تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854242218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت احمدی‌نژاد بزرگترین ضربه را به شبکه بهداشت زد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



دولت احمدی‌نژاد بزرگترین ضربه را به شبکه بهداشت زد
روز نو :  ربابه شیخ‌الاسلام دانشیار و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. وی در موضوعات داروسازی، بهداشت و تغذیه تحصیل و کار کرده و سوابق اجرایی متعددی هم در کارنامه دارد. او شبکه بهداشت و درمان کشور را دارای یک ساختار فیزیکی قوی و با‌سابقه‌ می‌داند که هر طرح و برنامه‌ای که بخواهد موفق شود، باید از مسیر این شبکه بگذرد. وی طرح تحول سلامت را هم درصورتی موفق می‌داند که با شبکه بهداشت و درمان موجود در کشور ادغام شود. شبکه‌ای که به گفته او، در 8 سال دولت‌های نهم و دهم، آسیب زیادی دیده و امروز نیازمند بازسازی و نوسازی است. 


       ربابه شیخ‌الاسلام در گفت‌وگو با خبرنگار «سپید» رابطه مالی بین پزشک و بیمار را رابطه درستی ندانست و گفت: «من یک زمانی از دانشکده داروسازی، به داروخانه رفتم. به داروخانه نرفتم که دارو را بفروشم. رفتم که دارو بسازم و در اختیار مردم بگذارم. چون اعتقاد دارم که دارو را نباید به مردم فروخت. باید به کسی که بیمار است، دارو داد. چون به‌هرحال او مقصر نیست.» وی شرایط امروز بهداشت کشور را هم شرایط ناسالمی خواند و تصریح کرد: «هوای ما مناسب نیست. آب ما سالم نیست. نان ما سالم نیست. بنابراین تقصیر ماست که مردم بیمار می‌شوند و لذا چرا باید از مردمی که تحت این شرایط بیمار شده‌اند،‌ پول گرفت؟»


       بنیان‌گذار دفتر بهبود تغذیه جامعه در معاونت سلامت وزارت بهداشت، توضیحاتی هم در خصوص PHC (مراقبت‌های بهداشتی همه‌‌جانبه) ارائه داد: «در دوران تحصیل، من متوجه شدم که بعضی از شرکت‌های دارویی، بودجه‌ای را برای بهداشت صرف می‌کنند. وقتی که پرس‌وجو کردم،‌ گفتند که این پول برای بیماری‌های اسهالی صرف می‌شود. پرسیدم متولی این موضوع چه کسی است؟ گفتند معاونت بهداشت وزارت بهداشت. ما کمک می‌کنیم که راهنما‌هایی را در کشور پیاده کنیم. یعنی من به عنوان یک دانشجوی داروسازی این را نمی‌دانستم که یک چنین شبکه‌ای وجود دارد. دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و تغذیه ما اصلا خبر نداشتند که یک سیستم مراقبت‌های بهداشتی اولیه در کشور وجود دارد که به شکل یک شبکه از بهورز، خانه بهداشت، مرکز بهداشتی درمانی روستایی آغاز می‌شود و نهایتا به وزارت بهداشت می‌رسد. ما این را نمی‌دانستیم. چون به ما نگفته‌ بودند. وی افزود: «امروز هم که طرح تحول سلامت، روی درست کردن این شبکه کار می‌کند و می‌خواهد آن را گسترش دهد، هنوز بسیاری از دانشجویان ما اطلاعی از این شبکه‌ها ندارند. ما نیامده‌ایمPHC (مراقبت‌های بهداشتی همه‌‌جانبه) را در دانشکده‌هایمان تدریس کنیم.» شیخ‌الاسلام مرحوم دکتر شادپور، دکتر پیله‌رودی و دکتر ملک‌افضلی را بنیان‌گذاران شبکه بهداشت و درمان کشور دانست. 


       این کارشناس حوزه بهداشت با اشاره به برنامه‌های طرح تحول سلامت در حاشیه شهرها گفت: «یک قسمتی از این شبکه که امروز دکتر هاشمی در پی اصلاح و درست کردن آن است، مربوط به حاشیه‌نشین‌هاست. ما قبلا حاشیه‌نشین نداشتیم، روستایی داشتیم. قبلا ما در روستا کار می‌کردیم. ولی نگاه ما در روستا، فقط به بهداشت دوخته شده و مسائل دیگر را نمی‌دیدیم و لذا روستاییان به شهرها مهاجرت کردند و حالا نگاه ما معطوف به حاشیه شهرها شده است.»


