واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آسیبهای اجتماعی بیرحمتر از خمپاره است
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: نبرد در حوزههای آسیبهای اجتماعی بسیار سختتر از نبرد در میادین فیزیکی و عینی است.
روز نو : محمدباقر الفت در نشست افتتاحیه بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که صبح امروز در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد با اشاره به تشکیل بسیج پس از انقلاب اسلامی به دستور امام راحل (ره) گفت: بسیج حرکتی است که عمق و استمرار آن به اندازه استمرار دستاوردهای نظام مقدس است.
وی با بیان اینکه بسیج نهادی است که تاریخ مصرف آن انتهایی ندارد، ادامه داد: امروز در تحلیل بسیج دو ویژگی برای آن تعریف میشود؛ اول انعطافپذیری زیرا بسیج نهادی است که دچار خشکی نبوده و خود را با وضعیت روز انقلاب به خوبی تطبیق میدهد. دوم جامعهپذیر بودن این نهاد زیرا از تمام اقشار جامعه در بسیج حضور دارند و بسیج قسمت بزرگی از جامعه اسلامی ما را به خود اختصاص داده است.
الفت با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ویژگیهای بسیج خاطرنشان کرد: انسانهای کامل، متقی، فاضل و شجاع باید اجتماعی تشکیل دهند که متناسب با نیازهای جامعه اسلامی به خود شکل داده و وارد عرصههایی شود که برایش تعریف میکنند.
الفت با تاکید بر اینکه نقش بسیج امروز بسیار جدی است و تعیینکنندهتر از سالهای گذشته است گفت: بسیج باید در دو عرصه فرهنگی و اجتماعی همراه ملت باشد و به عنوان پیشتاز موضوعات فرهنگی و اجتماعی حرکات سازمانیافته انجام دهد.
وی با بیان اینکه نبرد در حوزه آسیبهای اجتماعی بسیار سختتر از نبرد در میادین فیزیکی و عینی است ادامه داد: در این میدان سرباز باید با فکر و عالم باشد و احکام اعتقادی را بشناسد، زیرا دشمن اعتقادات ما را هدف قرار میدهد و باید به عمق و گستره اطلاعاتمان اضافه کرده و نگاهمان را به سمت نگاهی پایدار برای کسب راهحلهای مناسب برای مقابله با هجمههای فرهنگی تغییر دهیم.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تصریح بر اینکه اگر آسیبهای اجتماعی را شناسایی نکنیم و ریشههای آن را نزنیم کمتر از آسیبزنندگان این عرصه عمل نکردهایم بیان کرد: امروز شاهد تشکیل بسیج حقوقدانان، بسیج پزشکان و در کل بسیج تخصصی و علممدار هستیم و در حوزه آسیبهای اجتماعی میتوانیم از این واحدها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد برای ما مشکل ایجاد میکند و باید هر یک از این آسیبها را یکی از یگانهای دشمن تلقی کنیم که مبارزه با آن نیازمند حرکات آگاهانه است.
الفت با تاکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی نیازمند نیروهایی ورزیدهتر نسبت به نبردهای آبی و خاکی است اضافه کرد: کار کردن در حوزه آسیبهای اجتماعی میتواند افراد را دچار انفعال کند و اگر روحیه سرباز شکسته شد نمیتوان از او انتظار نبرد شهامتمندانه داشت. لذا اولین کار ارتقا روح و روان افراد فعال در حوزه آسیبهاست.
الفت با اشاره به اینکه ضروری است؛ آسیبها را بشناسیم و بعد درباره آن نقشه راه ترسیم کنیم گفت: باید شاخصها و وضعیت کنونی کشورمان را شناسایی کنیم و برای خروج از بحران آسیبهای اجتماعی باید اهداف را شناخته و شاخصها را مدرج کنیم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه آسیب به کسی رحم نمیکند و بسیار بیرحمتر از خمپارههای زمانی است اضافه کرد: اگر بسیج بخواهد در این حوزه وارد شود خوب است که تیمهای نظارتی ایجاد کند.
الفت در توضیح این مطلب افزود: آسیب بلافاصه متوجه فرد مقابله کننده میشود و وقتی فرد با جامعهای که دچار انحراف اخلاقی شده است مواجه میشود ممکن است؛ این انحراف بلافاصله متوجه مقابلهکننده با جامعه منحرف شود.
وی در پایان با اظهار امیدواری از اینکه بسیج در راستای رفع آسیبهای اجتماعی و زدودن آثار آن از جامعه کمک کند، افزود: چنانکه وظیفه ما در معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه پیشگیری از علل آسیبهای اجتماعی است و جرم مهمترین دلیل این آسیبهاست.
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]