واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
مشکلات کتابخوانان بشرویه/شهرستانی که کتابخانه روستایی ندارد
شناسهٔ خبر: 2974181 - دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
استانها > خراسان جنوبی
بشرویه-تنها کتابخانه بشرویه که۹درصد جمعیت شهرستان عضو فعال آن هستند دیگر فضا و امکاناتش جوابگوی اعضا نیست و حالا حتی روستائیان هم متقاضی احداث کتابخانهاند که تاکنون در این زمینه نیز اقدامی نشده است. خبرگزاری مهر – گروه استانها : در حال حاضر ارتقای سطح بصیرت و آگاهی عمومی در بین اقشار مختلف جامعه از طریق نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی امکانپذیر است و ترویج فرهنگ مطالعه مفید در میان خانوادهها از نیازهای ضروری است. باید توجه داشت که ترویج فرهنگ کتابخوانی از مهمترین راههای رسیدن به توسعه فرهنگی است و در این میان گسترش کتابخانههای عمومی سبب تحقق اهداف توسعه فرهنگی در جامعه میشود لذا باید در توسعه و عمران کتابخانه در هر جامعه و شهر و دیار کوشید. شهرستان بشرویه نیز امروز با داشتن تنها یک کتابخانه قدیمی ۱۵۰۰ عضو کتابخوان دارد که میطلبد توسعه کتابخانه شهرستان در اولویت امورات فرهنگی شهر قرار بگیرد.
فرسودگی کتابها در کتابخانه بشرویه به چشم میخورد فریبا پیان یکی از اعضای کتابخانه که هر هفته به کتابخانه مراجعه میکند در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: من باوجود داشتن فرزند و مشغله زندگی هنوز هم در هفته برای خواندن دو کتاب حتماً وقت میگذارم. وی افزود: در حال حاضر برخی از کتابها فرسوده هستند که فکر میکنم استقبال زیاد و مطالعه بسیار علاقهمندان سبب این فرسودگی است اما بااینحال باید در رفع فرسودگی کتابها تلاش شود. فاطمه قاسمزاده عضو دیگری از کتابخانه بشرویه در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: من بیشتر علاقهمند به خواندن رمان هستم و تقریباً در هفته دو بار به کتابخانه مراجعه میکنم بهطوری که سعی دارم تماموقت آزادم را با خواندن کتاب پر کنم. وی ادامه داد: متأسفانه برخی رمانها و کتابها بهروز نیست و یا بعضی بسیار قدیمی هستند به نظر من باید کتابخانه منابع خود را بروز کند. کتابهای به روز شوند نرگس عظیمی عضو کتابخانه شهرستان بشرویه که امسال بهعنوان کتابخوان برتر استان معرفی شده بود در گفتوگو با خبرنگار مهر از عضویت فعال خود در سه سال اخیر گفت و افزود: از دوران راهنمایی تاکنون حدود ۱۵ سال است که در کتابخانه عضویت دارم. وی اظهار داشت: در کتابخانه ماهیانه جلسات نقد و بررسی کتاب و همچنین مسابقات آنلاین برگزار میشود که بسیار مفید است و من همیشه از این مسابقات استقبال میکنم. عظیمی گفت: به نظر میرسد با حمایت بیشتر نهاد کتابخانههای کل کشور در زمینه تأمین کتب بهروز و علمی شاهد رشد بیشتر و افزایش سرانه مطالعه باشیم. این کتابخوان برتر اظهار داشت: متأسفانه در کتابخانه شهرستان بشرویه باوجود اعضای بسیاری که دارد شاهد کمبود نیروی انسانی هستیم و تنها کتابخانه شهر ما توسط یک نیرو اداره میشود که میطلبد این مشکل نیز بهزودی حل شود.
