واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آمادگی برای حل مشکلات خوزستان در قالب پروژه های مشترک پژوهشی
معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور، از آمادگی این معاونت برای حل مشکلات استان در قالب اجرای پروژه های مشترک پژوهشی خبر داد.
نویسنده : معصومه صالحی
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور، در نشست با رؤسای دانشگاه ها، بنیاد نخبگان، پارک علم و فناوری، مدیران مراکز رشد فناوری، مراکز تحقیقات و اساتید و نخبگان دانشگاه های استان، گفت: سرمایه کشور ما نفت و گاز نیست بلکه سرمایه ما نیروی انسانی توانمندی است که باید بیش از گذشته به آن توجه کنیم به طوری که اگر در کنار منابع نفتی و گازی کشورمان نیروی انسانی خوبی نداشته باشیم، چیزی عایدمان نخواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت تربیت نیروی انسانی ماهر، بیان کرد: این نیروی انسانی با روش های سنتی گذشته نمی توانند وارد چرخه اشتغال شود، این افراد برای ایجاد ارزش افزوده و تحول بزرگ اقتصادی نیازمند حمایت و هدایت دانشگاه ها هستند. دکتر ستاری، با بیان اینکه دانشگاه ها پایه اقتصاد و تولید ثروت هستند، افزود: دانشگاه ها نباید متکی به پول دولت باشند، می توانند در شرکت هایی که پایه آنها دانش است، سهیم باشد و از پژوهش و فروش تکنولوژی درآمد داشته باشند. وی با اشاره به ضرورت توجه به نیروی انسانی اظهار کرد: فکر می کردیم اگر آزمایشگاه ها تجهیز شود، پژوهش هم اتفاق می افتد اما عملا اینچنین نیست زیرا آنچه پژوهش را تشکیل می دهد، نیروی انسانی است و تجهیزات فرع این مقوله می باشد. معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور، با بیان اینکه تسهیلات خوبی برای پژوهش اختصاص داده شده، ادامه داد: در کنار این تسهیلات باید پژوهش نهایی شود و طرح های پژوهشی مرتبط با استان اجرا شوند. وی از آمادگی معاونت عملی و فن آوری رئیس جمهوری برای رفع مشکلات و اجرای پروژه های مشترک طرح های پژوهشی در خوزستان خبر داد و اضافه کرد: برای رفع مشکلات استان از جمله مقوله ریزگردها و دیگر مشکلات همکاری می کنیم و در حال حاضر نیز چند قرارداد در این راستا داریم. دکتر ستاری، تصریح کرد: اگر به این نتیجه برسیم که مشکلات استان با عقل و فکر و ایده در استان قابل حل هستند، نمی گذاریم هیچ پروژه ای خارج از استان اجرا شود. وی با بیان اینکه جهت گیری دانشگاه ها به سمت پژوهش و فن آور شدن، اصل است، گفت: ما نسبت به دانشجویان مسئولیم، نسبت به حل مشکلات آنان و آینده کاری، دانشگاه جزئی از جامعه است، حتی جزئی از مبلمان شهری، جزئی از مردم و اقتصاد، بنابراین باید با مسنولیت نسبت به تربیت نیروی انسانی، کارآفرینی و حل مشکلات استان پیگیر باشد. معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور، از فعالیت 13 ستاد راهبردی خبر داد و افزود: هرکدام از این ستادها آمادگی حمایت و پشتیبانی از پروژه های بیسیک را در دانشگاه های کشور دارند. وی با بیان اینکه مشکلات استان خوزستان باید با دانشگاه مطرح شوند، عنوان کرد: دانشگاه این پتانسیل را دارد که مشکلات را حل کند، دانشگاه دارای قدرت نیروی انسانی تحصیلکرده، فعال و ریسک پذیر است که اگر درست هدایت شوند در حل مشکلات تاثیر گذار خواهند بود. دکتر ستاری، با تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه ها، ابراز کرد: دانشجویان ما نباید دنبال استخدام های دولتی باشند بلکه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه ها باید نهادینه شود. وی با انتقاد از اینکه با پول نفت نیروی انسانی خلاق را سرکوب کرده ایم، ادامه داد: این رویه باید از بین رود، قرار نیست پول دولت را به عنوان حقوق کارمندان استفاده کنیم باید دانشجویان به دنبال کارآفرینی و تولید ثروت از طریق دانش باشند. معاون علمی و فناوری رییس جمهور، تاکید کرد: باید به بچه های خود آموزش دهیم که کار آفرینی کنند و برای عده ای اشتغال ایجاد کنند، این فرهنگ تولید اشتغال باید از طریق دانش در دانشگاه ها و شرکت های دولتی و جامعه ایجاد شود.
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]