تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830313071




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بچه هایی که سلام می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تربیت کودک بچه هایی که سلام می کنند

بررسی راهکار های تربیت کودکان؛
بچه هایی که سلام می کنند
برای مودب شدن بچه ها نه آزادی مطلق بدهید و نه دائم زور و بازداری داشته باشید. رعایت ادب را با دلیل خواستن همراه كنید تا ماندگار شود.



امام باقر عليه السلام : گرامى ترين شما نزد خدا، كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد.     به گزارش سرویس خانواده جام نیـوز، تمامی والدین خواستار تربیت فرزندانی خوب و مودب هستند، به گونه ای که هم در زندگی خانوادگی براحتی با اطرافیان ارتباط برقرار کنند و هم در اجتماع افرادی محترم باشند؛ اما رسیدن به این منظور مستلزم شروع رفتارهای مناسب از سنین پایین و استمرار آن است.   می دانیم که همه مادر و پدرها در یک آرزو مشترک هستند و آن هم مودب بودن بچه هاست. اما برای با ادب شدن بچه ها چه مقدماتی لازم است و به چه نكته هایی باید دقت داشت؟ شرایط محیطی و رفتاری كه منجر به مودب شدن بچه ها می شود، چیست؟   ادب آداب دارد مودب بودن یعنی فهم حد و مرز خود، احترام به دیگران و داشتن یك برنامه و قانون برای تنظیم رفتار. توقع جدی ادب را از سن 7 سالگی به بعد باید از بچه ها داشته باشید و قبل از آن با مودب بودن خود، علاقه مندكردن بچه ها به الگوهای مودب مثل حضرت ابوالفضل(علیه السلام) و سایر اهل بیت (ع) زمینه چینی كنید. بعضی از خانواده ها گاهی آنقدر به مودب بودن بچه های خود حساس می شوند كه به وادی افراط و تفریط كشیده می شوند و نمی دانند كه فرزند آنها در چه شرایط سنی قرار دارد و چه اقتضائاتی دارد؟ شاید بچه 8 ساله هنوز آداب مراسم ختم را نداند و... اما به مرور زمان و با شیوه های تربیتی و رفتار شماست كه باید درك كند چه رفتاری مناسب كجاست. این ادب مقدمه عاقل بودن بچه ها و تقوا پیدا كردن آنها در دوران بعد از كودكی است. اگر در 7 سال اول زندگی بچه ها با آنها بازی و بچگی كرده باشید حالا وقت آن است كه با نرمی و تشویق و ایجاد انگیزه كم كم برایشان قانون بگذارید. مودب بودن از همین فهم رعایت قانون شروع می شود.   بچه ها چطور مودب می شوند؟ فردی كه مودب است و به دیگران احترام می گذارد، قبلا یاد گرفته است كه به خودش احترام بگذارد. می توانید علاوه بر احترام لفظی و عملی به بچه ها از شیوه های دیگری هم استفاده كنید:
1- با روش نقاشی كردن شروع كنید و بعد از اینكه فرزندتان نقاشی كشید یا هر نوع اثر هنری را خلق كرد به او بگویید كه دوست دارد شما آن نقاشی را كجا بگذارید؟ چطور از آن مراقبت كنید؟ و... مهم است كه به حاصل تلاش او احترام بگذارید و به خودش هم یاد دهید كه مراقب زحمات خودش باشد.
2- در مورد بهترین و بدترین كارها كه می تواند انجام بدهد، از او سؤال كنید.
3- با هم چند قانون ساده برای آنكه رابطه تان خوب بماند، تنظیم كنید و در اتاقی نصب كنید تا اگر كسی خلاف آن عمل كرد معلوم شود و تذكر بگیرد.
4- در اوقات فراغت تان مهمانی بگیرید یا مهمانی بروید، به خانه سالمندان سربزنید و... تا بچه ها ادب عملی شما را یاد بگیرند.
