واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
صدراعظمی مرکل 10 ساله شد
آنگلا مرکل امروز (یکشنبه) در اتفاقی تاریخی 10 ساله شدن صدراعظمی خود در آلمان را جشن میگیرد.
خبرگزاری ایسنا: آنگلا مرکل امروز (یکشنبه) در اتفاقی تاریخی 10 ساله شدن صدراعظمی خود در آلمان را جشن میگیرد.
به گزارش پایگاه "یاهو نیوز"، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان تبدیل به سومین صدراعظم این کشور بعد از جنگ جهانی دوم میشود که یک دهه این سمت را در دست داشتهاند.
در حالی که آنگلا مرکل این رخداد را جشن میگیرد، رسانههای بینالمللی به بررسی عملکرد وی در دوره 10 سالهاش به عنوان صدر اعظم در آلمان پرداختند. با این حال میراث رهبری وی همچنان در حال خلق شدن است.
مرکل 10 سال پیش یک سیاستمدار محافظهکار 51 ساله بود که رهبری بزرگترین اقتصاد اروپا را به دست خود گرفت و به عنوان نخستین صدراعظم زن در آلمان، این کشور را به سوی دوران جدید رهبری در جهان هدایت کرد. معمولا در طی این مدت نحوه سیاستمداری آنگلا مرکل جاروجنجالی به همراه نداشته است.
وی یک رهبر ملاحظهکار بوده که تصمیمهایش را دیر میگیرد اما معمولا در هنگام بحران فورا احساس وظیفه میکند و در این 10 سال نیز اینگونه رهبری کرده است.
پیش از آنگلا مرکل، کُنراد آدناور و هلموت کهل تنها صدر اعظمهای آلمان پس از جنگ جهانی دوم بودند که یک دهه در راس کار قرار داشتند.
نشریه انگلیسی "گاردین" در بررسی عملکرد مرکل نوشت که کلید باقی ماندن وی در قدرت قابلیت او برای حفظ آرامش و نشان دادن روحیه شایستگی همراه با تواضع بوده است.
نشریه آلمانی "دی ولت" نیز گزارش داد: اگر چه بسیاری گمان میکنند که راز موفقیت رهبر آلمان را دریافتهاند اما او عمدتا شخصیتی است که همچنان رازآلود باقی مانده است.
نشریه آمریکایی "نیویورک تایمز" نیز در گزارش خود نوشت: مرکل هدایت آلمان را برای ظهور دوباره قدرت این کشور در عرصه جهانی به دست گرفت و در زمانهایی نظیر بحران مالی اروپا رهبری خود را نشان داد، در حوزههای دیگر نظیر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیشرو بود، درجریان بحران اوکراین یک مذاکرهکننده کلیدی بود و در عین حال در بحران مهاجرت فعلی اروپا نیز یک رهبر اخلاقی بوده است.
لازم به ذکر نیست که مرکل درطی یک دهه صدارت اعظمی خود در آلمان معمولا نکتهسنجی اخلاقی و عملگرایی سنجیده را نشان داده است. در حال حاضر مرکل با دوران دشواری تعامل میکند و بزرگترین چالش وی مساله پناهجویان در آلمان است. یکی از دیگر از چالشهای پیش روی مرکل مساله تروریسم است. او بعد از حملات پاریس گفت که باید زندگی در اروپا تا جایی که ممکن است رویه عادی خود را ادامه دهد.
مرکل همچنین نشان داده که میتواند با شخصیتهای سرسخت نیز تعامل کند. او در سال 2013 در سفر به سنپترزبورگ گرفتار یک تله سیاسی شد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تمایل نداشت او در افتتاحیه نمایشگاه گنجینه هنرهای دزدیده شده در زمان جنگ جهانی دوم سخنرانی کند اما مرکل تهدید کرد سفرش به روسیه را کوتاه میکند و در پایان زمانی که تقریبا این رخداد در آستانه لغو شدن بود، او شانس سخنرانی در یک کنفرانس مشترک را پیدا کرد.
مرکل نسبتا دیر وارد عرصه سیاست شد و عدهای ورود وی به این عرصه را تصادفی تلقی میکنند. وی در ابتدا معاون سخنگوی مطبوعاتی لوتار دمزیر، تنها نخست وزیر منتخب دموکراتیک آلمان شرقی بود. این شغل به مرکل که 35 سال داشت این فرصت را داد تا از مهارتهای ارتباطی و سازمانیاش برای پیشرفت استفاده کند.
او همچنین مدت زیادی نیست که به حزب اتحاد دموکراتیک مسیحی آلمان پیوسته است اما یک فرد سختکوش است که بلندپروازی را شروع کرده است.
مرکل در زمان صدراعظمی هلموت کهل، وزیر محیط زیست آلمان بود و با مساله ایمنی راکتورهای هستهای تعامل داشت.
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]