واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۳۶ب.ظ)
وزير نيرو در مراسم اختتاميه سي امين گنفرانس بين المللي برق: نگران راندمان پايين توليد برق هستم موج - وزير نيرو در آيين پاياني سي امين کنفرانس بين المللي برق با اشاره به راندمان پايين نيروگاه هاي کشور گفت: براي رفع اين مسئله نگران کننده نياز به تحقيقات و پژوهش هاي فراوان داريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حميد رضا چيت چيان وزير نيرو در آيين اختتاميه سي امين کنفرانس بين المللي برق که عصرامروز (چهارشنبه) در محل پژوهشگاه نيرو برگزار شد با گرامي داشتن مقام دکتر قدرت الله حيدري بنيانگذار کنفرانس برق در ايران و اظهار اميدواري براي سلامت وي، گفت: اگر نبود پايمردي، همت و تلاش برگزار کنندگان کنفرانس برق اين کار علمي در چنين رشته اي استمرار پيدا نمي کرد.
وي افزود: هفته گذشته به اتفاق مديران پژوهشگاه علوم به محضر رهبر معظم انقلاب رسيديم و ايشان در وهله اول تاکيد کردند؛ علاج همه مسائل کشور در تحقيقات علمي است و ازآنجا که برخي مسوولين علاقمند هستند در مدت مسووليت خود پروژه ها را به اتمام برسانند، گاهي مسئله تحقيقات کم اهميت مي شود.
چيت چيان با اشاره به اينکه بسياري از مديران در نتيجه محدوديت منابع مالي به دنبال کاهش بودجه تحقيقات هستند، تصرح کرد: هر زمان که محدوديت منابع مالي داريم نياز به تحقيقات بيشتر است چراکه کاهش هزينه ها درشرايط کمبود مالي حاصل از تحقيق و افزايش بهره وري است که فقط از قبل تحقيق بدست مي آيد، کما اينکه رهبر انقلاب هم تاکيد داشتند قدر محققين را بيش از پيش بدانيد و بودجه مستقل براي تحقيقات تخصيص دهيد.
وي افزود: به برکت کار محققان و فعالان صنعت برق است که علي رغم همه مشکلات نسل هاي اخير توانسته ايم در انجام ماموريت هاي خود موفق باشيم.
وزير نيرو با بيان اينکه نقش پيدا کردن موضوعات قابل تحقيق که به درد کشور بخورد مساله مهمي است، خاطرنشان کرد: هرچند موفقيت ها چشم گير است اما بايد به دنبال يافتن اشکالات و انجام پژوهش باشيم تا امکان غلبه بر مشکلات فراهم شود.
وي با ابراز نگراني از پايين بودن راندمان نيروگاه ها افزود: مقايسه آمارهاي کشورمان با کشورهاي توسعه يافته نشان مي دهد راندمان توليد برق در ايران پايين است و در اين راستا تلاش هاي زيادي صورت گرفته است تا با وارد کردن فناوري توربين هاي گازي کلاس"اف" راندمان نيروگاه ها را از حدود 43 به 58 درصد برسانيم ضمن آنکه توليد همزمان برق و حرارات نيز مي تواند راندمان نيروگاه ها را از حدود 37 به بالاي 80 برساند.
چيت چيان به لزوم استفاده بيشتر از ظرفيت هاي موجود توليد برق کشور اشاره کرد و گفت: وقتي با صرف هزينه فراوان سرمايه گذاري ها سنگين مي شود نبايد بهره ما ناچيز باشد و بديهي است که اين قبيل مسائل حتما راهکار دارند.
وزير نيرو موضوع Repavering نيروگاه هاي موجود را کاري بزرگ دانست و تصريح کرد: به طور تخميني از 10 درصد ظرفيت شبکه بار کشور فقط به ميزان 150 ساعت استفاده مي شود که براي رفع اين معضل نيز مي توان از راهکارهايي چون مولفه بار سرمايشي استفاده کرد.
بالابودن تلفات شبکه از ديگر مواردي بود که چيت چيان به آن اشاره کرد و افزود: حداقل 2 تا 3 درصد در شبکه انتقال و حدود 10 درصد در شبکه توزيع تلفات داريم که البته از سال گذشته شرکت توانير و ديگر زير مجموعه هاي وزارت نيرو با برنامه اي سنگين و پيچيده تلفات 15 درصدي را دست کم 4 تا 5 درصد کاهش دادند ضمن آنکه براي مقابله با تلفات فني نيز بايد تدبيري انديشيده شود.
وزير نيرو گريزي هم به اقتصاد برق و عدم توازن هزينه و درآمد در اين صنعت زد و تاکيد کرد: براي عبور از اين مساله به انجام پژوهش هاي تحقيقاتي نياز فراوان داريم چراکه واقعي کردن قيمت ها بر روي کاغذ ساده است اما در عمل بسيار پيچيده است و براي غلبه بر تبعات آن چاره اي جز پژوهش هاي جدي نداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]