واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس انجمن کتابداری خراسان رضوی تأکید کرد
ضرورت پیگیری خشکسالی مطالعه در کشور
رئیس انجمن کتابداری خراسان رضوی گفت: تمام دغدغه این است که میزان استفاده واقعی از کتاب را بالا ببریم اما حرکتها معکوس است، به عنوان مثال در بحث کتاب به سوی خشکسالی مطالعه حرکت میکنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، رحمتالله فتاحی در همایش تجلیل از خادمان کتاب و نکوداشت آیتالله مرعشی نجفی که با عنوان کتاب یاران، اظهار کرد: هر چقدر این رخدادها بیشتر برگزار شود، توازنی را بین جامعه برقرار کردهایم و اگر این توازن حفظ نشود قافیه را به سوداگران باختهایم.
رئیس انجمن کتابداری خراسان رضوی افزود: هفته کتاب هفتهای است که شور و شوق فراوانی در جامعه ایران وجود دارد، تمام دغدغه این است که میزان استفاده واقعی از کتاب را بالا ببریم اما حرکتها معکوس است، به عنوان مثال در بحث کتاب به سوی خشکسالی مطالعه حرکت میکنیم.
وی بیان کرد: جوانان و کودکان احساس نیاز به کتاب دارند، اما در این ارتباط اقدامی صورت نگرفته است، نخستین حرکت را باید آموزش و پرورش انجام دهد. وی با بیان اینکه دانشآموزان خرداد ماه کتابهای خود را بعد از تمام شدن تعطیلات دور میاندازند، افزود: باید به ریشههای خود بازگردیم و چیزی را که اثرگذار است در فرهنگ مطالعه کتاب ارائه دهیم، همچنین از لایه بیرونی وارد عمق مسئله شویم.
فتاحی تصریح کرد: نگاه ما باید به کتاب برخوردار از یک نگاه فلسفی باشد به عنوان مثال بارها در ضرب المثلها از عنوان یار مهربان در مورد کتاب استفاده شده است، کتاب فضیلت آفرین است و ما نیز باید در مورد کتاب ارزش قائل شویم و به آن شکل تبیین کنیم.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد تأکید کرد: کتاب معنا آفرین است و هر کسی میتواند معنای لازم را از یک متن فلسفی بگیرد، خوشبختانه در دو دهه اخیر بحث فلسفه برای کودکان مطرح شده و اعتقاد این است که راههای شناخت را از طریق سیستم آموزشی به آنها منتقل کرد، بنابراین هر چه قدر تلاش کنیم کتاب رایگان منتشر کنیم این دغدغه برطرف نمیشود اما اگر قرار است به توسعه برسیم این توسعه در درجه نخست باید توسعه فکری باشد و نمیشود تنها به توسعه اقتصادی پرداخت، لذا این توسعه باید متوازن مانند خطوط قطار باشد. رئیس انجمن کتابداری ایران در شاخه خراسان رضوی در پایان با اشاره به اینکه در مشهد فعالیت زیادی برای گسترش فرهنگی کتابخوانی صورت نگرفته است، یادآور شد: خوشبختانه فضای سبزی خوبی در مشهد موجود است، اما شهرداری تهران 400 کتابخانه دارد در حالی که اعتقاد بر این است کلانشهر بزرگی مانند مشهد لیاقت فعالیتهای تأثیرگذاری دارد و اگر وارد این مقوله نشویم گرفتار بحرانهای عظیم خواهیم شد. انتهای پیام/3138/ت40
94/09/03 - 14:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]