واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۲۶ق.ظ)
مصائب معدن کاوي براي محيط زيست ايران (6) منطقه حفاظت شده سفيدکوه بهاي نابودي اش را مي پردازد موج- يک فعال محيط زيست از اينکه معدن سنگي در منطقه حفاظت شده سفيد کوه دائم در حال باز و بسته شدن است اظهار تاسف مي کند و مي گويد: جالب تر اينجا است که معدن به دليل بسته شدنش خسارتي را از جيب محيط زيست بر مي دارد.
محسن تيزهوش، کارشناس و فعال محيط زيست، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج از اينکه اين معدن در منطقه حفاظت شده سفيدکوه دائم در حال باز و بسته شدن است اظهار تأسف ميکند و ميگويد: معدني که در دل منطقه حفاظت شده قرار دارد روزي با فشارهاي محيط زيستي ما بسته ميشود و روزي دور از چشم همه، فعاليتش از سر گرفته ميشود.
وي ميافزايد: قضيه به برداشتن خسارت هم محدود نميشود، مسوولان معدن از سازمان محيط زيست شکايت هم ميکنند که اينجا چند وقتي بسته بوده است و به اشتغالزايي جوامع محلي ضرر وارد شده است.
اين فعال محيط زيست دليل اين اتفاقات را مرتبط با مسائل حقوقي ميداند و اظهار ميکند: ما مشکل حقوقي بزرگي داريم و آن اين است که کسي حق ضرر و زيان وارد شده به مناطق حفاظت شده را نميگيرد.
وي تصريح ميکند: درست است که معصومه ابتکار، رئيس سازمان محيط زيست، مناطق تحت حفاظت محيط زيست را خط قرمز ميخواند و ميگويد ما اجازه نميدهيم هيچ فعاليت معدني در اين مناطق وجود داشته باشد، اما؛ آيا ما نبايد اين را در عمل هم بينيم؟
تيزهوش معتقد است: سازمان محيط زيست نميتواند کاري را پيش ببرد، حتي اگر يک ماه هم فعاليت معدن را تعطيل کردند اما بعد از يک ماه نهتنها فعاليت معدن دوباره شروع شده که شدت فعاليت نيز افزوده شده است.
اين فعال محيط زيست طلب کردن خسارت مسوولان معدن از سازمان محيط زيست را عمق فاجعه ميداند و ميگويد: که پس از اين مدت معدن خسارت تعطيلياش را هم از سازمان محيط زيست طلب ميکند.
وي اظهار اميدواري ميکند با روي کار آمدن معاون جديد امور طبيعي سازمان محيط زيست که يک حقوقدان است، اين مسائل حلوفصل و از منظر حقوقي زيستگاههايمان بهتر مديريت شود.
اين کارشناس با بيان اينکه معدن سفيدکوه نزديک 30 سال در دل منطقه حفاظت شده و در دل زيستگاه حياتوحش فعال است، تصريح مي کند: علاوه بر اينکه اين منطقه زيستگاه پلنگ و بسياري از گونههاي ارزشمند حياتوحش کشور است، چون رفتوآمد و آلودگي صوتي در آن زياد است، باعث تنش در اکوسيستم آن منطقه ميشود.
تيزهوش با اشاره به اينکه قانون فعاليت معادن در مناطق حفاظت شده را ممنوع اعلام کرده اند، ميگويد: بايد توجه داشته باشيم که مناطق حفاظت شده تحت حفاظت سازمان محيط زيست درصد اندکي از پهنه خاکي ايران را تشکيل ميدهند.
وي با طرح اين سؤال که چطور 30 سال فعاليت در چنين منطقهاي تداوم دارد خاطرنشان ميکند: اين معدن عليرغم ادعاي مسوولانش سود آنچناني براي جامعه محلي نداشته و به يک سمت خاص گرايش پيدا ميکند، حتي سازمان محيط زيست منطقه جديدي را براي احداث اين معدن پيشنهاد داده است اما قبول نکردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]