واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۵۰ب.ظ)
معاون وزير نفت: پيوند اقتصادي ايران و جهان ضامن بازنگشتن تحريم هاست موج - معاون وزير نفت با بيان اين که شرکت هاي متوسط خارجي اين امکان را دارند که با شرکت هاي ايراني شراکت کنند، گفت: پيوند اقتصادي ايران با کشورهاي غربي ضامن عملي نشدن بازگشت تحريم ها است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج مستقر در سالن اجلاس سران، اميرحسين زماني نيا معاون وزير نفت در امور بين الملل و بازرگاني با بيان اينکه خوشحالم که از وزارت امور خارجه به وزارت نفت آمده ام، گفت: هم اکنون در مجلس انتقادات زيادي به وزارت امور خارجه مي شود در حالي که اينجا رئيس کمسيون انرژي از قراردادهاي جديد نفتي حمايت کرد.
وي افزود: برجام فرصت هاي زيادي را براي پيوند بالاي اقتصاد ايران با اقتصاد جهاني ايجاد کرده است که تضمين کننده چيزي است براي عملي نشدن بازگشت تحريم ها.
زماني نيا با اشاره به اين که بازگشت تحريم ها براي آکادميک بودن نياز به اين پيوند دارد، اظهار کرد: بازگشت تحريم ها موضوعي بود که براي رسيدن به تفاهم لازم بود اما نه به دليل ديگري بنابراين پيوند بالاي اقتصاد ايران و جهان از عملي شدن آن جلوگيري مي کند و ضمانتي است براي آن.
مديرعامل وزير نفت با اشاره به ارتباط مسئولان ايراني با دولت ها اتحاديه اروپا و وزارت امور خارجه آمريکا گفت: اين ارتباط فعال براي اين است که موضوع بازگشت تحريم ها عاملي نباشد براي حضور شرکت هاي خارجي در طرح هاي توسعه اي نفتي ايران.
وي با پيش بيني نسبت به عملي شدن لغو تحريم ها افزود: پيش بيني مي شود در اواخر دسامبر امسال يا حداکثر هفته اول ژانويه سال جديد همه تحريم هاي اقتصادي، مالي و بانکي عليه ايران برداشته شود و ملاحظه خواهيد کرد دولتي غربي در اين مورد با افکار عمومي کشورهاي خود صحبت مي کنند.
معاون وزير نفت از رونمايي جزئيات قراردادهاي جديد نفتي در بعد از ظهر امروز خبر داد و افزود: براي سرمايه گذاري در ايران تصوير از فضاي عمومي و سياسي کشور مهم است و اين که کشور نظام ثابتي را داشته باشد به طوري که بايد اذعان کرد ايران از نظر سهولت کسب و کار در مقايسه با کشورهاي منطقه وضعيت بهتري را دارد.
وي با اشاره به رتبه چهارم ايران در منطقه در عرصه مبارزه با فساد افزود: علاوه بر آن در مناطق محروم معافيت معاهداتي صد درصدي براي سرمايه گذاران خارجي وجود دارد ضمن اينکه در دو سال گذشته نوسانات ارزي در کشور کنترل شده است و ثبات نسبي از اين بابت به وجود آمده است و اميدواريم بعد از اين کنترل نيز بيشتر شود.
زماني نيا با اشاره به تشکيل کميته اي در سطح سران سه قوه براي سياست گذاري نسبت به مبارزه با جرائم اقتصادي گفت: ايران هم اکنون 1800 کيلومتر ساحل با آب هاي آزاد دارد ضمن اين که تاسيسات نفتي در مسيرهاي انتقال گاز در طول ساليان متوالي امن بوده و ثبات نسبي زيادي را داشته اند علاوه بر آن ما کشوري هستيم که نيروي جوان تحصيل کرده زيادي داريم که از نظر حق الزحمه ها در عرصه بين المللي قابل رقابت هستند.همچنين هزينه توليد در کشور ما پايين و ريسک کمي دارد.
معاون وزير نفت با بيان اين که 9 درصد از ذخاير شناخته شده نفت را در دنيا به ايران تعلق دارد گفت: اين در حالي است که ما اکنون تنها سه درصد نفت دنيا را توليد مي کنيم. ضمن اينکه در بخش گاز نيز 18 درصد منابع گاز دنيا را داريم.اما تنها پنج درصد گاز دنيا را توليد مي کنيم و اين آمارها نشان از فرصت هاي طلايي سرمايه گذاري در ايران است.
وي با بيان اين مطلب که پايين بودن قيمت نفت در وضعيت کنوني توليد نفت و گاز شيل را غيراقتصادي کرده است، گفت: اين فرصتي است براي خاورميانه و به خصوص براي ايران که مدت زيادي در آن سرمايه گذاري نشده است.
زماني نيا با اشاره به سياست هاي جمهوري اسلامي از قراردادهاي نفتي گفت: نخست انتقال تکنولوژي دوم تقويت بخش خصوصي و سوم سرمايه گذاري در ايران از اهداف اصلي قرارداهاي جديد نفتي محسوب مي شود.ضمن اينکه شرکت هاي متوسط خارجي نيز مي توانند به صورت بلند مدت شريک شرکت هاي ايراني باشند.
معاون وزير نفت با اشاره به وجه مثبت تحريم هاي اعمال شده عليه ايران تصريح کرد: از نکات مثبت اين است که مبناي صنعتي و مهندسي در کل زمينه ها خصوصا در نفت و گاز در ايران ارتقاء پيدا کرده است و دوم اينکه اين آگهي به وجود آمده که درآمدهاي نفتي کمتري صرف بودجه هاي جاري ما شود. به طوري که قبل از سال 2012 حدود نيمي از بودجه جاري کشور از درآمدهاي نفتي تامين مي شد اما الان اين رقم به 40 درصد رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]