۲ هزار نفر عضو کتابخانه شهر بشرویه مریم کیانی رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان بشرویه در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد:کتابخانه ملاعبدالله شهرستان بشرویه دارای یک هزار و ۵۳۶ نفر عضو است اما در مجموع کتابخانههای شهرستان ۲ هزار نفر عضویت دارند. وی افزود: ۲۳ هزار جلد کتاب در کتابخانه ملاعبدالله بشروی شهرستان موجود است که عناوین این کتابها در ردههای مختلف موضوعی شامل دین، ادبیات، تاریخ، علوم اجتماعی و ردههای کلیات دایره المعارف ها، فرهنگها و کتابهای کمکدرسی است و همچنین دارای یک بخش کودکان شامل همین موضوعات در ردههای سنی کودک و نوجوان است. رئیس کتابخانههای شهرستان بشرویه گفت: آمار موجود در سامانههای کتابخانه که بهصورت تحت وب اداره میشود نشاندهنده رشد قابلتوجه عضویت در شهرستان نسبت به کتابخانههای استان است. وی ادامه داد: در حال حاضر ۹ درصد از جمعیت شهرستان عضو کتابخانهها هستند که بهطور متوسط هر یک از اعضا در هفته دو مرتبه به کتابخانه مراجعه میکنند. مریم کیانی اظهار داشت: خوشبختانه سرانه مطالعه در شهرستان بشرویه نسبت به سال گذشته ۴.۳ در صد افزایش یافته است. کمبود فضا و نیروی انسانی در تنها کتابخانه شهرستان رئیس کتابخانههای شهرستان بشرویه در ادامه به اصلیترین مشکلات تنها کتابخانه شهرستان اشاره کرد و گفت: کمبود فضا و نیروی انسانی اصلیترین مشکلات این کتابخانه است بهطوری که معماری فضای کتابخانه به گونهای است که سالن های مطالعه آن استانداردهای لازم را برای مطالعه مفید توسط اعضا ندارد و همچنین فاقد درب ورودی جداگانه برای خواهران و برادران است. وی افزود: برای حل مشکل درب ورودی مشترک مجبور به باز کردن درب مشرف بر سالن مخزن شدهایم تا مورداستفاده خواهران قرار گیرد اما این امر نیز به دلیل مشرف بودن بر سالن مخزن مشکلات مخصوص خود را دارد. کیانی در خصوص مشکل کمبود نیروی کتابخانه نیز گفت: دو نفر در کتابخانه ملاعبدالله بشروی مشغول بهکار هستند که در حال حاضر یکی از نیروها موقتاً در مرخصی استعلاجی است و متأسفانه کتابخانه توسط یک نیروی ثابت و یک نیروی کمکی ساعتی اداره میشود.
رئیس کتابخانههای بشرویه در ادامه در خصوص فرسودگی کتابها نیز بیان کرد: در اصل فرسودگی کتابها یک مشکل به شمار می رود ولیکن خرسندیم که این امر نشان از آمار مطالعه بالا میدهد چرا که این مشکل در قسمت شعر و داستان که بیشترین میزان امانات را دارد بیشتر به چشم میخورد. وی ادامه داد: کتابهای فرسوده باید هر چه سریعتر بهروزرسانی، تعمیر و صحافی شوند اما متأسفانه به دلیل کمبود منابع مالی و نیز مدیریت نهاد کتابخانهها در سرانه عضویت و ارسال کتاب، امکان دست کاری وجود ندارد. کیانی افزود: سالانه مقدار زیادی از این کتابها وجین میشوند و مجموعی از کتب وارد و برخی از منابع نیز خارج میشوند اما این منابع به دلیل کتابخوانی بسیار با یکدیگر برابری نمیکند. در بشرویه کتابخانه روستایی نداریم مریم کیانی مسئول کتابخانههای شهرستان بشرویه بابیان اینکه امروز نیاز به وجود کتابخانه در روستاها احساس میشود گفت: متأسفانه در بشرویه کتابخانه روستایی وجود ندارد. کیانی اظهار داشت: طی پیگیری های اخیر مردم روستای غنیآباد مبنی بر وجود کتابخانه در این روستا با هماهنگی شورا و دهیاری غنیآباد تصمیم بر راهاندازی کتابخانه در این روستا گرفته شد. وی افزود: قرار شد در روستای غنیآباد کتابخانه مشارکتی با همکاری شورای این روستا تشکیل شود و نهاد کتابخانهها نیروی انسانی و منابع را در اختیار شورا قرار دهد و آنها نیز فضا کتابخانه را تأمین کنند. کیانی ادامه داد: متأسفانه طی بازدید کارشناسان کتابخانه فضای در نظر گرفتهشده از نظر فیزیکی، فاقد استانداردهای لازم بود لذا تصمیم بر این شد تا با تعمیر فضا توسط شورا نهاد کتابخانهها نیز منابع و نیروی انسانی کتابخانه را در اختیار قرار دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]