واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امريكا خواستار ورود نظامي اروپا در خاورميانه
در شرايط امنيتي ناشي از حملات مرگبار داعش به پاريس وزير دفاع امريكا اخيراً مقامات ارشد پنتاگون را مأمور كرده تا اروپاييها را به مشاركت بيشتر در ائتلاف تحت رهبري واشنگتن بكشاند.
در شرايط امنيتي ناشي از حملات مرگبار داعش به پاريس وزير دفاع امريكا اخيراً مقامات ارشد پنتاگون را مأمور كرده تا اروپاييها را به مشاركت بيشتر در ائتلاف تحت رهبري واشنگتن بكشاند. انگليس و فرانسه هم در فكر همكاري و سرمايه گذاري مشترك نظامي هستند تا ظاهراً به داعش حملات جديتري داشته باشند اما اين حجم از سرمايهگذاري روي توان نظامي و افزايش حضور در خاورميانه از سوي چند ابر قدرت غربي بيشتر به تكاپويي براي جبران عقبماندگي ناشي از حضور گسترده و فعال روسيه و ايران در خاورميانه و ايجاد توازن قوا در اين منطقه مهم ميماند تا مبارزهاي عليه تروريسم.
به گزارش «جوان» خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي در مورد ائتلاف تحت رهبري امريكا در سوريه و عراق، نوشته است كه پنتاگون متحدان امريكا را براي ايفاي نقش بيشتر در اين ائتلاف تحت فشار قرار داده است. بنا بر اين گزارش، اين فشار ميتواند ناشي از آن باشد كه دولت باراك اوباما احتمالاً روند پيشرفت عمليات را بسيار كند ارزيابي كرده است. آسوشيتدپرس نوشته است: «مقامات ايالات متحده ميگويند شاهد علاقه بيشتر اروپاييها به كمك به اقدام نظامي در سوريه هستند، در حالي كه پيش از اين اروپاييها عمدتاً در سوريه در حاشيه بودند. با اين حال مقامات اذعان ميدارند دشوار است كه اين كشورها كه با مشكلات بودجهاي مواجه هستند و خود را هم در نقاط مختلف جهان درگير كردهاند، كمك بيشتري ارائه كنند. احتمال دريافت كمكهاي قابل توجه از كشورهاي عربي حتي از اين هم كمتر است.» هرچند اشتون كارتر وزير دفاع امريكا گفته است كه راهبرد اين كشور در مقابل داعش تغيير نميكند، اما آسوشيتدپرس به نقل از يك مقام ارشد نظامي امريكايي نوشته است كه كارتر اين هفته در جريان نشستي با فرماندهان و مشاوران ارشد نظامي گفته است كه واشنگتن بايد كشورهاي اروپايي را به ارائه كمكهاي بيشتر ترغيب كند. بنا بر اين گزارش، كارتر در اين نشست از «جوزف دانفورد» رئيس ستاد مشترك، «فيليپ بريدلاو» فرمانده امريكايي نيروهاي ناتو و «سين مك فارلند» فرمانده ارشد امريكا در ائتلاف، را مأمور كرده كه از انگلستان، فرانسه، آلمان، ايتاليا و تركيه بخواهند كمكهاي بيشتري ارائه كنند؛ از ارائه تجهيزات و تسليحات تا مربيان نظامي و نيروهاي ويژه.
آسوشيتدپرس در ادامه به اظهارات اخير مقامات امريكايي از جمله كارتر و دانفورد پرداخته و نوشته است كه به عقيده واشنگتن حملات تروريستي در پاريس منجر به نزديكي بيشتر فرانسه و امريكا در ائتلاف ميشود. اين خبرگزاري در پايان نوشته است برخي هم ميگويند كه واشنگتن ميتواند از كشورهاي عربي چون عربستان، قطر و امارات در زمينه «نيروهاي ويژه و مربي نظامي» كمك دريافت كند. آسوشيتدپرس نوشته است كه اين كشورها ميتوانند به تجهيز و آموزش معارضان سوري نيز كمك كنند. يك هفته پيش روزنامه نيويورك تايمز خبر داده بود در حالي كه واشنگتن در شرايطي قصد دارد كه حملات خود در سوريه را گسترش دهد و گروهي از نيروهاي ويژه ارتش را به سوريه اعزام كند متحدان امريكا عملاً خود را كنار كشيدهاند و حملات هوايي در سوريه عملاً به حملاتي صرفاً امريكايي بدل شده است. در چنين شرايطي يك افسر گمرك فرانسه روز دوشنبه در جريان درگيري در شهر بندري «تولون» واقع در جنوب اين كشور، به ضرب گلوله كشته و دو تن نيز زخمي شدند. اين حادثه زماني رخ داد كه مأموران گمرك فرانسه در چارچوب يك عمليات قضايي مربوط به قاچاق سلاح وارد عمل شده بودند. فردي كه اقدام به تيراندازي به سوي نيروهاي گمرك و پليس فرانسه كرده، يك قبضه تفنگ ام16 و يك خشاب در اختيار داشته و با همان تفنگ به طرف نيروهاي پليس تيراندازي كرده است.
توافق كامرون و اولاند در مورد سوريه
رئيسجمهور فرانسه و نخستوزير انگليس روز دوشنبه درباره مبارزه با تروريسم و سوريه در كاخ اليزه ديدار و گفتوگو كردند و بر لزوم تشديد حملات عليه گروه تروريستي داعش در سوريه تأكيد كردند. اولاند طي نشست مشترك با كامرون در كاخ اليزه در اظهاراتي اعلام كرد: «ما اطمينان مييابيم كه مفيد هستيم، اما بايد در سوريه هم وارد عمل شويم و عليه داعش اقدام كنيم. ما در ماه سپتامبر اين تصميم را گرفتيم و اطمينان داريم كه بايد حملات خود را ادامه دهيم و آنها را تشديد خواهيم كرد تا بيشترين آسيب و خسارت ممكن را به داعش وارد كنيم.» وي افزود: «ناو هواپيما بر شارل دوگل به زودي وارد منطقه ميشود تا عليه داعش دست به عمليات بزند. بايد در سوريه به راهكار سياسي دست يابيم و يك دولت اتحاد ملي تشكيل شود اما اسد نبايد بخشي از آينده سوريه باشد، او كشتار انجام داده است.»
در پايان سخنان اولاند، ديويد كامرون نخستوزير انگليس نيز ضمن اعلام حمايت قاطع از تصميم رئيسجمهور فرانسه براي ضربه زدن به داعش در سوريه اعلام كرد كه انگليس نيز بايد همين كار را انجام دهد و افزود: «براي نبرد با داعش، همه كشورها بايد اطلاعات خود را با يكديگر به اشتراك بگذارند. بايد با بازگشت جنگجويان و اعضاي داعش به اروپا مقابله كنيم و براي اين كار لازم است تدابير امنيتي در مرزهاي اروپا افزايش يابد.»
تزريق ميلياردها پوند به ارتش انگليس
در فضاي امنيتي شده اخير اروپا نخستوزير انگليس طرح «بازنگري امنيتي و دفاعي استراتژيك» را كه شامل افزايش نيروهاي نظامي و افزايش قابل ملاحظه سرمايهگذاري در صنايع نظامي ميشود، به پارلمان اين كشور ارائه داد.
به گزارش فارس، براساس بيانيه نخستوزير انگليس طرح بازنگري امنيتي و دفاعي استراتژيك شامل استراتژي تعميق و افزايش منابع و عمليات بينالمللي براي مقابله با تروريسم جهت كشف و خنثي كردن توطئهها از سوي هر كسي در جهان را شامل ميشود. بر اين اساس در كنار افزايش هزار و 900 كارمند و پرسنل جديد به سازمانها و سرمايهگذاري بيشتر در پليس ضد تروريسم، انگليس سرمايهگذاري جديد زيادي روي نسل جديد پهپادهاي نظارتي انجام خواهد داد.
بنا بر اعلام كامرون سه هواپيماي بدون سرنشين انگليسي در منتها اليه جو زمين پرواز خواهند كرد و به اين كشور اجازه رصد بدون پايان كشورهاي ديگر را خواهد داد. كامرون همچنين از سرمايهگذاري مشترك عظيم با فرانسه براي توليد وسايل و ابزارآلات جنگ هوايي بدون سرنشين خبر داد. نخست وزير انگليس همچنين از اقدام خود براي پاسخگويي به سؤالات كميته امور خارجي پارلمان اين كشور و زمينهسازي براي پيوستن بريتانيا به متحدان خود در مقابله با داعش در مقرهاي اصلي آن يعني سوريه و نه فقط عراق خبر داد. بر اساس اين طرح در دهه پيش رو، انگليس بيش از 178 ميليارد پوند براي خريد و حفظ تجهيزاتي كه دو برابر كردن سرمايهگذاري در تجهيزات نيروهاي ويژهاش را هم شامل خواهد شد، سرمايهگذاري خواهد كرد. از جمله اين اقدام ايجاد دو تيپ ضربتي جديد خواهد بود كه هر كدام 5هزار پرسنل خواهد داشت و كاملاً مجهز براي بهكارگيري سريع در صحنه پيكار هستند. همچنين دو اسكادران جنگنده تايفون ديگر و يك اسكادران تازه اضافه جنگنده اف 35 را كه توان عملياتي در ناوهاي هواپيمابر جديدمان دارند، به نيروي هوايي اين كشور اضافه خواهد شد و براي حفاظت از بازدارندگي هستهاي و هدف قرار دادن زيردرياييهاي رقيب، روي 9 هواپيماي گشتي بر فراز دريا سرمايهگذاري خواهد شد.
برخي از كارشناسان معتقدند كه اقدامات داعش بهانه لازم را به امريكا داده است تا اروپاييها را مجاب كند در شرايطي كه هنوز اين قاره از بحران اقتصادي نجات نيافته است، تحت عنوان مبارزه با داعش، اقدام به سرمايهگذاريهاي زياد در صنايع نظامي را براي مردم خود توجيه كند. به گفته اين كارشناسان هدف اصلي ميليتاريزه كردن اروپا از نظر امريكاييها در واقع تقلا براي افزايش توان نظامي كشورهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) در برابر توان رو به رشد روسيهاي است كه با حركات مشترك خود خود در سوريه و عراق و همچنين با عمكلرد تهاجمي در اروپاي شرقي(اوكراين) عملا توازن قوا را به ضرر ناتو و به نفع خود به هم زده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]