چرا شبکه بهداشت و درمان موفق شد
       شیخ‌الاسلام در بخشی از گفت‌وگو با «سپید» عنوان کرد: «من هنوز از طرح تحول سلامت بازدید نکرده‌ام ولی درصدد بازدید از آن هستم.» وی در پاسخ به این سوال که: «شما از چه چیز طرح تحول بازدید نکرده‌اید؟ مگر یک ساختار فیزیکی دارد؟» گفت: «بله. شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور، ساختار فیزیکی قرص و محکمی دارد.» وی افزود: «ما اوائل انقلاب شبکه‌های بهداشتی درمانی گسترش یافته‌ای داشتیم که فکر آن حتی به قبل از انقلاب برمی‌گردد. به‌هرحال سابقه آن 30سال است. این وسط یعنی در 8 سال دولت آقای احمدی‌نژاد، بزرگترین لطمه به این سیستم خورد.» وی ادامه داد: «اگر محققان می‌بینند که گواتر در کشور کم شد، دلیلش این بود که دسترسی مردم به نمک ید دار بیشتر شد. به‌خاطر اینکه ما این برنامه را در شبکه بهداشت و درمان کشور ادغام کردیم. هر برنامه‌ای که در این سیستم ادغام بشود، موفق است. اگر در وزارت بهداشت یک برنامه و طرحی به درستی تعریف شود، این طرح در عرض دو هفته می‌تواند در روستاهای کشور عملیاتی شود. یعنی این شبکه تا این حد می‌تواند توانمند باشد. زمانی که من از سیستم شبکه بهداشت و درمان کشور استفاده کردم، دوره توانمندی شبکه بود، 8 سال دولت‌های نهم و دهم،‌ دوران وقفه در توانمندی شبکه بود و حالا وزارت بهداشت به دنبال بازسازی مجدد آن است. حتی همین قسمت حاشیه شهرها هم چیز جدیدی نیست و بخشی از همان شبکه است.»


مسوولان در همایش‌ها به‌جای سخنرانی بشنوند
        شیخ‌الاسلام با طرح این مسئله که: «مسئولین باید پاسخ دهند با وجودی که بهداشت روستاها را تامین کردند، آب سالم به آنها رساندند، دستشویی‌ها بهداشتی شد، خانه بهداشت‌ها درست شد، واکسیناسیون آنها درست شد، چه شد که این‌همه روستایی به شهرها مهاجرت کردند؟» گفت: «جواب من به این سوال این است که اگر متولیان PHC ، آن را درست درک کرده‌ بودند، مشارکت مردمی و همکاری‌های بین‌بخشی را در آن دخیل می‌کردند و به جای آنکه تنها خود را پرچمدار PHC بدانند،‌ ارگان‌های دیگر را هم به حساب می‌آوردند و پرچم را به دست آنها هم می‌دادند، این اتفاق نمی‌افتاد.» وی در ادامه سخنانش، بیان کرد: «سلامت،‌ نبود بیماری نیست بلکه سلامت یعنی رفاه همه‌جانبه جسمی‌، روانی، عاطفی و اجتماعی. اگر این تعریف را از سلامت داشتیم PHC می‌توانست بستری باشد برای دستیابی به همه این جنبه‌ها. یعنی سلامت اجتماعی را ببیند و متولیان آن را صدا بزند. محیط زیست را ببیند و متولیان آن را صدا بزند و نه اینکه فقط صدا بزند، بلکه پرچم را به دست آنها هم بدهد. ولی ما تنها خودمان را دیدیم. نه مردم مشارکت کردند، نه همکاری بین‌بخشی و فراسازمانی را داشتیم و چون این همکاری‌ها وجود نداشت، خواستیم در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی همکاری‌های فراسازمانی را وارد کنیم. درصورتی‌که از بالا نمی‌شود چیزی را درست کرد. الان جلسات این شورا تشکیل می‌شود. شما به عنوان یک خبرنگار شنیده‌اید که شورای عالی سلامت تصمیم جدیدی گرفته باشد؟ درصورتی‌که درحال حاضر سبزیجات ما با آب آلوده است. تصفیه‌خانه‌هایمان مرتب نیست. کودهایمان نیتراته است. سموم چینی را به طور بی‌رویه مصرف می‌کنیم و نهایتا یک محصول بسیار خراب به مردم ارائه می‌شود و محیط زیست هم از بین می‌رود و شورای عالی سلامت هم هیچ اقدامی نمی‌کند.» 


       مشاور سازمان بهداشت جهانی در جواب کسانی که طرح مشکلات بهداشتی جامعه را تشویش اذهان عمومی می‌دانند، خاطرنشان کرد: «ما باید اذهان مسئولین را دچار تشویش کنیم نه اذهان مردم را. شما به همایش‌های ما دقت کنید. مسئولین برای افتتاحیه می‌آیند و یک سخنرانی کوتاه می‌کنند و می‌روند و بعد از رفتن ‌آنها، شنیدن دردها و مشکلات برای مردم می‌ماند. هیچ‌وقت دردها را مسئولین نمی‌شنوند. چندی قبل من در همایش نان حضور داشتم. گفتم که این روال باید برعکس شود. هروقت که مسئول دعوت شده به افتتاحیه همایش آمد، بنشیند و سخنران درحضور او صحبت کند و بگوید که نان چه مشکلاتی دارد. یااینکه اگر نمی‌توانید این کار را بکنید، به آقای دکتر ستاری که معاون رئیس‌جمهور است، ‌بگویید که در عرصه نان سنتی، این مشکلات هست و درواقع این تشویش‌‌ها برای آنها هم باید به وجود بیاید.»




تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن