واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۴ (۱۵:۳ب.ظ)
ولاديمير آمد، پوتين رفت مي توان باور داشت که وحدت عملي و مانور واقعيِ نظامي و امنيتي ايران و روسيه در منطقه شايد مهم ترين هدف سفر پوتين به ايران بود.
- دکتر محمودرضا اميني
حتماً در رسانه ها خبرِ آمدنِ پوتين به جمهوري اسلامي و نحوه رفتار خاص وي را خوانده و شنيده ايم، گاهي هم حاشيه هايي که در حضور وي از قبيل نحوه تشريفات از ورود وي به ايران تا مشايعت وي تا بيت رهبري و گفت و گويي که در اجلاس سران گازي اتفاق افتاد را جالب و جاذب ديده ايم، در بسياري از رسانه ها، همکاران ما به اهميت ملاقات پوتين با رهبري اشاره اي داشته اند و همچنين اينکه اساساً نحوه و جايگاه قدرت پوتين در معادلات بين المللي را مد نظر گرفته اند.
اما جاي اين پرسش به ذهن متبادر مي شود که اين همه سر و صدا و رفتار خاص آيا صرفاً در راستاي انجام امري عادي روي داده است يا براي رخدادي خاص؟!
و قطعاً مي توان قبول کرد که اتفاقي خاص در حضور پوتين در ايران و ملاقات وي با رهبري و شايد در اثناي ساير ملاقات ها رخ داده که ساير واکنش هاي رسانه هاي مختلف در دنيا و سياست مداران؛ خصوصاً بازتاب پررنگ آن از جانب رسانه هاي آمريکايي، قابل تأمل و بررسي است.
اگر فرض کنيم که پوتين براي سخنراني در اجلاس گازي آمده، قاعدتاً نبايد با يک ساعت تأخير در اين اجلاس حضور پيدا مي کرد و اگر بگوييم زمان ملاقات و نمونه تشريفات پوتين از قبل معلوم و تنظيم شده بود قاعدتاً نبايد شروع به کار اجلاس سران دير آغاز مي شد.
پس قاعدتاً مي توان باور کرد که اهميت گفت و گوي پوتين با مقام معظم رهبري قابل ملاحظه، مصابرت و بررسي است و البته دغدغه هايي را نيز براي آمريکا و هم پيمانانش در منطقه غرب آسيا و سطح بين الملل از يک سو و متاسفانه برخي از کج انديشان داخلي فراهم کرد.
مي توان باور داشت که وحدت عملي و مانور واقعيِ نظامي و امنيتي ايران و روسيه در منطقه شايد مهم ترين مساله باشد، به عبارتي مي توان باور داشت در ملاقات پوتين و رهبري آن چيز که تصميم گرفته شد و رقم زده شد از کل نتايج و تصميمات اجلاس گازي مهم تر بوده است و سوال دوم اينکه چه چيزي ممکن است مهم تراز رهيافت هاي اقتصادي و مهم تر از مساله گاز تلقي شود که ما در جهان مدعي ويژه آن هستيم؟! به راستي در اين مذاکرات چه اتفاق مهمي رخ داده است؟
در پاسخ به اين سوال مي توان پاسخ داد و باور کرد که معادلاتي که در منطقه شکل گرفته، يک تقابل جدي با معادلات و ترسيمات قبليِ موجودِ آمريکا و شرکاي آنان در منطقه است.
بايد قبول کرد که قدرت نظاميِ شکل گرفته در منطقه، نه تنها ادامه حيات داعش را به چالش کشيده، بلکه ادامه حيات نظام ها و رهبراني را که با سناريوسازي داعش به دنبال توسعه قدرت آمريکا در منطقه، نفوذ بيشتر لابي صهيونيستي در منطقه و همچنين مانع از پيشرفت اسلام در منطقه است، شده اند به عبارتي در اين مذاکرات، آينده معادلات تعريف شده ايران با منطقه، تضمين شده و حالا جاي پرسش ديگري وجود دارد که آيا مي توان روسيه را به عنوان يک متحد استراتژيکِ ايران و مکملِ توسعه اسلام در منطقه قلمداد کرده و به وي اعتماد کرد؟
که پاسخ آن را بتوان شايد از اقدام سمبليکِ آقاي پوتين دريافت کرد و آن تقديمِ قرآن به مقام معظم رهبري است، قرآني که هديه شده عملاً اعلام آمادگي پوتين براي حمايت از توسعه اسلام ناب محمدي با محوريت ايران اسلامي است، پوتين باور کرد توسعه قدرت اسلام با قرائت جمهوري اسلامي در منطقه نه تنها موجب امنيت و آسايش منطقه خواهد شد که رويدادهاي زير را هم روي ميز معادلات بين المللي قرارداده است:
(الف)جلوگيري از توسعه و نفوذِ آمريکا و ممانعت از تلاش آمريکا در دست يابي به اهداف و منافع تعريف شده اش.
(ب)تضمين منافع روسيه اي که روابط جديد را در سايه اعتماد فزون تر با ايران در پيش گرفته است.
از همکاران رسانه اي انتظار است که از صاحب نظران سياسي و بين الملل در رابطه با آثار و تبعات حضور و ملاقات استثنايي رهبر معظم انقلاب با ولاديمير پوتين پرسش نموده و افکار عمومي را مطلع سازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]