واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کارگردان نمایش شهر زخمی: تئاتر گویاترین زبان برای انتقال مفاهیم فرهنگی به شهروندان است کارگردان نمایش شهر زخمی معتقد است که تئاتر گویاترین زبان برای انتقال مفاهیم فرهنگی و اجتماعی به شهروندان است.
۱۳۹۴ شنبه ۷ آذر ساعت 09:55
به گزارش خبرنگار پانا از فارس، یوسف آفرینی صبح امروز در جمع خبرنگاران پیرامون اجراهای اخیر تئاتر در راستای ارتقا فرهنگ شهروندی در حوزه ترافیک بیان کرد: با توجه به حمایت های شهردار شیراز و معاون محترم شهردار در حوزه حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز در راستای انتقال مفاهیم فرهنگی و حقوق شهروندی به شهروندان از طریق زبان هنر تصمیم گرفتم به عنوان مشاور هنری شهرداری در حوزه حمل و نقل و ترافیك به طراحی پروژه های نمایشی بپردازم که در ارتباط مستقیم با شهروندان این اهداف تحقق یابد.
مدیر گروه نمایش موسسه آموزش عالی هنر شیراز تصریح کرد: در این راستا ابتدا در روز جهانی پاک طرحی مهیا شد که خیابان عفیف آباد شیراز در یک پروسه ١٢ ساعته اجازه ورود خودرو را نداشته باشد و با اجراهای برنامه های هنری همچون اجرای تئاتر و موسیقی مفاهیم فرهنگی به شهروندان منتقل شود که مورد استقبال شهروندان و مسئولان شهرداری قرار گرفت.
وی افزود: در ادامه تصمیم گرفتیم که در هفت چهارراه پر تردد شهر شیراز با اجرای نمایش های خیابانی پیام های ترافیکی را به شهروندان منتقل کنیم که در این راستا نیز شاهد اجراهای خوبی توسط گروه های نمایشی بودیم و این طرح نیز مورد استقبال شهروندان قرار گرفت.
آفرینی گفت: سومین مرحله از این پروسه فرهنگی طرحی با عنوان نمایش شهر زخمی بود که در مقیاسی بزرگ با هدف بردن تئاتر به میان مردم در خیابان خلدبرین شیراز اجرا شد.
کارگردان نمایش شهر زخمی ادامه داد: در این نمایش با حمایت خوب شهرداری شیراز در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک و حوزه پایانه ها و همچنین همراهی پلیس راهنمایی و رانندگی و مجموعه نیروی انتظامی در خیابان خلدبرین با همکاری ده ها نفر از فعالان حوزه تئاتر و موسیقی به زخم کهنه تلفات حادثه های رانندگی پرداختیم.
وی اضافه کرد: در این نمایش با همکاری دوستانی همچون یوسف شکوهی و محمد بیژنی و همچنین آقای نعمتی در آیتم نقالی شاهد یک ارتباط پر شور با مخاطبان بودیم.
مدیر گروه نمایش موسسه آموزش عالی هنر شیراز تاکید کرد: این نمایش خیابانی ضمن برخورداری از یک آن نمایشی که ویژگی هر اثر خیابانی در مواجهه با مخاطب است به تاثیرات منفی سه عنصر سرعت،تکنولوژی و بی احتیاطی در آمار تلفات حوادث رانندگی پرداخته است.
وی عنوان کرد: همانطور که بارها خوانده ایم کشور ما دارای آمار تلخ حوادث رانندگی فراتر از استاندارد جهانی است و حتی این آمار در طول یک سال با آمار کشته شدگان یک جنگ برابری می کند و همچنین استان فارس نیز متاسفانه در این آمار در سطح کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
آفرینی یادآور شد: درباره این آمار رسانه ها بارها هشدار داده اند اما جامعه هنری استان هیچگاه به طور مستقیم اقدام به تولید اثری برای کاهش این آمار نکرده بود و ما در نمایش شهر زخمی تصمیم گرفتیم با زبان هنر و با استفاده از تکنولوژی های تصویری و صوتی از ابزار گویای تئاتر استفاده کنیم و شهروندان را متوجه این فاجعه بسازیم.