5- یكی از دلایل رفتار هر روزه خودتان مثل نماز، سلام كردن به دیگران و... را رعایت ادب بدانید و دلیل این كار را برای او توضیح بدهید.   قلقکهای های مؤدبانه به طور کلی برای مودب شدن بچه ها نه آزادی مطلق بدهید و نه دائم زور و بازداری داشته باشید. رعایت ادب را با دلیل خواستن همراه كنید تا ماندگار شود. یاد دادن مشورت خواهی و مشورت گرفتن از بچه ها، ادب عملی آنها را تقویت می كند. در برخورد بین فرزندانتان عدالت داشته باشید تا بچه ها احساس نكنند به آنها بی احترامی می شود. برای رعایت ادب می شود از راه ساده احترام به طبیعت شروع كرد و بعد احترام به انسان ها و در درجه عالی آن احترام به خدا و فرستاده های خدا را به بچه ها یاد داد. برای مودب شدن بچه ها لازم است گام به گام او را همراهی کنیم. شاید توجه به نکات زیر مفید باشد.   با «سلام» شروع کنید قدم به قدم جلو بروید. برای مثال در پاسخ دادن به تلفن از «سلام« و «خداحافظی» شروع کنید. در مرحله بعد به کودک یاد بدهید که بگوید «لطفا کمی صبر کنید تا پدرم را صدا کنم.» و در نهایت از او بخواهید پیغام طرف مقابل را به شما برساند.   تشکر کنید شما می توانید در مورد چنین رفتارهایی با فرزندتان صحبت کنید. برای مثال به وی بگویید «مریم برای پدربزرگش گل برد.» یا «ادب حکم می کند که من از او تشکر کنم.»   تشویق را فراموش نکنید وقتی فرزندتان کار خوبی انجام می دهد او را تحسین کنید و این کار را با گفتن جمله ای به او نشان دهید. برای مثال بگویید «من متوجه شدم که برای بازی کردن در حیاط از آقای باغبان تشکر کردی. این کار بسیار مودبانه است. »   فرزندتان را مسخره نکنید اگر با دهان پر صحبت کنید به احتمال زیاد دفعه بعد فرزندتان نیز چنین می کند. همچنین وقتی فرزندتان با دهان پر صحبت می کند ادای او را در نیاورید، بلکه به آرامی از او بخواهید که غذایش را قورت دهد، سپس صحبت کند. برای فرزندتان توضیح دهید که رعایت قوانین و آداب اجتماعی برای زندگی و بودن در کنار دیگران اهمیت دارد.   مراقب گفتار و رفتار خود باشید کودکان با تقلید از شما زبان و ادب را یاد می گیرند. وقتی آنها ببینند والدینشان در مورد آنها و دیگران بسیار مودبانه صحبت می کنند، در گفتار خود کلماتی مانند «سلام، لطفا، متشکرم و...» دارند و همیشه تمیز و مرتب هستند آنها نیز سعی می کنند همین طور باشند.   آرامش خود را از دست ندهید توجه داشته باشید هنگام خشم و عصبانیت نیز خود را کنترل کرده و رعایت ادب را فراموش نکنید و در مواردی مانند وقتی فرزندتان نمره خوبی نمی گیرد یا حرکت زشتی می کند، شروع به داد و فریاد نکنید.   بکارگیری کلمات زشت هیچ مادر یا پدری نمی خواهد کلمه یا عبارت زشتی از دهان فرزندش بشنود؛ اما کودکان در تعامل و روابط با دیگران گاهی کلمات زشتی را می شنوند و در شرایطی آن را تکرار می کنند. وقتی کودک در منزل یا مکان های عمومی دشنام می دهد بیش از حد به او توجه نکنید اما با قاطعیت به او بگویید که نمی خواهید چنین کلماتی را بشنوید.
در آخر اینکه الگوی او باشید، فرزندان ما بیشتر از آنچه می بینند، یاد می گیرند نه آنچه می شنوند. وقتی ببیند اعضای خانواده و اطرافیان با هم بسیار مهربان و خوش رفتار هستند و به یکدیگر احترام می گذارند، او یاد می گیرد.   تبیان /2021



۰۴/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن