واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۴۳ق.ظ)
کودکان پلي استيشن و بزرگسالان پر استرس مبتلايان آتي ديابت/ باشگاه هاي بدن سازي ديابت زا شده اند موج - معاون توسعه امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي داروهاي نوترکيب را جايگزين مناسب براي انسولين دانست و گفت: بايد براي ورود اين داروها سرمايه گذاري کنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سعيد نمکي در همايش بين المللي راهبردي ديابت با بيان اين مطلب که ايران در سال هاي پس از انقلاب با گسترش شبکه بهداشتي و درماني، ايجاد زير ساخت هاي مناسب پوشش واکسيناسيون عمومي، مراقبت از زنان باردار و کودکان جزء کشورهاي موفق بوده است، گفت: ما در ميان 23 کشور شرق مديترانه در زمينه کنترل بيماري هاي واگير اول شده ايم.
به گفته وي؛ تفاوت آثاري ميان مديريت بيماري هاي واگير و غيرواگير وجود دارد و مي توان با يک هزينه اندک بيماري هاي واگير دار را کنترل کرد.
معاون توسعه امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي تصريح کرد: متاسفانه هزينه هاي ناشي از بيماري هاي غيرواگير بسيار بالاتر از بيماري هاي واگير دار بوده و به طور مثال براي حمايت از بيمار غيرواگير بايد 500 دلار هزينه شود.
نمکي اظهار کرد: وزارت بهداشت در زمينه کنترل و پيشگيري بيماري هاي غيرواگير کمترين سهم را دارد و براي تغيير الگوي رفتار جامعه نيازمند مشارکت دستگاه هاي مختلف و هزينه کرد سنگيني هستيم.
اين مقام مسئول سازمان مديريت و برنامه ريزي را به عنوان يک سازمان فرابخشي در صدد آماده سازي همه بخش هاي کشور براي مقابله با بيماري هاي غيرواگير عنوان کرد و گفت: ديابت در ايران رو به افزايش است و متوسط ميزان درگيري ما با اين بيماري از متوسط جهان بالاتر است.
وي کودکان غيرفعال و پلي استيشني را در کنار بزرگسالاني که دائما با استرس مواجه هستند از گروه هاي خطر ابتلا به ديابت معرفي کرد و افزود: به عنوان يک کارشناسان در عرصه نظام سلامت مي گويم اولين رکن در برخورد با ديابت داشتن آمار صحيح است اما متاسفانه ما در بسياري از زمينه ها آمار نداريم.
وي عنوان کرد: تا به حال غربال گري عمده اي در کشور در زمينه بيماري هاي غيرواگير انجام نشده است، همچنين پژوهش در اين عرصه مي تواند حائز اهميت باشد.
نمکي دو عامل سبک زندگي و ژن را از مهمترين عوامل پژوهش دانست و گفت: بايد به فکر تهيه نقشه ملي در زمينه ديابت باشيم.
وي ورزش را به عنوان بزرگترين عامل پيشگيرانه ديابت در کشور دانست که متاسفانه اين عامل هم به بيراهه رفته است.
معاون توسعه امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي اظهار کرد: سالن هاي بدن سازي در کشورمان تبديل به مراکزي براي ديابت زايي شده است. اين مراکز با مصرف داروهاي هورموني سلامت جامعه را تهديد مي کنند.
وي بدن سازان با عضله هاي پيچيده را کانديداي ابتلا به ديابت برشمرد.
اين مقام مسئول رسالت بدنه دولت براي جلوگيري از ابتلا به ديابت را علاوه بر جلوگيري از ورود داروهاي درگير کننده متابوليک کاهش استرس در سطح جامعه عنوان کرد و گفت: مردم منطقه خاورميانه افسرده اند و افسردگي از عوامل ايجاد ديابت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]