واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روایت نجفی از بورسیههای غیرقانونی
سرپرست سابق وزارت علوم گفت: از آقای رحمانی فضلی که آن زمان رییس دیوان محاسبات بودند میتوانید سوال کنید که زمان وی بورسیهها مورد بررسی قرار گرفته بود.
کد خبر: ۵۴۹۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷ - 23 November 2015
سرپرست سابق وزارت علوم گفت: از آقای رحمانی فضلی که آن زمان رییس دیوان محاسبات بودند میتوانید سوال کنید که زمان وی بورسیهها مورد بررسی قرار گرفته بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدعلی نجفی سرپرست سابق وزارت علوم و مشاور اقتصادی رییس جمهور در نشستی که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در دانشکده فنی این دانشگاه برگزار شد، بار دیگر درباره بورسیههای غیرقانونی دولت سابق توضیح داد.
سرپرست سابق وزارت علوم با تاکید بر اینکه درباره بورسیهها یک گزارش توصیفی ارائه میکنم نه یک گزارش تحلیلی، اظهار داشت: از زمانی که سرپرست وزارت علوم بودم و همچنین در زمان آقای فرجیدانا و همین الان که آقای فرهادی وزیر علوم است، تلاش بر این بوده که به مسئله بورسیهها به عنوان موضوعی سیاسی نگاه نشود و آن را منصفانه بررسی کنیم.
نجفی با اشاره به اینکه قبل از آنکه دولت تدبیر و امید به موضوع بورسیهها وارد شود، دیوان محاسبات به آن ورود کرده بود، تصریح کرد: در اواخر دولت دهم ایرادهایی بهحق به ضوابط انتخاب بورسیهها گرفته شد و چون آن زمان وزارت علوم کاری نکرد، در آذرماه ۹۲ نامهای به صورت محرمانه به وزیر وقت علوم نوشته شد که در آن قید شده بود اگر از این پس پرداختی بابت بورسیهها داشته باشید، باید پاسخگو باشید.
وی افزود: کسانی که دولت تدبیر و امید را به این متهم میکردند که با بورسیهها برخورد سیاسی شده، اشتباه میکنند؛ از آقای رحمانی فضلی که آن زمان رییس دیوان محاسبات بودند میتوانید سوال کنید که زمان ایشان بورسیهها مورد بررسی قرار گرفته بود. البته ذکر این نکته هم ضروری است که سازمان بازرسی نیز قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید از این موضوع اطلاع داشت اما هیچ وقت از سازمان نامهای دریافت نکردیم.
سرپرست سابق وزارت علوم ادامه داد: زمانی که به وزارت علوم رفتم، پرونده بورسیهها باز بود و تمام تلاش خود را برای جمعبندی این پرونده انجام دادم، در نهایت پس از پایان بررسیها، بیانیهای صادر کردیم که بعد از این بیانیه، رییس مجلس در جلسه علنی از وزارت علوم تشکر کرد، چراکه آن بیانیه تصمیمی عقلانی و منطقی بود.
نجفی عنوان کرد: هنوز هم سعی بر این است که حرمت افراد بورسیه شده نگه داشته شود و آبروی کسی خدشهدار نشود و اسمی از کسی برده نشود. البته زمانی لیستی در رسانهها منتشر شد که از طرف وزارت علوم نبود و بعضا برخی از اسامی آن اشتباه بود.
وی با بیان اینکه هنوز هم در وزارت علوم تلاش بر این است که از رسانهای شدن مسائل مربوط به این بورسیهها پرهیز شود، گفت: متاسفانه شاهد هستیم در طول این مدت منتقدان وزارت علوم و کسانی که خودشان مسئول بورسیهها بودند، بهشدت تبلیغات منفی علیه وزارت علوم انجام میدهند.
سرپرست سابق وزارت علوم ادامه داد: دو مسئله را باید از هم جدا کرد؛ یکی مقرراتی است که توسط مسولان وقت وزارت علوم وضع شد که هم با قانون و با ضوابط علمی در دانشگاهها مغایر است و کسانی که خلاف قانون عمل کردهاند باید حتما پاسخگو باشند.
نجفی اضافه کرد: خوشحالم از اینکه اعلام شده رهبری با ورود قوه قضائیه به بحث بورسیهها موافقت کردند و مسئولان وزارت علوم هم این آمادگی را دارند که پاسخگو باشند و همچنین کسانی که خلاف قانون، قوانین جدید وضع کردند باید پاسخگو باشند.
وی افزود: یکی از اشکالهای قانونی در بحث بورسیهها این بود که در قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور که سال ۶۴ تصویب شده، صراحت دارد که برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور باید آزمون علمی از آنها گرفته شودف بنابراین اعزام دانشجو بدون برگزاری این آزمون خلاف قانون بوده است.
سرپرست سابق وزارت علوم با اشاره به اینکه این قانون در سال ۸۵ توسط دکتر زاهدی دستخوش تغییراتی شد و یک بند به دستورالعمل بورسیهها اضافه شد، گفت: با توجه به این بند افرادی که دارای رتبههای اول المپیادها بودند از طریق فراخوان میتوانستند گزینش شوند. سال ۸۷ نیز یک بند دیگر به آن اضافه شد مبنی بر اینکه افراد با سوابق برجسته علمی و فرهنگی برای اعزام به خارج بورسیه میشدند؛ اینجاست که ضوابط علمی مورد تهاجم قرار میگیرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]