واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آذر ۱۳۹۴ (۲:۴۰ق.ظ)
اولين کارگروه ملي ارزيابي راهبردي محيطي تشکيل شد موج - اولين کارگروه ملي ارزيابي راهبردي محيطي ذيل شوراي عالي حفاظت محيط زيست به استناد تصويب نامه هيات وزيران با حضور نمايندگان اعضاي شوراي عالي به رياست معاون محيط زيست انساني و حضور معاون آموزش و پژوهش سازمان تشکيل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، زهرا جواهريان، مدير کل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد محيط زيست، به عنوان دبير جلسه با اشاره به وضعيت محيط زيست جهاني و هم چنين وضعيت مديريت محيط زيست کشور ضمن اشاره به بحراني بودن منابع پايه محيط زيست از جمله آب، هوا، خاک و تنوع زيستي بر ضرورت اجراي ارزيابي راهبردي محيطي در سطوح تصميم گيري سياستها، برنامهها و طرحهاي کلان توسعه اي، ملي، منطقه اي و موضوعي تاکيد کرد.
وي افزود: کشور ايران در حال حاضر به اندازه ظرفيت زيستي سال 2050 يعني سه برابر سرانه ظرفيت زيستي از منابع پايه استفاده مينمايد و جزو 10 کشور اول انتشار دي اکسيد کربن به علت عدم استفاده صحيح از منابع انرژي در جهان شده است. اين روند باعث شده تا کشور به سمت ناپايداري حرکت کرده و بروز بحرانهايي نظير آلودگي هوا، خشک سالي، فرسايش خاک، گرد و غبار، از دست دادن منابع آب و خشک شدن تالابها، درياچهها، افت آبهاي زيرزميني و فرونشست زمين، پسماند و غيره را در پي داشته باشد.
دبير کارگروه ملي ارزيابي راهبردي محيطي ضمن بيان اهداف، مفاهيم و مزاياي ارزيابي راهبردي محيطي در تصميم گيريهاي کلان توسعه اي کشور افزود بر اساس قوانين، از جمله ماده 184 قانون برنامه پنجم توسعه بر ضرورت ارزيابي راهبردي محيطي در کشور تاکيد شده و در آيين نامه اجرايي آن نيز بر تعيين شاخص ظرفيت زيستي، تدوين شاخصهاي پايداري محيطي در سطح ملي و منطقه اي، تعيين عناوين و طرحهاي توسعه اي مشمول ارزيابي راهبردي و همچنين نحوه پايش اثرات زيست محيطي برنامهها و طرحهاي کلان توسعه اي اشاره شده است.
مهناز مظاهري معاون آموزش و پژوهش نيز ضمن تاکيد بر نقش آموزش، پژوهش و فناوري بر توانمندسازي و مشارکت فعال دستگاههاي اجرايي، دانشگاهها و سازمانهاي مردم نهاد در تصميم گيريهاي راهبردي توسعه کشور اشاره کرد.
در ادامه نشست سعيد متصدي، معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست، ضمن اخذ نظرات اعضاي کارگروه گفت: ارزيابي راهبردي محيطي فراتر از بررسي مطالعات زيست محيطي است که به صورت گزارش ارزيابي اثرات زيست محيطي در سطح پروژه انجام ميگيرد در صورتي که ارزيابي راهبردي در مرحله تصميم گيريهاي کلان توسعه اي کشور از جمله سياستگذاري ها، برنامه ريزيها و طرحها، صورت ميپذيرد و به منظور پياده سازي آن در کشور نيازمند ظرفيت سازي، برگزاري دورههاي آموزشي و آگاه سازي در سطح تصميم گيران هست.
وي در پايان نشست بر تشکيل جلسات کارگروه به طور ماهيانه به منظور هدايت، برنامه ريزي و راهبري ارزيابي راهبردي محيطي در کشور با حضور اعضاي کارگروه، متخصصين دانشگاهي و مشارکت سمنهاي زيست محيطي فعال در اين خصوص تاکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]