاستهای دولتی استفاده کنند
دکتر روحانی نیز در جلسهای که وزرایش به استانداران جدید قزوین و سمنان رای اعتماد میدادند، از استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در هر استان یاد کرد و گفت: استانداران باید از همه ظرفیتها برای تحقق سیاستهای دولتی استفاده کنند.
روحانی در ادامه، با تأکید بر اینکه رأی مردم به دولت به معنای رأی به سیاستها و برنامههای دولت است، رضایت واقعی مردم را در گرو تحقق همین برنامهها دانست.
* کدام استانداران عزل شدند
طاهر طاهری استاندار سابق البرز اولین استانداری بود که در 4 خرداد 93 عزل و حمید طهایی جایگزین او شد.
دومین جابهجایی مربوط به استان مرکزی بود که محمد حسین مقیمی در دی ماه سال 93 به تهران آمد و در اردیبهشت سال 94 محمود زمانی قمی که از اعضای بنیاد باران است، بر صندلی پیشین او تکیه زد.
سومین تغییر مربوط به استانداری قم بود که گفته شد محمد صادق صالحی از سمت خود استعفا داد و در 24 تیرماه 94 سید صادقی با تصویب هیات دولت به عنوان استاندار قم تعیین شد.
چهارمین جابهجایی هم در استان فارس اتفاق افتاد و سیدمحمدعلی افشانی جانشین احمدی شد.
در استانداری کرمانشاه هم در 29 شهریور 94 اسدالله رازانی چهره اصلاح طلب جایگزین رضایی بابادی شد که بلافاصله امیری سخنگوی دولت دلیل برکناری وی را سکونت خانواده او در تهران دانست و گفت این تغییرات در وزارت کشور امری معمول و متداول است.
ششمین تغییرات هم در استان قزوین اتفاق افتاد که علت آن نارضایتی حامیان دولت از عملکرد مرتضی روزبه اعلام شد و فريدون همتي جایگزین او در این استان شد. همتی مشاور رحمانی فضلی وزير كشور است كه در رزومه خود سابقه سرپرستی استانداری قم و نمايندگی مردم در مجلس هفتم را دارد.
محمدرضا خباز هم که هفته گذشته جایگزین محمد وکیلی شد، قرار بود به عنوان کاندیدای مورد حمایت اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در لیست انتخاباتی مجلس دهم در کاشمر معرفی شود، به همین دلیل از معاونت امور تقنینی مجید انصاری استعفا داد.
*حرف آخر
به هر حال دولت تدبیر و امید در طول دو سال گذشته پنج استاندار خود در استانهای البرز، مرکزی، قم، فارس، کرمانشاه، قم و سمنان را برکنار کرد. اگر به تغییرات صورت گرفته، دقیقتر نگاه کنیم، متوجه میشویم که 5 مورد آنها در سال جاری اتفاق افتاده یعنی سالی که قرار است در آن دو انتخابات مهم در کشور برگزار شود.
حال باید منتظر ماند و دید سیل عزل و نصبها در شب انتخابات تا کجا ادامه تداوم پیدا میکند و این جابهجاییها چقدر تحتتاثیر مجادلات سیاسی خواهد بود.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
هیات رسیدگی به حادثه قرچک تشکیل شد/ با متخلفان برخورد قضایی میکنیم
دستور ویژه استاندار تهران برای پیگیری اقدامات غیرقانونی در همایش قرچک
چاوشی: صدا و سیما انتخابات الکترونیک را به مردم آموزش میدهد
اقوام ستونهای کشور هستند/ تاکنون عزل و نصب غیرمتعارف نداشتیم/لازم باشد شب انتخابات هم تغییرات صورت میگیرد
۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]