تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851356890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان گره خورده شير


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۲۹ق.ظ)
موج گزارش مي دهد: داستان گره خورده شير موج - قيمت مصوب ستاد تنظيم بازار و خريد تضميني شيرخام، هنوز نتوانسته بازار لبنيات را به تعادل برساند.
دقيقا آذر سال گذشته بود که به دليل فشارهاي مالي روي دامداران و قيمت پايين شيرخام خريداري شده از طرف کارخانه هاي لبني، باعث شد که دولت براي دومين بار وارد ميدان شود و ترتيبي اتخاذ کند که قيمت ها به خاطر ايجاد تعادل در بازار، به حد واقعي خود نزديک شوند. البته پيش از آن، ستاد تنظيم بازار براي جلوگيري از ضرر و زيان دامداران، به کارخانه ها دستور داد تا شيرخام را به قيمت 1440تومان در هر کيلوگرم (با بار ميکروبي زير 100هزار و چربي 3.2درصد) خريداري کنند. اما صنايع لبني نيز درگيري ها و مشکلات خاص خود را داشتند به همين خاطر با اجراي اين مصوبه مخالفت کردند. طبق گفته يکي از کارشناسان صنعت شير، حرف صنايع، نخواستن نيست بلکه نتوانستن است. به عبارتي کارخانه ها با توجه به شرايطي که در بازار حاکم است و کاهش قدرت خريد مردم و همچنين افزايش هزينه هاي توليد و دستمزدهاي کارگري، قادر به اجراي مصوبه ستاد تنظيم بازار نبودند.
آمارها نشان مي دهند که بيش از 70درصد هزينه هاي توليد شير و فراورده هاي لبني در شيرخام خلاصه مي شود. بنابراين هرگونه تغيير در قيمت اين ماده اوليه، بي مقدمه در نرخ نهايي محصول نمايان مي شود. به همين دليل کارخانه ها نيز در بن بستي قرار گرفته اند که تنها راه خروج از آن، فرو ريختن ديوارهاي سنگين رکود است.

اختلافات آماري در قيمت
البته برخي از مسئولان وزارت جهادکشاورزي معتقدند که در طول اين يک سال، قيمت برخي از محصولات لبني، تا 100درصد افزايش داشته اما کارخانه ها زير بار اين حرف نمي روند و اظهار مي کنند که افزايش قيمت ها مقطعي بوده و شايد از 16درصد تجاوز نکند؛ گذشته از اينها سازمان حمايت، قيمت هاي موجود در بازار را تحت کنترل دارد و در مقابل هرگونه قانون شکني مي ايستد. اينها در حالي اتفاق مي افتد که سود کارخانه ها با توجه به فاکتورهايي که ارائه مي دهند، کمتر از 4درصد در سال بوده در صورتي که طبق قانون، سود مشروع اين صنعت، 17درصد تعيين شده است. از طرفي دامداران نيز مي گويند که با فروش هر کيلوگرم شيرخام با قيمتي که کارخانه ها آن را مي خرند (1250تومان) شايد با بيش از 20درصد زيان همراه باشد.
کار به جايي رسيد که ستاد تنظيم بازار براي اجرايي شدن مصوبه خود، دست به دامان سازمان حمايت شد و او را موظف کرد تا با ارسال بازرسان خود به محل خريد شير در کارخانه ها هر طور شده، صاحبان صنايع را به اجراي مصوبه مجبور کند. در حالي که تا لحظه تنظيم گزارش و پس از گذشت چند ماه از اين تصميم هنوز چنين موضوعي عملي نشده و گويا سازمان حمايت، اجراي آن را عملي نمي داند. البته حسين چمني، کارشناس صنعت شير، در اين ارتباط به موج گفته بود که عدم اجبار کارخانه ها براي سازمان مربوطه، مسئله اي است که به شرايط نامتعادل بازار برمي گردد. يعني کارشناسان اين نهاد، با آگاهي کامل از آنچه که در بازار مي گذرد، چنين مصوبه اي را عملي نمي دانند.

دولت وارد مي شود
اين بود که از سال گذشته دولت براي تنظيم بازار، شروع به خريد تضميني شير خام از دامداران کرد. قرار بر اين بود که تمام شيرهاي خريداري شده به شيرخشک تبديل شود و تنها جنبه صادراتي داشته باشد. اما بنا به گفته مديرعامل اتحاديه سراسري دامداران، اکنون بيش از 10روز است که خريد تضميني به دليل کمبود اعتبار متوقف شده و فعلا وضعيت به همين منوال ادامه دارد. اين در حالي است که پيش از اين معاون امور اقتصادي وزارت جهادکشاورزي به موج گفته بود که به دستور شخص وزير، خريد تضميني شيرخام بايد ادامه داشته باشد تا بتوان در بازار تعادل ايجاد کرد.
هرچند اين مقام مسئول نيز از مقدار خريداري شده شيرخام رضايت چنداني نداشت و معتقد بود که براي تنظيم بازار، بايد مقدار بسيار بيشتري از اين محصول از دامداران خريداري مي شد اما چمني معتقد است که اجراي اين سياست از پايه اشتباه بود. زيرا اولا دولت بايد قيمت تضميني را اعلام و سپس هر دامداري که شيرخام خود را به قيمتي پايين تر از مقدار تعيين شده مي فروخت، مابه التفاوت را از دولت دريافت مي کرد. اين راهکار مي توانست تعداد بسيار بيشتري از دامداران را با اعتباري که تاکنون براي خريدتضميني هزينه شده، منتفع کند. دوم اينکه براي تاثيرگذاري مثبت خريد تضميني بر روند قيمت هاي بازار، حداقل بايد 30درصد شيرخام توليدي جمع آوري مي شد که اين عدد تاکنون نهايتا به 3درصد رسيده است. بنابراين مي توان به وضوح، شکست سياست خريد تضميني شيرخام را ديد.
از طرفي، به رغم اينکه سرانه مصرف لبنيات در کشور کمتر از يک سوم ميانگين جهاني است، اين آمار سير نزولي به خود گرفته و روز به روز از مقدار آن کاسته مي شود. کاهش قدرت خريد مردم و تورمي که در کالاهاي موجود در بازار به صورت عمومي احساس مي شود، دليل اصلي کاهش کشش بازار نسبت به لبنيات است. حال بايد منتظر بود و ديد که دولت و کارشناسان براي حل اين معضل چه تدبيري خواهند انديشيد؟ آيا تصميم نهايي به سود دامداران خواهد بود يا صنايع لبني؟ يا اينکه راه سومي را درپيش گرفته و با پرداخت يارانه لبنيات به مردم و فرهنگسازي در اين زمينه، سرانه مصرف را افزايش مي دهد؟
















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن