واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاندار آذربایجان شرقی: هیچ محدودیت مالی برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد استاندار آذربایجان شرقی گفت: طرح های احیای دریاچه ارومیه در 26 پروژه کلی تدوین شده است اما هیچ محدودیتی برای اختصاص منابع مالی برای احیا وجود ندارد و این طرح ها به صورت ملی اجرا می شود.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۵ آذر ساعت 08:42
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، اسماعیل جبارزاده روز چهارشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان در شهر شبستر با اشاره به تدوین سند توسعه و تدبیر شبستر، گفت: پیشرفت در سه هسته کلیدی این شهرستان قابل قبول است و مهمترین این هسته که موضوع تغییر الگوی کشت است در 10 هکتار کاشت گلخانه ای برای منطقه پیش بینی شده بود که تاکنون 1/5 هکتار آن انجام شده است. جبارزاده گفت: برای کشت جایگزین نیز کاشت زعفران در 5 هکتار برای منطقه پیش بینی شده بود که تاکنون یک هکتار آن محقق شده است. وی ادامه داد: کاشت پسته نیز در 30 هکتار از اراضی کشاورزی شبستر برنامه ریزی شده بود که بیش از یک هکتار کاشت و برای 10 هکتار نیز کاشت نهال به صورت صد در صد محقق شده است. استاندار اذربایجان شرقی با اشاره به امکان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در شهرستان شبستر، گفت: در حال مذاکره با یک گروه آلمانی برای ساخت یک نیروگاه 100 مگاواتی سیکل ترکیبی در این شهرستان هستیم. وی از پیشرفت پروژه بزرگراه صوفیان - سلماس خبر داد و گفت: این طرح به علت این که به صورت ملی با 13 طرح دیگر تجمیع شده و ردیف مستقلی ندارد به کندی پیش میرود. جبارزاده از نماینده مردم شبستر در مجلس خواست تا این طرح را به صورت مجزا و مستقل به مجلس ارائه کند تا بتوان از تزریق منابع مالی دیگر برای تسریع و تکمیل طرح بهره ببرد. جبارزاده گفت: آبیاری کم فشار در بخش کشاورزی برای 550 هکتار زمین کشاورزی شبستر برنامه ریزی شده بود که 225 هکتار آن انجام شده است و در تبدیل دامداری سنتی به صنعتی نیز از 120 هزار واحد دامی پیش بینی شده 24 هزار واحد محقق شده است. استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به روند رو به توسعه شهرستان شبستر و با بیان اینکه چهره این منطقه بسیار تغییر یافته است، افزود: شبستر سال 94 با شبستر سال 90 بسیار متفاوت است و این آهنگ توسعه بسیار مبارک است و در سایه استمرار این تغییرات شاهد توسعه بیشتر خواهیم بود. جبارزاده با اشاره به اقدامات انجام شده درباره احیای دریاچه ارومیه، گفت: طرح های احیای این دریاچه در 26 پروژه کلی تدوین شده است اما هیچ محدودیتی برای اختصاص منابع مالی برای احیا وجود ندارد و این طرح ها به صورت ملی اجرا می شود. جبارزاده افزود: روند خشکی دریاچه از چندین سال قبل آغاز شده و بیش از دولت روحانی اقدامات عملی و موثر برای احیای آن نشده است؛ بر این اساس احیای دریاچه نیز با توجه ویژه مسئولان روند طولانی خواهد داشت. وی ادامه داد: انتقال آب از رودخانه ذاب در کردستان برای احیای دریاچه انجام خواهد شد که منابع مالی خاص خود را در آن استان خواهد داشت؛ یعنی در واقع بودجه ها و هزینه هایی که در آذربایجان غربی و کردستان هزینه می شود همه مربوط به احیای دریاچه است.
جبارزاده گفت: 90 درصد آب دریاچه ارومیه از طریق آذربایجان غربی تامین می شود و تنها 10 درصد آن متعلق به آذربایجان شرقی است که بر همین اساس نیز اعتبارات احیا توزیع می شود. وی افزود: در اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه به ویژه در بخش کشاورزی شهرستان شبستر در اولویت است و اجازه نمی دهیم که حتی یک خانوار به دلیل مشکل دریاچه از خانه و کاشانه خود کوچ کند. جبارزاده ابراز امیدواری کرد تراز آب دریاچه ارومیه در آینده به حد معقول و برنامه ریزی شده برسد. وی در خصوص مشکل آب شرب شبستر، گفت: طی دو سال اخیر بخش مهمی از مشکلات مربوطه حل شده است اما همچنان ترمیم این طرح ها در اولویت آب و فاضلاب شهری استان قرار دارد. جبارزاده با ابراز رضایت از میزان اشتغال در شبستر، گفت: نرخ چهار و 6 دهم درصدی نرخ بیکاری در این شهرستان از متوسط کشوری بیش از دو برابر بهتر است. وی با بیان اینکه جوانان نباید اشغال را با استخدام یکی بدانند، اظهار کرد: دانش آموختگان باید حرفه و مهارت را فرا بگیرند تا در مرحله پساتحریم که رونق اقتصادی خواهد بود با تبحر در بازار کار مشغول کار شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]