واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۳۲ق.ظ)
400 ميليون نفر در دنيا به بيماري ديابت مبتلا هستند موج - معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: براساس گزارش سال 2015 فدراسيون جهاني ديابت در حال حاضر 400 ميليون نفر در دنيا مبتلا به ديابت هستند و اين آمار نشان دهنده رشد شتابان ديابت در همه جاي دنياست.
به گزارش خبرگزاري موج، باقر لاريجاني صبح امروز در همايش بينالمللي راهبري ديابت که در مرکز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما در حال برگزاري است، هدف از برگزاري اين همايش را جلوگيري از افزايش شيوع ديابت و پيشگيري از عوارضي که بيماران ديابتي را تهديد ميکنند، دانست.
وي با اشاره به اينکه چنين همايشهايي در کشورهايي مانند امريکا، روسيه و چين و ديگر کشورها نيز برگزار شده است، گفت: اميدوار هستيم با برگزاري اين همايش بينالمللي در کشور تاثيرات لازم را در نظر سياستگذاران سلامت داشته باشيم و بتوانيم با تعيين اولويتها و برنامهريزيهاي لازم مراقبت از بيماران ديابتي را ارتقا دهيم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه سالانه 38 ميليون نفر در دنيا به علت بيماريهاي غيرواگير جان خود را از دست ميدهند گفت: در صدد هستيم با تدوين سند بيماريهاي غيرواگير جلوي بسياري از حوادث به خصوص مرگهاي زودرس را بگيريم.
لاريجاني گفت: بيماريهاي غيرواگير در حال حاضر سه چهارم بيماريها را تشکيل ميدهد و مهمترين تهديدکننده زندگي مردم هستند.
رئيس پژوهشکده غدد و متابوليک دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: در طي زمان نقش بيماريهاي غيرواگير به دليل شهرنشيني و عوامل اجتماعي و تغيير سبک زندگي رو به افزايش است و اين موضوع سلامت جامعه را تهديد ميکند.
لاريجاني در ادامه به موقعيت کشور ما به لحاظ بيماريهاي غيرواگير در منطقه پرداخت و گفت: در حال حاضر بيماريهاي غيرواگير شايعترين بيماريها در کشور هستند و بيماريهاي قلبي عروقي، سرطانها، ديابت و آسم مهمترين علل مرگ و مير را تشکيل ميدهند و بايد تلاش کنيم مرگ و مير ناشي از اين بيماريها را کاهش دهيم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي افزود: بر اساس گزارش سال 2015 فدراسيون جهاني ديابت در حال حاضر 400 ميليون نفر در دنيا مبتلا به ديابت هستند و اين آمار نشاندهنده رشد شتابان ديابت در همه جاي دنياست.
وي افزود: مرگ و مير ناشي از بيماري ديابت در حال افزايش است و در کشور ما نيز يکي از عوامل اصلي مرگ و مير به بيماري ديابت و عوارض آن مرتبط ميشود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه بررسيهاي انجام شده در کشور نشان ميدهد که بيماري ديابت در استانهاي شمالي و مرکزي شيوع بالايي دارد، گفت: نتايج مطالعات نشان ميدهد که بيماري ديابت و عوارض آن 300 هزار سال عمر مفيد کشور را در معرض تهديد قرار ميدهد.
لاريجاني همچنين به هزينههاي بالاي درماني اين بيماري اشاره کرد و گفت: 9 درصد هزينهها مربوط به عوارض بيماري، 50 درصد مربوط به دارو، 20 درصد مربوط به عوارض قلبي و عروقي و کليوي است.
وي ضمن قدرداني از تلاشهاي وزير بهداشت براي جلب موافقت رئيس جمهور و رئيس مجلس و نيز وزرا در اولويت قرار دادن حوزه سلامت و بيماريهاي غيرواگير و اهميت سند ملي ديابت گفت: يکي از اهداف اين سند اين است که تا 10 سال آينده جلوي افزايش شيوع ديابت و چاقي را بگيريم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: امروز برنامه عملياتي ملي براي پيشگيري و کنترل ديابت بين سالهاي 2015 تا 2025 يعني طي ده سال آينده را رونمايي ميکنيم و اميدوار هستيم بتوانيم در چارچوب ارائه خدمات درماني استانداردهاي لازم را در زمينه مراقبت از بيماري ديابت افزايش دهيم و نيز تحقيق و توسعه در اين زمينه را گسترش داده و آموزشهاي عمومي و تخصصي را ساماندهي کنيم.
لاريجاني در ادامه ارتقاي کيفيت زندگي مردم، پوشش بيمهاي مناسب و نظام ثبت ملي بيماران ديابت را جزء اهداف ارائه خدمات درماني به بيماران مبتلا به ديابت عنوان کرد و گفت: اميدواريم، نظام ثبت ملي بيماران ديابت به طور صد درصد در سراسر کشور گسترش يابد.
لاريجاني در ادامه با بيان اينکه کشور ما در منطقه در صدر تحقيقات غدد و متابوليسم قرار دارد و داراي انتشارات موثري نيز هست تاکيد کرد آموزشهاي ما با يک استراتژي مناسب در حال پيشرفت است و اميدواريم آموزشهاي عمومي به بيماران و سطوح مختلف ارائهدهندگان خدمت و متخصصين را ساماندهي بهتري کنيم.
وي در پايان اظهار اميدواري کرد با استفاده از تجربيات کشورهاي ديگر و گسترش همکاريهاي بينالمللي و سازمان جهاني بهداشت و ديگر نهادها و سازمانهاي مرتبط اجرايي کردن سند ملي ديابت کليد بخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]