تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847256835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد از سهم ۵۴ درصدي زمين در هزينه توليد و خريد مسکن


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ آذر ۱۳۹۴ (۲۰:۴۲ب.ظ)
انتقاد از سهم ۵۴ درصدي زمين در هزينه توليد و خريد مسکن موج - کارشناس اقتصاد مسکن با انتقاد از سهم ۵۴ درصدي زمين در هزينه توليد و خريد مسکن که در سال‌هاي ۷۰ تا ۹۴ رخ داد، گفت: دستيابي نامناسب، وجود ثبات فضايي و ايجاد رانت و بالا بودن فعاليت احتکار زمين نشان مي‌دهد که دولت بايد در زمينه کاهش قيمت زمين دخالت کند.
به گزارش خبرگزاري موج، فردين يزداني، عضو تيم بازنگري طرح جامع مسکن، در نشست تخصصي برنامه‌ريزي شهري-سياستگذاري زمين در پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران به تجزيه و تحليل کارآمدي و ناکارآمدي برنامه‌ريزي شهري و سياستگذاري زمين پرداخت و گفت: ارکان اقتصاد شهري شامل بازار سرمايه، بازار کار و بازار زمين است. از آنجايي که بازار زمين پايه اساسي استقرار فعاليت‌ها و رشد اقتصادي شهري به شمار مي‌رود اگر اين بازار خوب کار نکند ساير بخش‌ها تحت تأثير آن قرار خواهد گرفت.
عضو تيم بازنگري طرح جامع مسکن افزود: کارکرد بازار زمين شامل تعامل بين خريداران و فروشندگان، تعيين سطح قيمت زمين از طريق متغير قيمت است که متغير قميت خود موجب تخصيص زمين به کاربري‌هاي مختلف و همچنين موجب افزايش ضريب اطمينان استفاده مناسب از آن مي‌شود.
اين عضو کارگروه طرح جامع مسکن با اشاره به اين که دو نوع تقاضا براي مسکن وجود دارد گفت: تقاضاي زمين از طرف استفاده‌کنندگان و سرمايه‌گذاران دو نوع تقاضاي متفاوت است که بيانگر تفاوت ارزش مصرفي از ارزش مبادله را نشان مي‌دهد. همچنين عملکرد بازار زمين در شرايطي مناسب تعريف مي‌شود که شامل کارآمدي، توسعه پايدار و سازگاري است.
کارشناس اقتصاد مسکن شکست بازار زمين را محصول آشوب، انحصار و رفتار غيرعقلايي دانست و در بيان دو رويکرد متصور براي آن به منتقدان و معتقدين بازار اشاره کرد و گفت: منتقدين بازار قيمت بالاي مسکن را ناشي از قيمت زمين مي‌دانند و معتقدين در مقابل قيمت بالاي زمين را ناشي از قميت بالاي مسکن برمي‌شمارند.
يزداني تصريح کرد: بازار زمين عملا بدون دخالت دولت ناکارآمد است، زيرا؛ نسبت هزينه مربوط به معاملات قميت بالاست. همچنين دستيابي نامناسب، وجود ثبات فضايي و ايجاد رانت و بالا بودن فعاليت احتکار زمين نشان مي‌دهد که دولت بايد در اين زمينه دخالت کند.
وي گفت: در دوره ۷۰ تا ۸۴ دولت توانسته بود۳۱ درصد تقاضا براي زمين مسکوني را فراهم کند و سهم زمين در هزينه توليد ۴۹ درصد بود. همچنين الگوهاي واگذاري زمين به ويژه براي خانواده‌هاي کم درآمد تناسب نداشت و به همين خاطر نيز در طي اين سال ها روند فزاينده قيمت زمين را شاهد بوديم.
يزداني افزود: روند ساخت‌وساز در سال‌هاي ۷۰ تا ۸۴ نشان مي‌دهد که فعاليت سوداگرايانه بالا و ريسک نيز بالا بود و همچنين منابع تصميم‌گيرنده و تصميم‌ساز نيز متفاوت بودند.
کارشناس اقتصاد مسکن دوره ۸۴ تا ۹۲ را دوره مطرح شدن بحث مديريت شهري و رهاسازي کامل بازار زمين و عدم مداخله دولت برشمرد و گفت: دولت در اين سال‌ها با واگذاري صرف مسکن مهر باعث قوي شدن جريان سوداگرايانه شد و به دنبال آن نهادهاي شبه عمومي همچون بانک‌ها وارد بازار شدند و باعث افزايش سهم زمين از ۴۸ به ۵۴ درصد شدند. افزايش نرخ سود از ۲۶ به ۵۸ درصد و نرخ متوسط بازدهي در بازار زمين به ۳۳ درصد شاخص‌هاي بازار در آن دوره بودند.
وي ساختار هزينه توليد و قيمت مسکن را از سال ۹۰ تا ۹۴ تحليل کرد و گفت: متوسط رشد سالانه قيمت زمين در اين سال‌ها ۴۴ درصد، متوسط رشد سالانه هزينه ساخت مسکن ۲۰ درصد و متوسط رشد سالانه قيمت مسکن نيز ۲۴ درصد بود.
يزداني در ادامه گفت: افزايش منابع مالي يعني جذب پول براي زمين و مازاد نقدينگي که مي‌توانست به رشد تقاضاي مؤثر مسکن براي گروه‌هاي کم درآمد تبديل شود به زمين اختصاص يافت و کل اقتصاد را دچار بحران کرد. به همين خاطر نيز انباشت سرمايه در اين بخش ضرورت دخالت قوي و مؤثر دولت را براي کاهش رانت و سودجويي در اين بخش مي‌طلبد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن