تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805712625




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روايت روحاني پرورش‌دهنده قزل‌آلا از منش اقتصادي اميرالمؤمنين (ع)


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روايت روحاني پرورش‌دهنده قزل‌آلا از منش اقتصادي اميرالمؤمنين (ع)
حجت الاسلام والمسلمين رحيم جعفري درباره واكنش مردم به پرورش ماهي قزل‌آلا توسط يك روحاني مي‌گويد: «من شغل دولتي را هم تجربه كردم اما اداره محل كارم براي من مثل يك زندان بود، لحظه شماري مي‌كردم تا پايم به استخر ماهي باز شود.
حجت الاسلام والمسلمين رحيم جعفري درباره واكنش مردم به پرورش ماهي قزل‌آلا توسط يك روحاني مي‌گويد: «من شغل دولتي را هم تجربه كردم اما اداره محل كارم براي من مثل يك زندان بود، لحظه شماري مي‌كردم تا پايم به استخر ماهي باز شود. مردم وقتي مي‌بينند كه من شخصاً وارد استخر مي‌شوم و فضولات ماهي‌ها را پاك مي‌كنم يا خودم شخصاً ماهي‌ها را در بازار مي‌فروشم تعجب مي‌كنند. آنها عادت ندارند يك نفر با لباس روحاني را در كار توليدي ببينند. با اين وجود استقبال مي‌كنند و با خيال راحت ماهي مي‌خرند و مطمئن هستند كه من ماهي مرده و تلف شده به آنها نمي‌فروشم.»
كار و كوشش براي توليد ثروت و پيشرفت اقتصادي جامعه از جمله مهم‌ترين آموزه‌هاي اسلام است. توليد، آباد‌سازي و تلاش براي به گردش انداختن ثروت در جامعه علاوه بر اينكه در كلام معصومين (ع) مورد تمجيد قرار گرفته، توسط آن بزرگواران در عرصه عمل نيز به احسن وجه به اجرا درآمده است، با اين وجود مدت‌هاست كه جامعه ايراني از فرهنگ كار و تلاش دور مانده، بسياري از آحاد جامعه اگر هم قرار باشد كار كنند، پشت ميزنشيني و استخدام در نهاد‌هاي دولتي را ترجيح مي‌دهند.
حجت الاسلام والمسلمين رحيم جعفري، يكي از پرورش دهندگان موفق ماهي قزل‌آلا در استان آذربايجان شرقي است. او با وجود برخورداري از شغل دولتي، كار توليدي را ترجيح داده و در روستاي محل تولدش سالانه 20 تن ماهي قزل‌آلا توليد مي‌كند.
  
هسته‌هاي خرمايي كه اميرالمؤمنين (ع) از زمين جمع مي‌كرد
حجت الاسلام والمسلمين رحيم جعفري تجربياتش از اشتغال در كار توليدي را با خبرنگار ما در ميان گذاشته است. او درباره علت ورودش به عرصه توليد ماهي قزل‌آلا، مي‌گويد: «مطالعه درباره اقتصاد اسلامي از جمله حوزه هايي است كه به آن علاقه‌مند بودم. در جريان مطالعاتم مرتباً با روايات و احادیث ائمه معصومين(ع) درباره اهميت كار و توليد اقتصادي مواجه مي‌شدم و در نهايت تصميم گرفتم وارد يك عرصه توليدي شوم.
وي با اشاره به برخي سفارشات اقتصادي اهل بيت(س)، خاطرنشان مي‌كند: «قنبر كه غلام اميرالمؤمنين(ع) است، مي‌گويد وقتي مردم خرما را مي‌خوردند، هسته‌اش را روي زمين مي‌انداختند. يك بار ديدم حضرت امير(ع) مشغول جمع كردن هسته‌هاي خرما از روي زمين است، از ايشان پرسيدم علت اين كار چيست؟ حضرت فرمودند مردم نمي‌دانند، مي‌خواهم اين هسته‌ها را بكارم تا در آينده نخل خرما شوند. بر اساس يافته‌هاي من حضرت امير (ع) با آن همه مشغله و مأموريت مهم، نزديك به 200 هكتار باغ خرما ايجاد كرده و در اختيار مردم قرار داده است. محاسبات من از تبديل سكه آن روز به ريال امروز نشان مي‌دهد اين مجموعه ماهانه 8 ميليارد تومان ارزش اقتصادي توليد مي‌كرده كه حضرت امير (ع) به صورت عام المنفعه در اختيار مردم قرار داده است.»
اين فعال اقتصاد مقاومتي با اشاره به نمونه‌اي ديگر در اين زمينه، اظهار مي‌كند: اهل بيت (س) انسان‌هايي كامل بودند و اين در حالي است كه بدون توليد و كار هيچ انساني كامل نيست. اميرالمؤمنين (ع) عالم‌ترين فرد به قرآن كريم، نوازشگر‌ترين پدر براي ايتام، بهترين جنگجوي عرب و بهترين اقتصاددان است، معناي انسان كامل همين است.»
  
ماهانه 6 ميليون تومان سود خالص
حجت‌الاسلام والمسلمين رحيم جعفري مي‌گويد: «براي خريد زمين مناسب، پول كافي نداشتم. به همين دليل از دو برادر و شوهر خواهرم براي مشاركت دعوت كردم و زمين مناسبي در روستا تهيه كرديم. در حال حاضر در هر دوره 12 تن ماهي توليد مي‌كنيم و در اهر و اردبيل به فروش مي‌رسانيم. 50 درصد از پول حاصل از فروش ماهي قزل‌آلا سود خالص است و ما ماهانه 6 ميليون تومان سود مي‌كنيم. اصل طبقه‌بندي در فعاليت توليدي بسيار حائز اهميت است. با ابتكاري كه به خرج داديم، ماهي‌ها را بر اساس اندازه و وزنشان در استخرهاي جداگانه طبقه‌بندي كرديم، در نتيجه به هر استخر بر اساس وزن و اندازه ماهي‌ها غذا مي‌دهيم، اين مسئله علاوه بر اينكه بهره‌وري ما را در مصرف كنستانتره ماهي بسيار بالا برد، موجب شد تا هر روز ماهي براي فروش داشته باشيم و بازار را از دست ندهيم.»
آقاي جعفري كه استخر ماهي‌اش را با دريافت وام 30 ميليون توماني از بسيج سازندگي احداث كرده، مي‌افزايد: «يك بار يكي از اقوام به من تشر زد و گفت از اقتصاد سر در نمي‌آورم. او به من و سه شريكم ثابت كرد اگر سرمايه مان را به جاي خريد زمين و پرورش ماهي در بانك مي‌گذاشتيم، ماهانه 12 ميليون تومان سود دريافت مي‌كرديم كه دو برابر سود فعلي حاصل از فروش ماهي است. او درست مي‌گفت اما اشكال كار اين بود كه اين چرخه مغاير با اقتصاد اسلامي است. به او گفتم وقتي من در كار توليد ماهي سرمايه‌گذاري مي‌كنم، كارخانه توليد كنستانتره ماهي براي محصولش مشتري پيدا مي‌كند، كارگران آن كارخانه حقوق مي‌گيرند، راننده وانتي كه براي من بار مي‌آورد، كسب در آمد مي‌كند و... اين مي‌شود اقتصاد اسلامي. اگر همه پولشان را در بانك بگذارند معلوم است كه اقتصاد قفل مي‌شود و در نهايت همه ضرر مي‌كنيم، همچنان كه امروز شاهدش هستيم.»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن