تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848748271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت‌الله کعبی: درس خارج فقه داشتن لزوماً به معنی تایید صلاحیت در خبرگان نیست


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیت‌الله کعبی: درس خارج فقه داشتن لزوماً به معنی تایید صلاحیت در خبرگان نیست
عضو مجلس خبرگان رهبری درباره توطئه دشمنان برای خبرگان گفت: دشمنان به نقش مؤثر خبرگان پی برده‌اند و طراحی‌ها و سناریوهای دشمنان برای تحقق سکولاریسم در ایران اسلامی، تضعیف و عبور از خبرگان رهبری است.
به گزارش نامه نیوز،  آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص جایگاه مجلس خبرگان رهبری در نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نخستین نکته مهم در خصوص جایگاه خبرگان رهبری، نقش اجتهاد در صیانت از اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت(ع) است؛ چراکه اگر اجتهاد اصیل تربیت نشود، بدعت‌ها، انحراف‌ها و کج اندیشی‌ها اصل دین را تهدید می‌کند و خواستگاه اصلی تربیت مجتهدان اصیل، حوزه‌های علمیه و روحانیت است.

وی با اشاره به نقش روحانیت در هدایت دینی ادامه داد: نقش روحانیت در هدایت دینی، خدمت صادقانه به ملت، حمایت از مردم و مقابله با دشمنان اسلام و عزت مسلمانان موضوع مهمی است که باید برجسته شود؛ چرا که اگر روحانیت اصیل وجود داشته باشد، دین مردم از بین نمی‌رود. نکته دیگر ارتباط روحانیت با مردم است؛ روحانیت اصیل در متن جامعه بوده و هستند و از مردم جداشدنی نیستند؛ لذا در یک شهر معمولاً مسجد، مدرسه، بازار و تأسیسات اصلی شهر را کنار هم قرار دارند و روحانی از بدو تولد تا وفات با مردم سروکار دارد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: به دلیل اینکه خبرگان محل تجمع مجتهدان اصیل و روحانیت بیدار، آگاه و روحانیت مردمی است، لذا خبرگان تبلور پیوند عنصر اجتهاد مردم، روحانیت و نظام اسلامی هستند و جایگاه اجتهاد و روحانیت اصیل و ارتباط آنها با مردم را باید در خبرگان جستجو کنیم. خبرگان در این دو حوزه‌ به عنوان یک نهاد ارشد روحانیت تلاش کرده که نقش ارزشمند روحانیت که نقطه پیوند مردم و نظام اسلامی از لحاظ دینی هستند را برجسته کند.

آیت الله کعبی با مقایسه خبرگان رهبری با نیروهای مسلح یادآور شد: نیروهای مسلح از استدلال و تمامیت ارضی کشور به هنگام خطر دفاع سخت انجام می‌دهند و روحانیت نیز پشتوانه شرعی، معنوی و دارای ظرفیت بسیج مردم برای دفاع از استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، حقوق مردم و مبارزه با دشمنان ملت به حساب می‌آیند؛ اما دفاع روحانیت، دفاع نرم و دفاع نیروهای مسلح دفاع سخت است و آنها هنگام رزم حاضر می‌شوند.

***مقایسه نقش خبرگان رهبری با نیروهای مسلح

وی یادآور شد: نیروهای مسلح باید همیشه برای انجام وظیفه آماده باشند و ممکن است 30 سال هم جنگی رخ ندهد، ولی آنها در روز مبادا باید کار خود را انجام دهند. روحانیت و خبرگان نیز به مسائل داخلی و بین المللی باید اشراف داشته باشد تا بتواند تصمیم سرنوشت سازی را برای نظام نسبت به مسئله رهبری بگیرند؛ لذا نقش روحانیت با نیروهای مسلح قابل مقایسه و دارای اهمیت است.

