واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۷:۵۷ب.ظ)
اجراي نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي با منشأ گياهي موج-مديرکل دفتر محيط زيست و سلامت غذا وزارت جهادکشاورزي گفت: نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي بايد مبتني بر شناسايي، تحليل و مديريت ريسک باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد شجاعالديني در دومين نشست کار گروه دائمي سلامت محصولات کشاورزي که در سالن نعمتيجم برگزار شد، افزود: در بحث سلامت محصولات کشاورزي و ارتقاي آن نميتوان شيوه ديگري در پيش گرفت و در همه دنيا،روش علمي مواجه با مخاطرات غذا، تحليل ريسک و مخاطره است و اين الگو مترقي در کشورهاي موفق جواب داده است.
وي با بيان اين که سازمان دامپزشکي نيز اين الگو و نظام را در بحث سلامت محصولات دامي پياده کرده است، اظهار داشت: ما قصد داريم اين الگو و نظام را در محصولات کشاورزي با منشأ گياهي اجرا کنيم.
شجاعالديني در عين حال تصريح کرد: کنترل و نظارت تا مرز عرضه محصولات کشاورزي انجام ميشود و هدف ما در اجرايي کردن ابلاغيه وزير جهاد کشاورزي در مورد نظام ارتقاي محصولات کشاورزي، ورود به عرضه نيست.
وي از روساي سازمان جهادکشاورزي استانهاي کشور خواست، از نهاده تا حمل و نقل محصولات کشاورزي را تحت اين نظام درآورند.
مدير کل دفتر محيط زيست و سلامت غذا ادامه داد: آشنايي با نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي به ما اين جرات را ميدهد که در کشور، هر نوع محصولي را با هر جزييات و درجه اي از مخاطرات مديريت کنيم.
وي هدف از برگزاري اين نشست را ايجاد هماهنگي و انضباط بيشتر در صف و ستاد استانها براي اجرايي کردن نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي عنوان کرد و گفت: ما قصد داريم از طريق همسويي و هماهنگي با سازمان جهاد کشاورزي استانهاي کشور در گام نخست با يک نظام پنج بندي به ارتقاي نسبي در سلامت محصولات کشاورزي برسيم.
شجاعالديني اذعان داشت: براي اجرايي کردن ابلاغيه نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي، نياز به يک چارچوب کلي است و کار گروه، برنامههايي را براي حضور در استانها و نشستهاي استاني با روساي سازمانهاي جهادکشاورزي دارد تا اين مسأله را توجيه و فعاليتهاي مورد انتظار را تشريح کند.
وي اضافه کرد: با هماهنگي که با دفتر وزارتخانه داريم، شاخصهاي مربوط به اين ابلاغيه در شاخصهاي ارزيابي مديران استانها قرار گيرد تا بتوانيم از اين طريق، فعاليتهاي مديريتي استانها را پايش کنند.
ممنوعيت جابه جايي و توزيع مرغ بدون کدرهگيري
در اين جلسه دکتر عباس عباسي، مديرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي سازمان دامپزشکي ضمن ارائه گزارش سلامتي و ايمني فرآوردههاي خام دامي اعلام کرد: از امروز جابه جايي و توزيع مرغ منجمد يا تازه کشتار شده بدون کدرهگيري در سراسر کشور ممنوع است.
گفتني است؛ در اين کار گروه، بندهاي ابلاغيه نظام ارتقاي سلامت محصولات کشاورزي توسط اعضا مورد بررسي قرار گرفت.
وي با بيان اين که اجراي کد رهگيري 10 رقمي روي بسته مرغ از سال گذشته آغاز و تا پايان آبان 32 استان کشور تحت پوشش سامانه رديابي قرار گرفتهاند، گفت: در مراکز عرضه، هيچ کس حق ندارد مرغي که فاقد کد رهگيري است، تحويل بگيرد و يا عرضه کند.
عباسي افزود: چنانچه بازرسان سازمان دامپزشکي، عرضه مرغ بدون کدرهگيري را مشاهده کنند، طبق قانون با عرضه کننده رفتار خواهند کرد.
وي اظهار داشت: مصرفکننده در صورت لزوم ميتواند کد رهگيري را به سامانه 30008903 پيامک کند تا اطلاعات مربوط به مزرعه، استان و روستايي که مرغ توليد شده و همچنين نام کشتارگاه، روز کشتار و تاريخ اعتبار مصرف را به دست آورد.
عباسي تصريح کرد: اگر مصرف کننده در مورد مرغ خريداري شده مشکلي داشت ميتواند با شماره 1512 سازمان دامپزشکي در کل کشور تماس بگيرد تا موضوع پيگيري شود.
وي ابراز اميدواري کرد: سال 95 خوراک دام و طيور نيز تحت سامانه رديابي سازمان دامپزشکي قرار گيرد.
مديرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي سازمان دامپزشکي ضمن توضيح مراحل کنترل و نظارت بر فرايند سلامت و ايمني فرآوردههاي خام دامي در کشور گفت: بيشترين ضايعات فرآوردههاي دام و طيور و خوراک دام در بخش حمل و نقل اتفاق ميافتد و اميدواريم با سازوکارهايي که در نظر گرفتهايم در برنامه ششم توسعه، ضايعات حمل و نقل را به حداقل برسانيم.
وي کاهش ضايعات در بخش حمل و نقل دام و طيور را اقدامي بزرگ در وزارت جهادکشاروزي دانست و اظهار داشت: سازمان دامپزشکي بيش از 30 هزار خودرو را در ناوگان بهداشتي خود دارد که داراي کد بهداشتي و پروانه بهداشتي است و در سامانه اين سازمان نيز ثبت شدهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]