واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۴۵ب.ظ)
وضعيت ممنوعه در 78 درصد دشتها و محدودههاي مطالعاتي آب کشور موج - معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: حدود 78 درصد دشتها و محدودههاي مطالعاتي آب کشور در وضعيت ممنوعه قرار دارند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، رحيم ميداني در آيين افتتاح «کارگاه منطقهاي و ميزگرد تخصصي بررسي روشهاي مختلف غلبه بر چالشهاي دستيابي به محيط زيست پايدار» با اشاره به جايگاه محوري بخش آب در توسعه پايدار ايران گفت: تصويب سياستهاي درازمدت اين موضوع، نتيجه ملموس و تجلي محسوسي را در دستيابي به محيط زيست پايدار و تقويت بنيانهاي مديريت آب آشکار ميسازد.
وي تأکيد بر شرايط اضطراري زيست محيطي را فرصت خوبي جهت تبيين اهميت و نحوه دستيابي به محيط زيست پايدار عنوان کرد و افزود: تمامي عوامل و عناصر اثرگذار و تأثيرپذير در مديريت محيط زيست و بهويژه نقش کليدي آب به مبادله افکار، انديشهها، تجربيات و دانش ميانجامد.
وي آب را يکي از مؤلفههاي مهم در حفظ، تعادل و پايداري اکوسيستم و محيط زيست دانست و افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل متحد (2015)، در حال حاضر 1.1 ميليارد نفر از مردم جهان از دسترسي به آب شرب سالم و 2.5 ميليارد نفر نيز از بهداشت مناسب محروماند که حدود 90 درصد از افرادي که هماکنون از بيآبي رنج ميبرند، در آسيا و آفريقا زندگي ميکنند.
ميداني تصريح کرد: اگر چه ايران حدود 1.1 درصد از خشکيهاي کره زمين را در برگرفتهاست، اما؛ سهم کشور ما از آبهاي شيرين کره زمين تنها 0.115 درصد است.
وي با بيان اينکه در دهههاي اخير طولاني شدن دورههاي خشکسالي، کاهش بارش، افزايش دما و وقوع پديده تغيير اقليم، يکي از عوامل تأثيرگذار بر منابع آب کشور بوده است، گفت: متوسط درازمدت بارندگي سالانه کشور حدود 243 ميليمتر است که کمتر از يکسوم ميانگين بارش جهاني است.
وي ادامه داد: در کشور ما ايران، مديريت منابع آب، داراي پيچيدگيهاي بسيار و دربرگيرنده فعاليتهاي سازهاي و غير سازهاي متنوع و فراوان است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا محدوديت آب قابل دسترس، توزيع غيريکنواخت آن در سطح کشور، افزايش جمعيت و الگوي نامناسب شهرنشيني و مراکز سکونتگاهي و نوع و شيوه توليد محصولات زراعي از منظر سازگاري با اقليم، را مشکلات تأمين آب موردنياز در بسياري از مناطق کشور عنوان کرد و گفت: افزايش پسابهاي صنعتي، شهري و کشاورزي و آلوده شدن منابع آب يکي ديگر از معضلات به وجود آمده در اين بخش است.
وي در خصوص منابع آب زيرزميني گفت: کاهش روانابها سبب افزايش مصرف از اين منابع شده و در حال حاضر اغلب محدودههاي بزرگ و مطلوب و بااهميت از نظر منابع آب زيرزميني از بين رفته بهنحوي که حدود 78 درصد دشتها و محدودههاي مطالعاتي آب کشور در محدوده ممنوعه يعني ممنوعيت برداشت از منابع آب) قرار دارند.
وي افزود: برداشت بيرويه از اين منابع سبب شده تا اين منابع با افت شديد مواجه شده و در حال حاضر بالغ بر 110 ميليارد مترمکعب اضافه برداشت تجمعي از اين منابع انجام شده است.
ميداني با بيان اينکه جابجاييهاي جمعيتي و سازمان فضايي سکونتگاهها و مراکز زيست به صورت غير ارادي موجب عدم تعادل در محيط زيست و بروز چالشهاي متعدد شده است، گفت: اين عدم تعادلها چه در بعد کيفي و چه در بعد کمي کاملا مشهود است و جابجايي جمعيت و موج مهاجرت از جمله مواردي است که مسأله تأمين آب اضطراري را براي اين جمعيت حساس کرده است.
وي افزود: آب به عنوان يکي از اصليترين عناصر حيات، نقش بسزايي در ارتقاي بهداشت ايفا ميکند و آب مورد نياز شرب و بهداشت همواره جزو دغدغههاي اصلي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]