این عضو جامعه مدرسین با اشاره به نقش خبرگان در اطمینان بخشی به مردم درباره مشروعیت نظام اسلامی گفت: خبرگان نقش مهمی را در اطمینان بخشی به مردم درباره مشروعیت نظام اسلامی ایفا می‌کنند؛ با وجود خبرگانِ مجتهد، مردمی، با نفوذ و اصیل، مردم اطمینان پیدا می‌کنند که نظام از مشروعیت برخوردار است.

آیت‌الله کعبی در خصوص نقش خبرگان در ایجاد اعتماد بین مردم گفت: با اطمینان بخشی نسبت به مشروعیت نظام، اعتماد ملت به نظام نیز بیشتر می‌شوند؛ چرا که دشمنان تلاش می‌کنند، اعتماد و رابطه ملت به نظام را از بین ببرند؛ اما خبرگان نقطه تلاقی اعتماد ملت به نظام و نظام به ملت می‌شوند.

وی با اشاره به نقش خبرگان در تقویت پیوند دینی نظام و ملت تصریح کرد: خبرگان موجب تقویت پیوند دینی نظام و ملت می‌شوند و از باور ما و ارزش‌های اسلامی می‌توانند صیانت کنند. همچنین این نهاد می‌تواند به افزایش سطح رضایت‌مندی ملت به نظام اسلامی کمک کند و موجب می‌شود که رضایت عمومی از لحاظ برخورداری از یک نظام دینی بالا رود. خبرگان نفوذ معنوی بالایی دارد؛ چراکه جامعه به معنویت نیاز دارد و اعضای خبرگان سرآمد مسائل معنوی و اخلاقی می‌تواند باشند.

***خبرگان رهبری موجب تقویت جایگاه رهبری می‌شوند

این عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: خبرگان با هیبت معنوی و نفوذ مردمی، ضریب مردمی بودن نظام را بالا می‌برند و موجب تقویت رهبری می‌شوند، نه تضعیف رهبری؛ تقویت رهبری، تقویت نظام اسلامی و مردم است؛ چرا که رهبری، نماد اراده مردمی، انقلابی و اسلامی است و اگر رهبری تضعیف شود، اراده ملت، گفتمان انقلاب و دین تضعیف می‌شود. در واقع رهبری تبلور گفتمان دین، انقلاب و اراده ملت است؛ درحالیکه خبرگان باعث تقویت جایگاه دین، ملت و گفتمان انقلاب اسلامی می‌شود و تقویت رهبری صرفاً تقویت شخص نیست، بلکه تقویت یک جایگاه است.

آیت‌الله کعبی با اشاره به این جمله امام راحل که فرمودند "پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این مملکت آسیبی نرسد"، اظهار داشت: ولایت فقیه مظهر اقتدار، عزت و سلامت نظام اسلامی است و از این بابت خبرگان همیشه نقش ویژه‌ای می‌توانند داشته باشد.

وی ادامه داد: خبرگان به مثابه قوه عاقله دینی نظام اسلامی است و نظام اسلامی به قوه عاقله دینی نیاز دارد، نه قوه عاقله سکولار یا تکنوکرات. این قوه عاقله باید براساس کتاب، سنت و روایات اهل بیت(ع) جهت گیری کلی نظام را از لحاظ تحقق اهداف، وظایف و مأموریت‌های نظام اسلامی همیشه رصد و دیده بانی و به رهبری نظام در تحقق اهداف نظام کمک کند.

این عضو جامعه مدرسین گفت: نظام به قوه عاقله دینی به نام خبرگان رهبری نیاز دارد تا بتواند قوه عاقله دینی نظام اسلامی در جهت تحقق اهداف، وظایف و مأموریت‌های نظام اسلامی باشد.

***خبرگان در تحقق عینی سیاست‌های نظام می‌تواند نقش ویژه‌ای ایفا کند

آیت‌الله کعبی با اشاره به نقش خبرگان در تحقق سیاست‌های کلی نظام افزود: یکی از وظایف مهم رهبری ترسیم سیاست‌های کلی نظام است؛ اگر سیاست‌های کلی نظام اجرایی شود، باعث پیشرفت اقتصادی، اخلاقی، سیاسی، دفاعی، امنیتی و همه جانبه کشور برپایه عدالت می‌شود و سطح رضایتمندی مردم نیز بالا می‌رود. برای اینکه این سیاست‌ها محقق شود، باید همه ظرفیت‌های نظام به کار گرفته شود و قوای سه گانه، دستگاه‌های عمومی و آحاد ملت نیز نقش خود را به منظور تحقق سیاست‌های کلی نظام عمل کنند.