کارگردان نمایش شهر زخمی اظهار داشت: در این نمایش ما یک عروس و داماد ، یک راننده سوارى و یک موتور سوار را می بیبینیم که قربانی غول سرعت، بی احتیاطی و تکنولوژی می شوند و جان خود را در تصادف از دست می دهند.
وی ابراز داشت: این افراد به دلیل رفتارهایی همچون سرخوشی از شادی، سرپیچی از قوانین رانندگی، خواب آلودگی ، بی احتیاطی و حرکات نمایشی در رانندگی قربانی می شوند.
این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: ما در واقع غول هایی را تعریف کردیم که افراد نمایش را می بلعند و در جهت ساخت اتمسفرى تاثیر گزار، بازیگران را در ارتفاع هفت متری قرار دادیم و لباس ها را طوری طراحی کردیم که تا زمین بیایند و همچنین بیش از 40 بازیگر را با گریم های هول انگیز به بازی گرفتیم تا نمایش در یک ژانر هول انگیز شهروندان را متوجه تهدیدات حوادث رانندگی کند.
وی افزود: همچنین با استفاده سازهاى کوبه ای و بادى سعی کردیم فضای هول انگیز را تداعی کنیم و با استفاده از یک مونیتور بسیار بزرگ این حس را به مخاطب ارائه نمودیم.
مدیر گروه نمایش موسسه آموزش عالی هنر شیراز تصریح کرد: در انتها نیز با حضور بازیگری در نقش پلیس شاهد بودیم که توصیه های ایمنی با زبان هنر و ابزار تئاتر به مخاطب انتقال می شود تا شاهد یک پیام فرهنگی در انتهای اثر باشیم.
آفرینی تاکید کرد: همچنین در بخش دوم نیز با اجرای نقالی به انتقاد در دو موضوع فرهنگ رانندگی از یک سو و از سوی دیگر انتقاد از کیفیت بد خودروهای تولیدی پرداختیم و این بار به جای نقالی حماسی از آثار شاهنامه تم نقالی کشته شدگان حوادث رانندگی بودند.
وی گفت: همچنین نقال در نمایش ما از پرده خوانی استفاده نمی کند بلکه تصاویر خوبی از حوادث رانندگی در مونیتور بزرگ به نمایش در می آمد و صدای نقال هم با سیستم صوتی تقویت شد تا جذابیت تئاتر در کنار زیباشناسی شکل بگیرد.
کارگردان نمایش شهر زخمی بیان کرد: معتقدم که باید تئاتر را به میان مردم برد و در این راستا ارتباط با مخاطب برای من بسیار مهم است.
آفرینی ادامه داد: براى اجراى تاتر مى بایست کسی از ابتدا سیاستگذاری های اجرایی را تعریف کند ؛ یعنی مشخص کند تئاتر در کجا و برای چه کسی و با چه هدفى اجرا خواهد شد، سعی کردم در نمایش شهر زخمی این كار را انجام دهم كه این از وظایف دراماتورژ در تاتر است.
وی ابراز داشت: معتقدم که هنر می تواند روحیه مردم را تلطیف كند و شهروندان را تا حدى از آسیب های روانی در امان نگه دارد ، در این راستا هر تلاشی که لازم باشد انجام خواهیم داد باید باور كنیم هنر می تواند سطح فرهنگی شهروندان را ارتقاء بخشد.
وی در پایان از معاون محترم شهردار شیراز؛ جناب آقاى مهندس زحمت كش قدردانى كرد و اضافه كرد این پروژه های تئاتری با حمایت ایشان در جهت ارتقا فرهنگ شهروندی ادامه خواهد داشت و در آینده نزدیک شاهد چهارمین مرحله از این پروسه خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]