واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارشی از آخرین وضعیت ساخت وساز در مجاورت برج میلاد
روز نو : مدیریت شهری پایتخت حریم ممنوعه برج میلاد برای ساخت وسازهای برج دو قلو را تعیین کرد. نمای برج میلاد به عنوان یک نماد شهری و استحکام سازه اصلی دو حریم ممنوعه ای است که باید در هنگام توسعه فازدوم برج میلاد مورد توجه قرار گیرد.
در حالی که اعضای پارلمان محلی پایتخت به دفعات نسبت به توقف گودبرداری فاز دو برج میلاد به شهرداری تهران تذکر داده اند اما اخبار فضای مجازی و مشاهده های میدانی از وضعیت فعلی فاز دوم توسعه برج میلاد در قالب «برج های دو قلو» نشان میدهد عملیات ساختمانی در مجاورت برج میلاد همچنان ادامه دارد. اعضای شورای شهر تهران معتقدند برج سازی در مجاورت برج میلاد دو حریم ممنوعه شامل تخریب نشدن نمای برج میلاد به عنوان نماد شهر تهران و صدمه وارد نکردن گودبرداری های مجاور به استحکام برج میلاد دارد که طرح ارائه شده از سوی مدیریت شهری برای ساخت دو برج 50 طبقه در مجاورت آن به آن صدمه وارد خواهد کرد اما مدیران شهری می گویند فعالیت هایی که تاکنون انجام شده هیچ کدام از این دو فاکتور ممنوعه را نقض نکرده است و تصمیمات نهایی برای ارتفاع برج های دوقلو از سوی کمیسیون ماده پنج و شورای عالی شهرسازی گرفته خواهد شد.
پروژه فاز دوم برج میلاد توسط «زاها حدید», ارائه شده است که شامل برج دوقلوی با کاربری مختلط شامل مجموعه اداری، اقامتی، تفریحی و هتل است. مطابق اطلاعات منتشر شده این پروژه در زمینی به مساحت 300 هزار مترمربع اجرا خواهد شد. زیربنای مرکز تجارت جهانی این مجموعه ۱۲۰هزار مترمربع است. همچنین یک هتل ۵ستاره به همراه ملحقات آن با زیربنای ۹۵ هزار مترمربع (این هتل برای ارائه تسهیلات اقامتی و پذیرایی گردشگران داخلی، خارجی و شرکت کنندگان در همایش ها پیش بینی شده است) ساخته خواهد شد. مطابق طرح اولیه فاز دوم برج میلاد مجموعه تجاری ۶۳ هزار مترمربع ( امکانات این مجموعه تجاری شامل بخش معاملات بازرگانی داخلی و خارجی، نمایشگاه های کالا و خدمات، ارتباطات علمی و فنی، ارتباطات مخابراتی و تصویری و بخش خدمات است) و پارکینگ ۱۷۰هزار مترمربع شامل 5 هزار واحد است. ضمن آنکه سایت پروژه فاز دوم برج میلاد، در مجاورت برج مخابراتی میلاد و در فضایی با زیربنای ۳۰۰،۰۰۰ هزار مترمربع قرار گرفته است. مدیران شهری تاکید دارند که طرح انتخاب شده برای اجرای فازدوم توسعه برج میلاد سه ویژگی دارد: نخست آنکه در طراحی این فاز از پروژه، بلندتر نبودن ارتفاع سازه های طراحی شده در جهت حفظ اهمیت و ارتفاع برج میلاد حائز اهمیت بوده است. دوم آنکه فرم این ساختمان از ساختار هرم الگوبرداری شده است و ویژگی سوم آنکه تعامل با محیط نیز از مبانی به کار رفته در پروسه طراحی بوده است.
البته در مطالعهاي كه براي اولينبار در سال87، براي فاز دوم توسعه برج ميلاد انجام شده بود، احداث يك بلندمرتبه 29 طبقه در قالب هتل 5ستاره در كنار برج ميلاد پيشبيني شده بود، اما رئیس شورای شهر تهران در دوره سوم عنوان کرد که در طرح انتخاب شده ارتفاع هتل و مركز تجاري به 50 طبقه –حداقل 150 متر ارتفاع- افزايش پيدا كرده است. گفته ميشود فاصله اين آسمانخراش با برج ميلاد حدود 300 مترطولي برآورد ميشود كه با اين فاصله كم، اين احتمال وجود دارد كه مشاهده برج ميلاد از فاصله نزديك مخدوش شود و حتي از نزديك، حالت محوشدگي براي برج ايجاد شود.
مدیران شهری در توضیحاتی که برای اطمینان خاطر اعضای شورای شهر و شهروندان در رابطه با ساخت برج های دوقلوی مجاور برج میلاد ارائه می دهند می گویند: اصل ایجاد یک سازه برای اینکه خدماتی آنجا ارائه شود، محل سؤال و تردید نیست. ضمن آنکه برای تعیین ارتفاع یک سازه در مقابل یک سازه بااهمیت ضوابطی وجود دارد که اگر این ضوابط به درستی رعایت شود مراجع رسیدگی و نظارتی یا علمی با این موضوع مخالفت نخواهند کرد مگر آنکه دیدگاه های فردی و سلیقه ای دخیل باشد.
به گفته مدیران شهری اما طرح در حال اجرا از جهات مختلف و پر اهمیت شامل شهرک قدس، بزرگراه شهید همت، بزرگراه حکیم، بزرگراه شیخ فضلالله و از بزرگراه چمران به نمای برج میلاد هیچ گونه آسیبی را وارد نخواهد کرد. نه تنها این فاکتور در مورد فاز دوم برج میلاد بلکه در مورد سایر سازه های دیگر موجود در سطح شهر که در کمیسیون ماده پنج بررسی می شوند نیز مدنظر قرار می گیرد.
مدیران ارشد شهرداری تهران همچنین با تاکید بر اینکه اصل ایجاد سازه جدید با فلسفه برج میلاد به عنوان یک نماد شهری تناقض ندارند می گویند در مورد ارتفاع قطعی سازه های فازدوم تصمیم قطعی گرفته نشده است اما در صورت تصمیم گیری نهایی این طرح به کمیسیون ماده پنج و شورای عالی شهرسازی ارسال خواهد شد تا با منافع عمومی شهر در تضاد نباشد بنابراین تاکنون تمهیدات سازه ای موردنیاز اجرایی شده است و حتی اگر این طرح تا مرحله صفر-صفر نیز پیش رود مغایرتی با بررسی های در حال انجام نخواهد داشت و این فرصت وجود دارد تا ارتفاع نهایی سازه مطابق با آنچه نظر مراجع مختلف قانونی هماهنگ است، تصویب شود.
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]