واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: برونرفت از رکود مبنای بسیار پیچیدهای دارد
مشاور وزیر راه و شهرسازی و یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری امشب به واکاوی بسته ضد رکود دولت پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان موضوع آیا بسته ضد رکود دولت جواب خواهد داد با حضور "سید مسعود میرکاظمی" نماینده مجلس شورای اسلامی و "حسین عبده تبریزی" مشاور وزیر راه و شهرسازی در گفتگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 3 آذرماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این برنامه سید مسعود میرکاظمی به عنوان منتقد بسته ضد رکود دولت اظهار داشت: بسته ضد رکود دولت یک مسکن است و راه حل اساسی نیست چرا که اگر بخواهد در رابطه با رکود اقدام اساسی صورت گیرد قطعاً ما باید مسائل مدیریتی، ساختاری و بینالمللی را به صورت توأمان در نظر بگیریم اما از این نظر که دولت پذیرفته در بحث رکود برخی عوامل داخلی نیز تأثیرگذار بوده جای قدردانی دارد.
وی به محل تأمین منابع بسته ضد رکود دولت اشاره کرد و گفت: اجرای بسته پیشنهادی چند میلیارد دلار تأمین منابع میخواهد که 7 میلیارد دلار آن از منابع دولتی 2 میلیارد دلار از محل آبهای مرزی و 500 میلیون دلار هم از بخش آبهای روستایی است.
در ادامه این بحث حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز در خصوص تأمین منابع اجرای این طرح اظهار داشت: در حوزه خودرو سقف این رقم بین 2 هزار تا 2500 میلیارد تومان است که البته این رقم هنوز کاملاً پرداخت نشده است که در مقایسه با پول قدرت بانک مرکزی که حدود 135 هزار میلیارد تومان است یا در مقایسه با اعتبارات بانکها که حدود 800 میلیارد تومان است رقم عمدهای به حساب نمیآید.
در ادامه اظهارات وی میرکاظمی تصریح کرد: یکی از محلهای تأمین منابع اجرای بسته ضد رکود، کاهش ذخیرههای قانونی است که بانک مرکزی میتواند از این محل منابعی را در اختیار بانکها قرار دارد.
یکی از محلهای تأمین منابع برای اجرای بسته ضد رکود استفاده از ذخیرههای قانونی است
وی اظهار داشت: دراینباره چند نگرانی مطرح میشود که یکی از آنها این است که کاهش ذخیره قانونی همان کاری است که در مسکن مهر میشد و بر اساس گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آبان ماه جاری منتشر کرده افزایش 23 درصدی حجم نقدینگی به دلیل کاهش ذخیره قانونی بوده است که این رقم قابلتوجهی است.
نقدینگی در دولت یازدهم حدود 400 هزار میلیارد تومان افزایش داشته است
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین بیان داشت: نقدینگی در ابتدای دولت یازدهم حدود 400 هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.
میرکاظمی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون فاصله زمانی میان اعلام و اجرای چنین طرحهایی گفت: زمانی که چنین بستهای برای کوتاه مدت طراحی میشود نباید زمانبر باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقبال خوبی که مردم از طرح خرید خودرو کردند اظهار داشت: وقتی این طرح متوقف شد باید بگویم که فروش نقدی با مشکل روبرو شد.
وی با تاکید بر این که روش اجرای کار بسیار مهم است اظهار داشت: در اجرای این بسته چند شخص یا اشخاص حقوقی درگیر بودند.
میرکاظمی با اشاره به این که باید قبل از اعلام طرح برنامهریزیهای لازم صورت میگرفت اضافه کرد: سازماندهی و برنامهریزی لازم باید از سوی معاونتهای تخصصی انجام شوند تا آنها بتوانند کار را به درستی انجام بدهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که سال 93 درآمدهای نفتی از لحاظ حجم تولید کاهش یافت افزود:باید دید تعمیق رکود به چه دلیل بوده است .
وی تاکید کرد: زمانی که چنین بستههای طراحی میشود ابتدا باید بر روی آنها مطالعات اقتصادی انجام شود.
عبده تبریزی در ادامه با اشاره به این که خودروسازان باید مشتریان خود را شناسایی کنند گفت: اگر رسانه به دولت فشار آورد که کار سریع تر انجام شود حاصل این موضوع میشود که ممکن است دولت وارد بازار اجرایی شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که در طرح کارت اعتباری تنوع محصولات زیاد است افزود: باید قبل از ابلاغ به بررسی تنوع محصولات میپرداختند زیرا این موضوع زمان بر است.
وی با بیان این که اگر رکود نبود ضرورتی برای اینگونه دخالتها وجود نداشت گفت: شرایط برای دولت فوقالعاده است زیرا دولت میخواهد با دخالت خود به شرایط کمک کند.
برونرفت از رکود مبنای بسیار پیچیدهای دارد
عبده تبریزی با اشاره به این که دولت در حوزه اقتصاد کلان فعالیت میکند اظهار داشت:برنامه برونرفت از رکود مبنای بسیار پیچیدهای دارد لذا دولت تلاش گستردهای میکند تا این کار را در تمام ابعاد به خوبی انجام دهد.
مشاور وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تنگنای مالی در کشور ایجاد شده این در حالی است که دولت پولی ندارد و نمیخواهد پول پر قدرت به جامعه تزریق کند.
وی با تاکید بر این که نظام بانکی دچار تنگنای مالی است افز ود: دولت تلاش میکند در این فضا موفق عمل کند.
محمدرضا دیانی رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به طرح کارت اعتباری گفت: این طرح جزء طرحهای ملی به حساب میآید لذا باید همه ابعاد موضوع را مورد توجه قرار داد.
وی با اشاره به این که وضعیت بازار به دلیل ماه صفر دچار شرایط رکود است گفت: مردم منتظر هستند تا این طرح اجرا شود و خریدهای خود را به عقب انداختهاند.
دیانی با اشاره به این که این طرح برای کوتاه مدت است گفت: طولانی شدن آن ممکن است آثار و تبعات رکودی بیشتری به بار آورد.
از هفته آینده طرح کارت اعتباری اجرایی میشود
وی با اشاره به این که 1600 محصول در این طرح گنجانده شده است بیان کرد: از هفته آینده طرح کارت اعتباری نیز اجرایی میشود لذا تأخیر در اجرای طرح اثرات سویی دارد و هدف طرح را زیر سؤال میبرد.
انتهای پیام
اشتراک گذاری
۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]