وی با بیان اینکه طبق بند 2 اصل 110 نظارت بر سیاست‌های کلی نظام با رهبری است، اظهار داشت: رهبری وظایف بند 2 اصل 110 را به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار کرده است. به نظر من نیز نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های نظام فراتر از مجمع تشخیص و حتی فراتر از دستگاه و نهاد رهبری است؛ چراکه جایی نیاز است که بتواند ظرفیت نظام و مردم جهت تحقق سیاست‌های کلی نظام از جهت دیده‌بانی، حراست، تبیین و پشتیبانی و حمایت پیش ببرد.

این عضو مجلس خبرگان افزود: خبرگان رهبری می‌تواند در تحقق عینی سیاست‌های کلی نظام و کمک به توسعه استان‌ها نقش ارزنده‌ای را ایفا کند. یعنی هر کدام از اعضای خبرگان استان‌ها نیز می‌توانند از موضع خبرگان رهبری در استان‌ها وضعیت را مشاهده کرده و ببینند که چه میزان از سیاست‌های کلی نظام در برنامه ریزی‌ها و در صدد توسعه استان لحاظ شده است و به توسعه استان‌ها کمک کنند.

***سناریوی دشمنان برای تحقق سکولاریسم عبور از خبرگان رهبری است

آیت‌الله کعبی افزود: خبرگان رهبری می‌تواند زبان گویای ملت در اسلام خواهی، عدالتخواهی، ارتقای معنویت، پیشرفت و دورنماهای اعتلای ملت بزرگ ایران باشد. در مقایسه‌ای خبرگان با سایر نهادها متوجه می‌شویم که این نهاد به خاطر ارتباط مردمی و جایگاه ویژه، امین ملت در تحقق راهبردهای کلان نظام و پیشرفت ملت با انجام وظیفه صحیح و صیانت از رهبری نظام اسلامی است.

وی با تأکید براینکه مجلس خبرگان رهبری، مجلسی تأثیرگذار، بانفوذ و فعال است، گفت: این مجلس با سران نظام و دستگا‌ه‌های مختلف ارتباط دارد و حضور قوی خبرگان در رسانه‌ها نشانگر فعال بودن این مجلس است؛ مجلس خبرگان ما بی‌تفاوت و در حاشیه‌ای نیستند، بلکه خبرگان رهبری مقتدر و در متن جامعه است.

این عضو جامعه مدرسین با اشاره به دیدار 6 ماه یک بار اعضای مجلس خبرگان با مقام معظم رهبری گفت: در این دیدار معظم‌له نقطه نظرات خود را بیان کرده و رئیس خبرگان نیز نظرات نمایندگان را در مسائل داخلی و بین المللی به رهبری منعکس می‌کنند. در واقع رصد 6 ماه یک بار در سطح کلان موجب تقویت نظام و تحقق حرکت صحیح برای هدایت، حمایت و خدمات صادقانه به ملت می‌تواند باشد.

آیت‌الله کعبی ادامه داد: یکی از شاهدهای ما برای اینکه خبرگان ما خبرگان فعال و مؤثری است، این است که دشمنان اسلام و نظام به نقش مؤثر خبرگان پی بردند و طراحی‌ها و سناریوهای دشمنان برای تحقق سکولاریسم در ایران اسلامی، تضعیف و عبور از خبرگان رهبری است.

***دشمنان خبرگان را سدی محکم در مقابل نفوذ می‌بینند

وی تأکید کرد: دشمنان خبرگان را سدی محکم در مقابل سکولاریسم، عبور از خطوط قرمز ارزشی نظام اسلامی و نفوذ می‌بینند. خبرگان رهبری محکم در مقابل فتنه نفوذ می‌ایستد و ایستاده است و از اسلامیت و جمهوری نظام صیانت می‌کند؛ لذا خبرگان نماد مردم سالاری اسلامی است.

این عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: ما باید خدا را شاکر باشیم که نعمت خبرگان رهبری را به ما داد و باید ببینیم دشمنان از فعال بودن نهادهایی که اسلامیت نظام را تقویت می‌کنند، در هراس و ناراحت هستند.

آیت‌الله کعبی با اشاره به نقش جامعه مدرسین در ارائه لیست خبرگان رهبری گفت: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نهاد علمی و عالی روحانیت و بعد از مرجعیت، عالی‌ترین نهاد حوزوی به حساب می‌آید و مردم به دیدگاه جامعه مدرسین به عنوان دیدگاه روحانیت اصیل نگاه می‌کنند؛ از دوران امام خمینی(ره) تاکنون جامعه مدرسین به مسئله خبرگان به دلیل اینکه با مسئله دین مردم، نظام و صیانت از نظام اسلامی و رهبری سروکار دارند، اعتماد دارند.

وی ادامه داد: همچنین مردم نیز در مورد اینکه چه کسانی در عضویت خبرگان صاحب صلاحیت هستند از دیرباز به نظر جامعه مدرسین اعتماد کرده‌اند.

***ارائه لیست فراگیر خبرگان توسط جامعه مدرسین

این عضو جامعه مدرسین خاطرنشان کرد: جامعه مدرسین نیز امسال نیز لیست فراگیر در سطح کشور و در همه استان‌ها به حول و قوه الهی خواهد داد.

آیت‌الله کعبی در پاسخ به این پرسش که برخی تصور می‌کنند مجلس خبرگان یک نهاد صرفاً سیاسی است، نظر شما چیست، افزود: مجلس خبرگان مجلسی جناحی نیست، بلکه مجلس کارشناسی اعلای دینی، معنوی و سیاسی در جهت صیانت از نظام اسلامی و معرفی رهبری نظام اسلامی است و از موضع کارشناسی نظرمی‌دهد نه از موضع جناحی.

***جناحی کردن مجلس خبرگان خواسته دشمنان نظام اسلامی است

وی با تأکید براینکه جناحی کردن مجلس خبرگان خواسته دشمنان نظام اسلامی است، خاطرنشان کرد: ما هیچگاه به مجلس خبرگان جناحی و حزبی فکر نمی‌کنیم؛ بلکه به مجلس خبرگانی که در آن اجتهاد و خُبریّت حرف اول را می‌زند، فکر می‌کنیم و طبعاً اعضای مجلس خبرگان، باید از بینش سیاسی و اجتماعی بروز و بصیرت بالایی برخوردار باشند.

این عضو مجلس خبرگان افزود: خبرگان باید خبرگانی مجتهد، بصیر، مردمی، حاضر در صحنه، دیده‌بان نظام اسلامی و مصمم برای دفاع از ملت در تحقق اهداف، وظایف و مأموریت‌های انقلاب اسلامی باشند.

آیت‌الله کعبی در پاسخ به این پرسش که نظارت مجلس خبرگان از چه جنسی است، گفت: این بحث انحرافی است، چراکه وظیفه اصلی خبرگان تعیین رهبری و مراقبت بر تداوم صفات رهبری است و به این منظور تلاش می‌کند که نظام داخلی و کمیسیون‌های خود را فعال کند و در جهت ارتقای سطح کارشناسی خود است.

این عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه نظارت عالیه بر نظام برعهده رهبری است، نه مجلس خبرگان، تأکید کرد: جایگاه مجلس خبرگان جایگاه خُبریّت است نه رهبری نظام.

***برگزاری پیش امتحان خبرگان در نیمه شهریورماه

آیت‌الله کعبی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه حضور دانشمندان بزرگ در خبرگان به چه میزان تأثیرخواهد داشت، تأکید کرد: مجلس خبرگان، مجلس بزرگان دینی نظام است و هر چه شخصی از لحاظ جایگاه علمی، معنوی، اخلاقی و قدرت تأثیرگذاری در صیانت از نظام اسلامی بیشتر باشد، به درد این جایگاه بیشتر می‌خورد.

وی در خصوص نحوه بررسی صلاحیت اعضای خبرگان در شورای نگهبان، اظهار داشت: این موضوع برعهده فقهای شورای نگهبان است و فقها امتحان را برگزار می‌کنند؛ البته پیش امتحانی در نیمه شهریور امسال برگزار کردند و تعدادی در آن شرکت داشتند.

***مردودشدگان در امتحان شهریور خبرگان نمی‌توانند امتحان بدهند

این عضو مجلس خبرگان در پاسخ به این پرسش که کسانی که در امتحان شورای نگهبان شرکت نکردند می‌توانند کاندیدا شوند، افزود: کسانی که در امتحان شرکت نکردند، بعد از ثبت نام برای امتحان می‌توانند ثبت نام کنند و آنهایی که ثبت نام کرده‌اند، نمی‌توانند که دوباره امتحان بدهند.

آیت‌الله کعبی در پاسخ به این پرسش که آیا کسی هست که در این امتحان نمره لازم را کسب نکند، یادآور شد: فردی که در امتحان نمره لازم را کسب نکند، دیگر نمی‌تواند دوباره بعد از ثبت نام در امتحان شرکت کند؛ چرا که از او امتحان گرفته‌اند.

***تنها ضوابط علمی در امتحان خبرگان حاکم است

وی در پاسخ به این پرسش که اگر کسی به شخصیت یا مسئولی وابستگی داشت، دلیلی می‌شود که در امتحان شورای نگهبان برای کاندیداتوری مجلس خبرگان شرکت نکند، گفت: خیر؛‌ فقط ضوابط علمی در این امتحان حاکم است و هیچ ضابطه‌ای جز ضابطه علمی حاکم نیست؛ تصحیح برگه‌ها نیز در حد عالی توسط اساتید برجسته حوزه به شکل محرمانه و خاص انجام می‌گیرد و همه چیز زیرنظر شورای نگهبان است. امتحان فقط علمی است؛ البته خبرگان علاوه بر صلاحیت علمی باید صلاحیت‌های دیگری نیز داشته باشند که فقهای شورای نگهبان باید آن را جدا بررسی کنند.

این عضو جامعه مدرسین در پاسخ به این پرسش که درس خارج فقه داشتن دلیلی بر تأیید در شورای نگهبان است، یادآور شد: اگر صلاحیت فردی نزد فقهای شورای نگهبان محرز نباشد، باید در امتحان شرکت کند، اما اگر محرز شد و جزو مجتهدان مسلم حوزه‌ها به حساب آید و سابقه عضویت در خبرگان و مناصب عالی که اجتهاد در آن شرط باشد را داشته باشد، امتحان نمی‌دهد.

آیت‌الله کعبی خاطرنشان کرد: البته افراد جدیدالورود باید امتحان بدهند و اگر شورای نگهبان نسبت به اجتهاد برخی از اعضای فعلی خبرگان رهبری تشکیک کند  و معلوم شود که اشتباه کرده‌اند، می‌توانند آنها را به امتحان دعوت کند و دست فقها باز است.

***درس خارج فقه داشتن به خودی خود ملاک صلاحیت علمی نیست

وی با تأکید براینکه درس خارج فقه داشتن، به خودی خود ملاک صلاحیت علمی نیست، یادآور شد: شورای نگهبان با امانت، صداقت و با لحاظ اصل عدالت با همه یکسان برخورد می‌کند.

این عضو مجلس خبرگان در پایان در این خصوص که فقط متجهدان ایرانی می‌توانند برای کاندیداتوری خبرگان ثبت نام کنند، گفت: انتخابات یک امر ملی است و در رهبری، ایرانی بودن شرط نیست؛ اما در مورد اعضای خبرگان داشتن شناسنامه ایرانی برای کاندیداتوری شرط است.



منبع: تسنیم


۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن