واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان:
وجود 148 مدرسه مروج سلامت در همدان/انتقال HIV تغییر کرده است
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه باید تعداد مدارس مروج سلامت در همدان به 700 مدرسه برسد، گفت: اکنون 148 مدرسه مروج سلامت در شهرستان همدان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، بابک یوسفی ظهر امروز در شورای آموزش و پرورش شهرستان همدان در خصوص مدارس مروج سلامت، اظهار کرد: در اوایل دهه 80 وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش قراردادی در راستای توجه جدی به بهداشت یک سری از مدارس منعقد کردند.
وی ادامه داد: اصل پیام مدارس مروج سلامت، آموزش شیوه زندگی سالم به دانشآموزان و پایبندی به این قانون و اصل است چراکه اگر دانشآموزان با این روش پرورش یابند موفقتر خواهند بود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه در ابتدای کار 30 مدرسه به عنوان مدارس مروج سلامت در نظر گرفته شدند و سپس به 50 مدرسه افزایش پیدا کرد، ادامه داد: اکنون 148 مدرسه مروج سلامت در شهرستان همدان وجود دارد.
وی افزود: مدارس مروج سلامت باید از دوران مدارس ابتدایی ایجاد شود و هدف کلی این است که بهداشت و سلامت ترویج و استمرار پیدا کند.
یوسفی با بیان اینکه مدارس مروج سلامت اهداف اختصاصی زیادی دارد، تاکید کرد: روسای آموزش و پرورش در صورت توانایی این طرح را در تمام مدارس اجرا کنند.
وی ادامه داد: در مدارس مروج سلامت، بهبود وضعیت بیماری دانشآموزان دارای اختلالات رفتارهای پرمخاطره، مشارکت اولیا و مربیان و ... در نظر است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان تاکید کرد: دستورالعمل اجرایی مدارس مروج سلامت را مرکز بهداشت میدهد تا مدارس پرونده سلامت، شناسنامه سلامت دانشآموزان و کارکنان، وضعیت وقایع، فوق برنامهها و... را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در هفته ایدز قرار داریم، افزود: بیش از 50 درصد افراد HIV مثبت را مجردان تشکیل میدهند چراکه تا قبل از سال 90 الگوی انتقال اعتیاد و تزریقات بود اما از سال 90 تا امسال، الگوی انتقال به طور قطعی رابطه جنسی است.
یوسفی با اشاره به اینکه موضوع سلامت معنوی در دنیا مطرح است، ادامه داد: اگر منجر به تغییر رفتار دانشآموزان شویم در آینده موفقتر خواهیم بود چراکه هم اکنون بروز ناراحتی قلبی به کمتر 30 سال رسیده و این ناشی از تغذیه نادرست است.
وی با بیان اینکه اگر دولت تاکید ویژه روی مروج سلامت دارد به سبب روشن شدن زنگ خطر در جامعه است، تاکید کرد: اگر امروز برای سلامت دانشآموزان اقدام شود نتیجه 20 سال دیگر دیده میشود چراکه وقتی دانش آموزان مهارت نه گفتن نداشته باشند با نخستین شکست عشقی به سمت اعتیاد میروند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان افزود: فقط نباید استانداردها در مدارس بالای شهر ارتقا یابد و نسبت به مدارس حاشیه و روستایی کمتفاوت بود.
وی با بیان اینکه در ناحیه یک و ناحیه 2 همدان و منطقه قهاوند 500 مدرسه وجود دارد، بیان کرد: در مدت سه سال و با تلاش فراوان فقط 148 مدرسه مروج سلامت ایجاد شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان در ادامه با تاکید بر اینکه طرح مدارس مروج سلامت از پنج سال گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: ابتدا طرح مروج سلامت از 18 مدرسه به صورت آزمایشی شروع شد.
عبدالله جعفری با بیان اینکه تاکنون طرح مروج سلامت در 600 مدرسه استان همدان انجام شده و طبق برنامه باید به 700 مدرسه برسد، ادامه داد: مقرر بود تعداد مدارس مروج سلامت در استان به یکهزار و 200 آموزشگاه برسد که انجام نشد که باید علت این مسئله بررسی شود.
وی با تاکید بر اینکه طرح مروج سلامت هشت برنامه دنبال میکند، افزود: بیشترین مشکل اجرای طرح منابع مالی است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با تاکید بر اینکه در استان همدان باید 121 مراقب سلامت وجود داشته باشد که اکنون تعداد مراقبان سلامت در مدارس 40 نفر است، بیان کرد: 80 درصد دانشآموزان در استان همدان زیر پوشش مراقبان سلامت هستند.
وی از عدم وجود سرویس بهداشتی در برخی از مدارس اظهار تعجب کرد و افزود: به ازای هر 40 دانشآموز باید یک سرویس بهداشتی در مدارس وجود داشته باشد.
انتهای پیام/89024
94/09/03 - 12:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]